Tuesday, 2024-03-19, 1:44 PM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » basket

Αρνητική ήταν η απάντηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για να αναλάβει τον πάγκο του «τριφυλλιού».

 

Ο «Σάρας», ο οποίος βρίσκεται στο Χιούστον των ΗΠΑ και προετοιμάζεται με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας για το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, τόνισε πως δεν προτίθεται να αποσυρθεί -ακόμα- από την ενεργό δράση. 

Σκέψεις Γιούρι Ζντοβτς για αντι-Ομπράντοβιτς. 

Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για να αντικαταστήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, περιμένοντας την απάντησή του. Ωστόσο, ο 36χρονος γκαρντ εμφανίστηκε την Πέμπτη (21/6) αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τον «πράσινο» πάγκο, καθώς θεωρεί πως δεν έχει έρθει ο καιρός να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Πλέον και με την εξέλιξη αυτή, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στρέφονται σε άλλες λύσεις. Αυτή τη στιγμή, ένα όνομα που «παίζει» δυνατά, είναι αυτό του Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Ωστόσο, μόνο εύκολη δεν είναι η περίπτωσή του γνώριμού μας -από τη θητεία του στα ελληνικά παρκέ- καθώς έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα.

Πηγή:sport-fm.gr

Category: basket | Views: 703 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (1)

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αποφάσισε να μείνει μόνο στην Εθνική Σερβίας!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια, τους ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και σε κάποια άλλη ομάδα, εκτός από την Εθνική Σερβίας.

Η απόφαση αυτή αν μη τι άλλο εξέπληξε τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, που ωστόσο από το Σάββατο θα αρχίζουν να αναζητούν τον αντικαταστάτη του Σέρβου προπονητή.

Ο "Ντούντα" επικαλέστηκε λόγους κούρασης κι ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο που του πρόσφερε ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά τελικά δεν την δέχτηκε.

Όπως άλλωστε απέρριψε και την διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση της Φενέρμπαχτσε η οποία του προτείνει ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ωστόσο, η κούραση αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για να αρνηθεί τόσο την πρόταση των Τούρκων, όσο και του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως ήταν προτεραιότητά του.

Στη δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του: "Στη σημερινή μας προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σκινδήλια συζητήσαμε και αναλύσαμε τόσο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όσο και τη δική μου καταπόνηση τα τρία τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ενασχόλησή μου με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οδηγούμαι στην απόφαση να μην παραμείνω στην ομάδα. Αποχωρώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προέδρους, τους διοικούντες, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού".

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης των δύο πλευρών, ευχαριστώντας από καρδιάς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για την προσφορά του στο σύλλογο:

"Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ίβκοβιτς που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον κ. Ίβκοβιτς την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο κ. Ίβκοβιτς ενημέρωσε την ΚΑΕ πως αποφάσισε να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας, για λόγους που εξήγησε και που η ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται απολύτως. Ο κ. Ίβκοβιτς επεσήμανε στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ίβκοβιτς  για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα δυο αυτά χρόνια και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ιστορική φετινή σεζόν".

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, γιατί είχε κοουτσάρει την ομάδα και την τριετία 1996-99.

Πηγή:sport24.gr

Category: basket | Views: 662 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-15 | Comments (0)

Αυτό που συνέβη την Τρίτη, φυσικά και δεν ήταν απόρροια των όσων έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Η αντίστροφη μέτρηση ουσιαστικά ξεκίνησε από πέρσι.


Έτσι ήρθε το τέλος του ''Ζοτς'' 


Ο κανόνας των 13 χρόνων που πορεύτηκαν μαζί, ήταν πως για κάθε ανανέωση χρειάζονταν μόλις δυο λεπτά (έλεγαν «ναι, συνεχίζουμε μαζί» και τελείωνε το θέμα) και μετά κάθονταν παρέα μια-δυο ώρες, ώστε να αναλύσουν τα «θέλω» τους και τον τρόπο που θα τα αποκτήσουν.

Η πρώτη εξαίρεση ήταν αυτή της 9ης Ιουνίου του 2010, ημέρα που ο Παναθηναϊκός είχε τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το πρωί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε συναντηθεί με τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλους, αλλά δεν είχαν καταλήξει κάπου. Παρ' όλα αυτά, ο -γνωστός παρορμητικός- Θανάσης Γιαννακόπουλος άρπαξε το μικρόφωνο του ΟΑΚΑ, το απόγευμα και ενώπιον 10.000 φιλάθλων είπε πως ο «Ζοτς» θα μείνει στον Παναθηναϊκό για δυο ακόμα χρόνια, προς... έκπληξη των παικτών (ομολόγησαν λίγο μετά ότι... δεν είχαν μάθει κάτι τέτοιο) και του ιδίου του Σέρβου, που επίσης επισήμανε πως δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, πριν διαβεβαιώσει πως όλα θα πάνε καλά!

Η νέα συνεργασία ήταν και πάλι διετής και τότε... άρχισαν τα όργανα: λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωνε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 πως «έχουμε κουραστεί και μπορεί να φύγω και να δώσω τον Παναθηναϊκό σε έναν καλό φίλο της ομάδας». Αυτός ο φίλος δεν εμφανίστηκε ποτέ (δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι), όπως δεν βρέθηκε και επενδυτής (τον οποίον επίσης αναζήτησε η οικογένεια Γιαννακόπουλου) και κάπου στις αρχές Ιουλίου αποφάσισαν πως «για να μη διαλυθεί η ομάδα» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, στη «SportDay», θα έμεναν μια ακόμη σεζόν, με μικρότερο μπάτζετ. Είχε χαθεί όμως, χρόνος μαζί και παίκτες (πέραν του Φώτση και του Νίκολας που πήγαν στη Μιλάνο, «χάθηκαν» και στόχοι) και οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε λύσεις ανάγκης (Σμιθ, Λόγκαν).

Εν πάση περιπτώσει, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και η χρονιά ξεκίνησε με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλους να θυμίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως αυτή θα ήταν η τελευταία τους χρονιά στην ΚΑΕ. Περιττό να αναφέρουμε πως ενόσω συνέβαιναν όλα αυτά, κυριαρχούσε και μια γενικότερη αβεβαιότητα, έτσι; Γιατί όταν δεν έχεις να βάλεις πετρέλαιο στο ΟΑΚΑ, με συνέπεια να έχεις διαδοχικά κρούσματα αθλητών με ίωση, αντιλαμβάνεστε τι άλλο μπορεί να συνέβαινε που θα επηρέαζε ποικιλοτρόπως την ομάδα.

Κάθε φορά που ετίθετο στον Ομπράντοβιτς ερώτηση για το -αβέβαιο- μέλλον, παρέπεμπε τους... ενδιαφερόμενους στη διοίκηση και εκείνοι επαναλάμβαναν πως δεν μένουν. Κάποια στιγμή, τον Απρίλιο διαβάσαμε για Ρώσους επενδυτές που... κατ' ουσίαν θα αναλάμβαναν το φυσικό αέριο της χώρας και παρεμπιπτόντως θα έπαιρναν και την ΚΑΕ (εδώ θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε ότι το κράτος, μέσω του ΕΣΥ, χρωστά μια περιουσία στη ΒΙΑΝΕΞ και δεν μπορεί να τη δώσει -λόγω κρίσης) και προ του κινδύνου να μην πάει η «πράσινη» ΚΑΕ σε χέρια που θα τιμούσαν την ιστορία της και το όνομά της, οι Γιαννακόπουλοι άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μείνουν, με διαδοχή (να περάσει δηλαδή, η ΚΑΕ στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιου του Παύλου). Και αν άρχιζαν να επεξεργάζονταν τα πώς και τα γιατί, δεν ειδοποίησαν σχετικά με την πρόθεσή τους τον Ομπράντοβιτς...

Η δημόσια έκκληση 

Στις 30/4, μετά τον τέταρτο ημιτελικό με τον Κολοσσό, στη Ρόδο, ο «Ζοτς» είπε πως «δεν γνωρίζω τι γίνεται ακριβώς με τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον των Ρώσων, αλλά ελπίζω να μάθω τις επόμενες μέρες τι ακριβώς θα γίνει. Ελπίζω ότι πριν φύγουμε για την Κωνσταντινούπολη, να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για όλα αυτά που ακούγονται. Αν έχουν βάση ή είναι απλά σενάρια. Οποια και να είναι η απόφαση, θέλουμε να ξέρουμε πριν από το φάιναλ φορ». Μόνο που η επιθυμία του δεν ικανοποιήθηκε.

Το κερασάκι στην τούρτα

Μετά το φάιναλ φορ ήταν που πρωτοσυναντήθηκαν οι Γιαννακόπουλοι με τον «Ζοτς», για να τον ενημερώσουν περί των αποφάσεών τους. Δηλαδή, όταν εκείνος είπε πως «μάλλον αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ», μετά τον τέταρτο τελικό, είχαν ήδη μιλήσει. Εξ ου και είπε σε οικείους του «εγώ έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Περιμένω να το κάνουν κι εκείνοι». Αυτό που έκαναν ήταν... να δημοσιοποιήσουν όσα ήθελαν, πριν του τα πουν. Μάθαινε δηλαδή, από τα ΜΜΕ όσα τον αφορούν.

Πηγή: sday.gr


Με ένα βίντεο αφιέρωμα σχεδόν δύο λεπτών η Euroleague αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στο αντίο του Ζοτς στον Παναθηναϊκό.



Category: basket | Views: 718 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

Με σούπερ V-Span, o Ολυμπιακός αποκαθήλωσε τον Παναθηναϊκό από το θρόνο του και επέστρεψε στην κορυφή μετά 15 χρόνια. Νίκησε 82-76 στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ και κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.


Του πήρε το πρωτάθλημα, του έβγαλε και γλώσσα!

Στο ματς, ο Παναθηναϊκός έκανε μια αντεπίθεση στο 3ο δεκάλεπτο μείωσε 48-45, έκανε μια υπερπροσπάθεια και στο τέλος στο 80-76 με τρίποντα του "Πέρπε", αλλά οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τελικά δίκαια (δεν μπήκαν τα "μεγάλα" πράσινα σουτ, σε αντίθεση με του Ολυμπιακού) με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει το καλύτερο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του και έτσι έγινε...

Ο Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ!!!

Οι δυο ομάδες ως το 5` συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη των πρασίνων έφεραν τον Ολυμπιακό με ένα σερί 10-2 στο 18-11 στο 7`. Με το 5ο επιθετικό ριμπάουντ, ο Πρίντεζης έκανε το 24-17, αλλά ο "Πέρπε" με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 24-20 στο 10λεπτο. Οι γηπεδούχοι πάντως ήλεγχαν το ματς με όπλα τους αιφνιδιασμούς και τα επιθετικά ριμπάουντ.

Με 6 σερί πόντους του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα στο +10 (30-20), με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη, δίνοντας αιφνιδιασμούς στους γηπεδούχους και να χάνει τα ριμπάουντ. Η βολή του Πρίντεζη έκανε το 38-25 στο 15`, και το σκηνικό άρχιζε να θυμίζει τρίτο τελικό. Στο 16` δόθηκε τεχνική ποινή στον "Ζοτς" για διαμαρτυρία, με τον Ολυμπιακό να συντηρεί εύκολα μια διαφορά πάνω από 10 πόντους. Οι πράσινοι δεν... σταύρωναν ριμπάουντ, ο Μπατίστ είχε φορτωθεί με 3 φάουλ, τα λάθη ήταν 10 και στην επίθεση υπήρχε μόνο ο Καλάθης (16π.), οπότε το 48-36 του ημιχρόνου έμοιαζε μάλλον φυσιολογικό, παρά τα 1/8 τριπ. του Ολυμπιακού!

Ένα 9-0 του ΠΑΟ, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των ερυθρόλευκων και τον... Μάριτς, έκανε το 48-45 στο 24`, με τον Ολυμπιακό να απαντά με ένα μικρό σερί 5-0 από προσωπικά καλάθια Σλούκα και Λο. Στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός απάντησε με συνεχόμενα "μεγάλα" σουτ (4/4τριπ.) από Λο και Σπανούλη κι έτσι διαμορφώθηκε το 70-56 του δεκαλέπτου! Ακόμα λοιπόν και στο καλό διάστημα των πρασίνων, οι ερυθρόλευκοι είχαν τις απαντήσεις, έχοντας διαφορά ασφαλείας για την τελευταία περίοδο.

Ο Ολυμπιακός φορτώθηκε γρήγορα με 5 ομαδικά (συμπλήρωσε 5 ο Χάινς), αλλά ένα τρίποντο του Άντιτς έκανε το 75-59 στο 33`, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη. Το τρίποντο του Μήτσου στο 35` έκανε 77-68 και μετά δυο του "Πέρπε" έκαναν το 80-76.

Μετά ο Νικ έχασε τρίποντο, ο Πρίντεζης έκανε το 82-76, Σάρας και Μήτσος αστόχησαν, όπως και ο Σπανούλης, αλλά το μεγάλο σουτ του ΠΑΟ δεν μπήκε από τον Περπέρογλου, ούτε από τον Μήτσο, οπότε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρωταθλητής μετά από 15 χρόνια!!

Διαβάστε την ανάλυση από το gazzetta.gr

NIKHΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ξεχείλιζε από πάθος, θέληση και ενέργεια. Γιατί ήθελε μετά από δεκαπέντε χρόνια να στεφθεί, εκτός από Πρωταθλητής Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδος. Και το κατάφερε γιατί από την αρχή ως το τέλος του ματς είχε ξεκάθαρο πλάνο. «Χτυπούσε» σε όλα τα αδύνατα σημεία του Παναθηναϊκού ενώ για ακόμη ένα παιχνίδι κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ.

ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού τα έκανε όλα στο παρκέ, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως έκανε πράξη την προ διετίας υπόσχεση του. Επανέφερε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ελλάδος έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Όταν αποκτήθηκε φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό είχε πει σε όλους πως ήθελε να γίνει αυτός που θα έριχνε τους «πράσινους» από την κορυφή της Ελλάδος και θα έβαζε στη θέση τους τον Ολυμπιακό. Και την δεν έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ. Οργάνωσε, μοίρασε ασίστ, έπαιξε άμυνες και με το ξέσπασμα του στο τέλος της τρίτης περιόδου χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Στίβεν Σμιθ. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε περίπου εννιά λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό στην ομάδα του. Ο άνθρωπος-κλειδί του τέταρτου τελικού δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο ματς και ιδίως στην άμυνα ήταν αρνητικός εξοργίζοντας πολλές φορές τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τον απέσυρε και δεν τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο.

KEY POINT: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -12 (48-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν βέβαιο (όπως κάνει σχεδόν σε κάθε ντέρμπι στο ΣΕΦ) πως θα προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς στις αρχές της τρίτης περιόδου. Και το έκανε. Το 48-32 του 19’ έγινε, μέσα σε πέντε λεπτά, 48-45 με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει σερί 13-0. Εκεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν τις λύσεις. Μπήκαν στο παρκέ Σλούκας, Λο, Παπανικολάου και Πρίντεζης και με μεγάλο τρίποντο του πρώτου το σκορ έγινε 51-45, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 57-51 και τότε ήταν που ο Έισι Λο με ένα απίστευτο τρίποντο τη στιγμή που έληγαν τα 24’’ και με παίκτη… κρεμασμένο επάνω του έγραψε το 60-51 στο 28’. Το 63-53 διαμορφώθηκε με νέο (απίστευτο) καλάθι και φάουλ του Αμερικανού γκαρντ για να ακολουθήσει το απίστευτο… show του Σπανούλη που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όχι, όμως, οριστικά. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι (80-76 στο 39’), αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ που έγινε κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη τελείωσε οριστικά το ματς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το ΣΕΦ έζησε μέρες ’90. Το φαληρικό στάδιο γέμισε περίπου είκοσι λεπτά πριν το τζάμπολ του ματς με τον κόσμο των Πρωταθλητών Ευρώπης να δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό του πόσο γεμάτο ήταν το γήπεδο είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα σκαλιά είχαν κόσμο. Υπολογίζεται πως στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 14.000 φίλοι του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 10 (1), Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (3), Ντόρσεϊ 4, Κέσελ 5, Γκετσεβίτσιους 2, Παπαδόπουλος 1, Πρίντεζης 14 (7ριμπ.), Παπανικολάου 8 (7ριμπ.), Μάντζαρης 4, Σλούκας 3 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 11 (3, 8ριμπ.), Σάτο 3, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (1/7τριπ., 3ριμπ., 5ασ.), Βουγιούκας 4, Καλάθης 17 (1/4τριπ.), Σμιθ, Καϊμακόγλου 10 (3ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 4.

Συνολική στατιστική:
Ολυμπιακός: 20/37δίπ., 6/18τρίπ., 24/32βολ., 21-9ριμπ., 9ασ., 6κλ., 12λάθ.
Παναθηναϊκός: 20/31δίπ., 6/22τρίπ., 23-9ριμπ., 11ασ., 6κλ., 16λάθ.

Δείτε σε βίντεο τα χαϊλαϊτς του 5ου τελικού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 82-76 του Παναθηναϊκού και να κατακτά τον τίτλο!!

Category: basket | Views: 753 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-02 | Comments (0)

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό επέβαλε η Ευρωλίγκα για διαφορετικούς λόγους μετά από όλα όσα συνέβησαν στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Πρόστιμο επέβαλε η Ευρωλίγκα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για διαφορετικούς λόγους μετά από όλα όσα έγιναν στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με 100.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια των οπαδών της στην Πόλη, εντός και εκτός του περιβάλλοντα χώρου του Σινάν Ερντέμ.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με πρόστιμο 15.000 ευρώ για την είσοδο των φιλάθλων της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό...

"Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των περιστατικών και των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια της 13/5/2012 όσο και όλα όσα προηγήθηκαν κατά την διάρκεια της σεζόν 2011-12, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικά σημαντικά θέματα με την επίβλεψη του κόσμου του γενικότερα και με την πρόληψη της βίας πιο ειδικά.

Λαμβάνοντας και πάλι υπόψη τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται (περίπου 200-300, αντιπροσωπεύοντας έναν εντυπωσιακό αριθμό ατόμων που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη), ο Παναθηναϊκός δε μπορεί εύλογα να ισχυριστεί πως τα εν λόγω περιστατικά αποτέλεσαν πράξεις μερικών. Στον αθλητισμό, το πνεύμα του fair play και το φίλαθλο πνεύμα πρέπει να υπερισχύουν και η λεκτική βία, όπως και οι σωματικές επιθέσεις πρέπει να απαγορευθούν. Πάρα πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν επανειλημμένα και ηθελημένα αγνοήσει αυτές τις θεμελιώδεις αξίες".

Πηγή:sport24.gr

Category: basket | Views: 661 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-02 | Comments (0)

Η αστυνομία ενημέρωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που θα πάνε στο ΣΕΦ για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.








Χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία πρόσβασης των φιλάθλων στηναθλητική εγκατάσταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ενόψει του 5ου αγώνα καλαθοσφαίρισης Play Off, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Σήμερα (02.06.2012) το απόγευμα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί ο 5οςαγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΟΣΦΠ – Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο των Τελικών Αγώνων PLAY OFFS A 1 Κατηγορίας Μπάσκετ.


Για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην αθλητική εγκατάσταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός της γηπεδικής εγκατάστασης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν σχεδιαστεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από την αθλητική εγκατάσταση και τον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού συγκροτήματος (Σ.Ε.Φ.), και το λοιπό αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν, του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοσθεί και σε ό,τι αφορά τα θέματα πρόσβασης και ελέγχου των φιλάθλων, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

Πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση:

Οι θύρες της αθλητικής εγκατάστασης θα ανοίξουν 4 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 3 το μεσημέρι.
Οι φίλαθλοι, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στην αθλητική εγκατάσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από τη διαδικασία εισόδου σε αυτές.

Η πρόσβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μόνο από συγκεκριμένα σημεία:

Οι πεζοί μπορούν να προσέρχονται στη γηπεδική εγκατάσταση και συγκεκριμένα στις θύρες 1 έως 8:

Από τη ράμπα του ΗΣΑΠ
Από τη ράμπα της λίμνης

Οι προσερχόμενοι με οχήματα στους εσωτερικούς χώρους στάθμευσης Σ.Ε.Φ. (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και Ι.Χ. μοτοσικλέτες):

Από παλαιά παραλιακή λεωφόρο στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως, αριστερά προς Σ.Ε.Φ.
Από τη Ν.Ε.Ο.Α.Λ. στη Λεωφόρο Κηφισού, έξοδο προς Σ.Ε.Φ.
Από Πειραιά, από τις οδούς Τζαβέλλα και Ομηρίδου Σκυλίτση προς Σ.Ε.Φ.
Η πρόσβαση και η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση θα είναι δυνατή μόνο για όσους διαθέτουν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή.
... Read more »
Category: basket | Views: 688 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-02 | Comments (1)

 


Μόνο από τον πάγκο θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον 5ο τελικό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που αναμένεται να είναι ο αρχηγός της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Όπως έγινε γνωστό χθες (31/5) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένεται να ηγηθεί της αποστολής του Παναθηναϊκού στον αυριανό (2/6) πέμπτο τελικό της Α1 στο ΣΕΦ κόντρα Ολυμπιακό.

Εφόσον η πληροφορία αυτή γίνει πραγματικότητα, από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν ότι οΔημήτρης Γιαννακόπουλος θα καθίσει μόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού -όπως όλα τα μέλη της αποστολής- και δεν θα παραχωρηθεί μπουθ.

Εξάλλου το κεντρικό μπουθ δεν το διαχειρίζεται και η ΚΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζει πως το μπουθ είναι στην ευθύνη της αστυνομίας. Πλέον είναι στην ευχέρεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αν θα πάει στο ΣΕΦ για τον 5ο τελικό ή όχι.

Πηγή:gazzeta.gr

Category: basket | Views: 654 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-01 | Comments (0)

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ξεκαθαρίζουν ότι μένουν στον Παναθηναϊκό και ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Ομπράντοβιτς "εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί".


"Για πάντα μαζί"!  

"Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Final Four της Κωνσταντινούπολης μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου προτίμησε να ασχοληθεί με το μέλλον στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, κάτι που το είχε καυτηριάσει η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ομάδας και των φιλάθλων από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό τελικό, πάλι κάποια ηλεκτρονικά μέσα επέλεξαν την οδό της παραπλάνησης, αυτή τη φορά όχι για το μέλλον της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά γι’ αυτό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού, να βάλουμε ένα τέλος στο κρεσέντο της παραπληροφόρησης και να πάει η ομάδα στον 50 τελικό του Σαββάτου ήρεμη, γνωρίζοντας τις αποφάσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Αφού κανείς άλλος Παναθηναϊκός δεν έδειξε ενδιαφέρον η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα παραμείνει και για τη νέα σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και επιθυμεί, μαζί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς, ακρογωνιαίους λίθους της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα λαμπρά μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας και αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και για αυτό είναι φυσιολογικό να βρίσκεται δίπλα μας 13 χρόνια και πρόθεσή μας είναι να είμαστε για ΠΑΝΤΑ μαζί εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί.

Υ.Γ. Και αφού ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας για το μέλλον, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα για το παρόν : Στο Φάληρο ερχόμαστε…"

Πηγή:sportdog.gr

Category: basket | Views: 644 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-31 | Comments (0)

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί από το πρωί έξω από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ για τα εισιτήρια του πέμπτου τελικού της Α1 μπάσκετ των αντρών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.









Θέμα ωρών είναι το sold out, αφού η... δίψα των οπαδών του Ολυμπιακού για ένα πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια είναι τεράστια και αυτή αποτυπώνεται στις ουρές που έχουν δημιουργηθεί έξω από το ΣΕΦ.


Το Σάββατο στις 19.00 θα γίνει ο πέμπτος και τελευταίος τελικός της Α1, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Τα εισιτήρια πωλούνται από το επίσημο κατάστημα της ΚΑΕ (Καραολή και Δημητρίου 8, 18547 Νέο Φάληρο) από τις 11:00 μέχρι τις 21:00, καθώς και από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας. Οι τιμές τους είναι 10, 15, 20 και 30 ευρώ.

Πηγή:Newsit.gr
Category: basket | Views: 721 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-31 | Comments (0)

Ο Γιάννης Τρουμούσης γράφει για το ιδανικό σενάριο που έφτιαξαν οι "αιώνιοι", χαρίζοντας ένα ακόμη μεγάλο τελικό στο φίλαθλο κοινό.

Βράδυ Σαββάτου με ματσάρα

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε καταλυτικά για τον Παναθηναϊκό που έφερε τη σειρά στα ίσα κι έτσι οι "αιώνιοι” θα λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ.

Αναμφίβολα πρόκειται για καλογραμμένο σενάριο από ένα ακραιφνώς μπασκετικό μυαλό. Δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σε ένα παιχνίδι με... φόντο την κούπα κι όλη η Ελλάδα "καρφωμένη” στην τηλεόραση. Ενα ματς που θα ξεχωρίσουν οι άντρες από τα παιδιά και θα γραφτεί ο επίλογος σε μία εξαιρετική σειρά αγώνων.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε την έδρα του και με αρκετό κόπο έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς. Τι συνέβη για να έρθουν έτσι τα πράγματα; Οι "πράσινοι” κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ και ανανέωσαν 13 επίθέσεις. Εβγαλαν περισσότερη ενέργεια από όση στα τρία προηγούμενα ματς.

Είδαν τον Μπατίστ να σταματά στους 23 πόντους και παράλληλα να μαζεύει έντεκα ριμπάουντ. Περιόρισαν σημαντικά τα επιθετικά "όπλα” του Ολυμπιακού. Κέρδισαν στο επί μέρους σκορ της τέταρτης περιόδου με 29-16, κάτι που αποτελεί έκπληξη και πήραν σημαντικές βοήθειες από τον παραγκωνισμένο Σμιθ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έπαιξε για αρκετή ώρα δίχως τους δύο ψηλούς του, τους Ντόρσι και Χάινς, καθώς αμφότεροι χρεώθηκαν από νωρίς με φάουλ. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει και σίγουρα θα ήταν προτιμότερη και πιο ουσιαστική η λύση του Γλυνιαδάκη. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου περιορίστηκαν, ο Μάντζαρης δεν βοήθησε και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε το τέταρτο παιχνίδι. Πάντως, το θετικό είναι πως σε μία κακή βραδιά οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές αν δεν έχαναν τα ριμπάουντ στο τελευταίο τρίλεπτο.

Εχασαν στα τελευταία λεπτά δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, αλλά όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες αυτό που μετράει σε μία σειρά αγώνων είναι η νίκη. Είτε με ένα πόντο, είτε με 30 είναι ακριβώς το ίδιο. Πλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα λύσουν τις διαφορές τους στο ΣΕΦ με τους "ερυθρόλευκους” να είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Παίζουν καλύτερο μπάσκετ, έχουν περισσότερες λύσεις, έναν προπονητή που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες καταστάσεις. Συν τοις άλλοις, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί "απόρθητο κάστρο” στη φετινή χρονιά για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό με την ΤΣΣΚΑ για το Top 16 της Ευρωλίγκα και είναι ελάχιστες οι φορές που -έστω- έχει "ζοριστεί” μπροστά στον κόσμο του.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της πίεσης, τα πράγματα μοιάζουν απλά. Πίεση υπάρχει και για τις δύο ομάδες, αλλά η διαφορά είναι πως η συγκυρία δείχνει ιδανική για τον Ολυμπιακό. Περισσότερη πίεση νιώθει η ομάδα που παίζει... απέναντι στον κόσμο παρά αυτή που τον έχει στο πλευρό της. Βέβαια, όλα αυτά θα φανούν το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο που θα παιχτεί η τελευταία πράξη μίας πολύ καλής σειράς αγώνων. Των κορυφαίων τελικών της Ευρώπης...

Πηγή: sentragoal.gr

Category: basket | Views: 620 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-31 | Comments (0)

1 2 3 ... 19 20 »
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz