Friday, 2024-04-19, 6:21 PM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » June » 2 » Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ"!
9:50 PM
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ"!

Με σούπερ V-Span, o Ολυμπιακός αποκαθήλωσε τον Παναθηναϊκό από το θρόνο του και επέστρεψε στην κορυφή μετά 15 χρόνια. Νίκησε 82-76 στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ και κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.


Του πήρε το πρωτάθλημα, του έβγαλε και γλώσσα!

Στο ματς, ο Παναθηναϊκός έκανε μια αντεπίθεση στο 3ο δεκάλεπτο μείωσε 48-45, έκανε μια υπερπροσπάθεια και στο τέλος στο 80-76 με τρίποντα του "Πέρπε", αλλά οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τελικά δίκαια (δεν μπήκαν τα "μεγάλα" πράσινα σουτ, σε αντίθεση με του Ολυμπιακού) με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει το καλύτερο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του και έτσι έγινε...

Ο Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ!!!

Οι δυο ομάδες ως το 5` συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη των πρασίνων έφεραν τον Ολυμπιακό με ένα σερί 10-2 στο 18-11 στο 7`. Με το 5ο επιθετικό ριμπάουντ, ο Πρίντεζης έκανε το 24-17, αλλά ο "Πέρπε" με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 24-20 στο 10λεπτο. Οι γηπεδούχοι πάντως ήλεγχαν το ματς με όπλα τους αιφνιδιασμούς και τα επιθετικά ριμπάουντ.

Με 6 σερί πόντους του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα στο +10 (30-20), με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη, δίνοντας αιφνιδιασμούς στους γηπεδούχους και να χάνει τα ριμπάουντ. Η βολή του Πρίντεζη έκανε το 38-25 στο 15`, και το σκηνικό άρχιζε να θυμίζει τρίτο τελικό. Στο 16` δόθηκε τεχνική ποινή στον "Ζοτς" για διαμαρτυρία, με τον Ολυμπιακό να συντηρεί εύκολα μια διαφορά πάνω από 10 πόντους. Οι πράσινοι δεν... σταύρωναν ριμπάουντ, ο Μπατίστ είχε φορτωθεί με 3 φάουλ, τα λάθη ήταν 10 και στην επίθεση υπήρχε μόνο ο Καλάθης (16π.), οπότε το 48-36 του ημιχρόνου έμοιαζε μάλλον φυσιολογικό, παρά τα 1/8 τριπ. του Ολυμπιακού!

Ένα 9-0 του ΠΑΟ, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των ερυθρόλευκων και τον... Μάριτς, έκανε το 48-45 στο 24`, με τον Ολυμπιακό να απαντά με ένα μικρό σερί 5-0 από προσωπικά καλάθια Σλούκα και Λο. Στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός απάντησε με συνεχόμενα "μεγάλα" σουτ (4/4τριπ.) από Λο και Σπανούλη κι έτσι διαμορφώθηκε το 70-56 του δεκαλέπτου! Ακόμα λοιπόν και στο καλό διάστημα των πρασίνων, οι ερυθρόλευκοι είχαν τις απαντήσεις, έχοντας διαφορά ασφαλείας για την τελευταία περίοδο.

Ο Ολυμπιακός φορτώθηκε γρήγορα με 5 ομαδικά (συμπλήρωσε 5 ο Χάινς), αλλά ένα τρίποντο του Άντιτς έκανε το 75-59 στο 33`, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη. Το τρίποντο του Μήτσου στο 35` έκανε 77-68 και μετά δυο του "Πέρπε" έκαναν το 80-76.

Μετά ο Νικ έχασε τρίποντο, ο Πρίντεζης έκανε το 82-76, Σάρας και Μήτσος αστόχησαν, όπως και ο Σπανούλης, αλλά το μεγάλο σουτ του ΠΑΟ δεν μπήκε από τον Περπέρογλου, ούτε από τον Μήτσο, οπότε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρωταθλητής μετά από 15 χρόνια!!

Διαβάστε την ανάλυση από το gazzetta.gr

NIKHΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ξεχείλιζε από πάθος, θέληση και ενέργεια. Γιατί ήθελε μετά από δεκαπέντε χρόνια να στεφθεί, εκτός από Πρωταθλητής Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδος. Και το κατάφερε γιατί από την αρχή ως το τέλος του ματς είχε ξεκάθαρο πλάνο. «Χτυπούσε» σε όλα τα αδύνατα σημεία του Παναθηναϊκού ενώ για ακόμη ένα παιχνίδι κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ.

ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού τα έκανε όλα στο παρκέ, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως έκανε πράξη την προ διετίας υπόσχεση του. Επανέφερε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ελλάδος έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Όταν αποκτήθηκε φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό είχε πει σε όλους πως ήθελε να γίνει αυτός που θα έριχνε τους «πράσινους» από την κορυφή της Ελλάδος και θα έβαζε στη θέση τους τον Ολυμπιακό. Και την δεν έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ. Οργάνωσε, μοίρασε ασίστ, έπαιξε άμυνες και με το ξέσπασμα του στο τέλος της τρίτης περιόδου χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Στίβεν Σμιθ. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε περίπου εννιά λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό στην ομάδα του. Ο άνθρωπος-κλειδί του τέταρτου τελικού δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο ματς και ιδίως στην άμυνα ήταν αρνητικός εξοργίζοντας πολλές φορές τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τον απέσυρε και δεν τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο.

KEY POINT: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -12 (48-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν βέβαιο (όπως κάνει σχεδόν σε κάθε ντέρμπι στο ΣΕΦ) πως θα προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς στις αρχές της τρίτης περιόδου. Και το έκανε. Το 48-32 του 19’ έγινε, μέσα σε πέντε λεπτά, 48-45 με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει σερί 13-0. Εκεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν τις λύσεις. Μπήκαν στο παρκέ Σλούκας, Λο, Παπανικολάου και Πρίντεζης και με μεγάλο τρίποντο του πρώτου το σκορ έγινε 51-45, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 57-51 και τότε ήταν που ο Έισι Λο με ένα απίστευτο τρίποντο τη στιγμή που έληγαν τα 24’’ και με παίκτη… κρεμασμένο επάνω του έγραψε το 60-51 στο 28’. Το 63-53 διαμορφώθηκε με νέο (απίστευτο) καλάθι και φάουλ του Αμερικανού γκαρντ για να ακολουθήσει το απίστευτο… show του Σπανούλη που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όχι, όμως, οριστικά. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι (80-76 στο 39’), αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ που έγινε κάρφωμα του Γιώργου Πρίντεζη τελείωσε οριστικά το ματς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το ΣΕΦ έζησε μέρες ’90. Το φαληρικό στάδιο γέμισε περίπου είκοσι λεπτά πριν το τζάμπολ του ματς με τον κόσμο των Πρωταθλητών Ευρώπης να δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό του πόσο γεμάτο ήταν το γήπεδο είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα σκαλιά είχαν κόσμο. Υπολογίζεται πως στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 14.000 φίλοι του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 10 (1), Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (3), Ντόρσεϊ 4, Κέσελ 5, Γκετσεβίτσιους 2, Παπαδόπουλος 1, Πρίντεζης 14 (7ριμπ.), Παπανικολάου 8 (7ριμπ.), Μάντζαρης 4, Σλούκας 3 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 11 (3, 8ριμπ.), Σάτο 3, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (1/7τριπ., 3ριμπ., 5ασ.), Βουγιούκας 4, Καλάθης 17 (1/4τριπ.), Σμιθ, Καϊμακόγλου 10 (3ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 4.

Συνολική στατιστική:
Ολυμπιακός: 20/37δίπ., 6/18τρίπ., 24/32βολ., 21-9ριμπ., 9ασ., 6κλ., 12λάθ.
Παναθηναϊκός: 20/31δίπ., 6/22τρίπ., 23-9ριμπ., 11ασ., 6κλ., 16λάθ.

Δείτε σε βίντεο τα χαϊλαϊτς του 5ου τελικού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 82-76 του Παναθηναϊκού και να κατακτά τον τίτλο!!


Δείτε το βίντεο με την απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.


"Πρωτάθλημα στον Πειραιά!" (ΦΩΤΟ)




Category: basket | Views: 758 | Added by: GeraniosNikos | Rating: 5.0/4
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz