Saturday, 2024-04-20, 8:30 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » May » 31 » ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΜΑΤΣΑΡΑ!
1:42 PM
ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΜΑΤΣΑΡΑ!

Ο Γιάννης Τρουμούσης γράφει για το ιδανικό σενάριο που έφτιαξαν οι "αιώνιοι", χαρίζοντας ένα ακόμη μεγάλο τελικό στο φίλαθλο κοινό.

Βράδυ Σαββάτου με ματσάρα

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε καταλυτικά για τον Παναθηναϊκό που έφερε τη σειρά στα ίσα κι έτσι οι "αιώνιοι” θα λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ.

Αναμφίβολα πρόκειται για καλογραμμένο σενάριο από ένα ακραιφνώς μπασκετικό μυαλό. Δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σε ένα παιχνίδι με... φόντο την κούπα κι όλη η Ελλάδα "καρφωμένη” στην τηλεόραση. Ενα ματς που θα ξεχωρίσουν οι άντρες από τα παιδιά και θα γραφτεί ο επίλογος σε μία εξαιρετική σειρά αγώνων.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε την έδρα του και με αρκετό κόπο έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς. Τι συνέβη για να έρθουν έτσι τα πράγματα; Οι "πράσινοι” κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ και ανανέωσαν 13 επίθέσεις. Εβγαλαν περισσότερη ενέργεια από όση στα τρία προηγούμενα ματς.

Είδαν τον Μπατίστ να σταματά στους 23 πόντους και παράλληλα να μαζεύει έντεκα ριμπάουντ. Περιόρισαν σημαντικά τα επιθετικά "όπλα” του Ολυμπιακού. Κέρδισαν στο επί μέρους σκορ της τέταρτης περιόδου με 29-16, κάτι που αποτελεί έκπληξη και πήραν σημαντικές βοήθειες από τον παραγκωνισμένο Σμιθ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έπαιξε για αρκετή ώρα δίχως τους δύο ψηλούς του, τους Ντόρσι και Χάινς, καθώς αμφότεροι χρεώθηκαν από νωρίς με φάουλ. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει και σίγουρα θα ήταν προτιμότερη και πιο ουσιαστική η λύση του Γλυνιαδάκη. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου περιορίστηκαν, ο Μάντζαρης δεν βοήθησε και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε το τέταρτο παιχνίδι. Πάντως, το θετικό είναι πως σε μία κακή βραδιά οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές αν δεν έχαναν τα ριμπάουντ στο τελευταίο τρίλεπτο.

Εχασαν στα τελευταία λεπτά δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, αλλά όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες αυτό που μετράει σε μία σειρά αγώνων είναι η νίκη. Είτε με ένα πόντο, είτε με 30 είναι ακριβώς το ίδιο. Πλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα λύσουν τις διαφορές τους στο ΣΕΦ με τους "ερυθρόλευκους” να είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Παίζουν καλύτερο μπάσκετ, έχουν περισσότερες λύσεις, έναν προπονητή που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες καταστάσεις. Συν τοις άλλοις, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί "απόρθητο κάστρο” στη φετινή χρονιά για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό με την ΤΣΣΚΑ για το Top 16 της Ευρωλίγκα και είναι ελάχιστες οι φορές που -έστω- έχει "ζοριστεί” μπροστά στον κόσμο του.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της πίεσης, τα πράγματα μοιάζουν απλά. Πίεση υπάρχει και για τις δύο ομάδες, αλλά η διαφορά είναι πως η συγκυρία δείχνει ιδανική για τον Ολυμπιακό. Περισσότερη πίεση νιώθει η ομάδα που παίζει... απέναντι στον κόσμο παρά αυτή που τον έχει στο πλευρό της. Βέβαια, όλα αυτά θα φανούν το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο που θα παιχτεί η τελευταία πράξη μίας πολύ καλής σειράς αγώνων. Των κορυφαίων τελικών της Ευρώπης...

Πηγή: sentragoal.gr

Category: basket | Views: 625 | Added by: GeraniosNikos | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz