Friday, 2024-03-29, 4:34 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » June » 14
Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Κροατία στο Πόζναν. Καλύτερη η "σκουάντρα ατζούρα" στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με τον Πίρλο (39'), απάντησε η "χρβάτσκα" στην επανάληψη με τον Μάντζουκιτς (72') που έφτασε τα 3 γκολ στη διοργάνωση.

 


Η παράδοση που θέλει την Ιταλία να μην νικάει την Κροατία εδώ και ...70 χρόνια συνεχίστηκε και στο Πόζναν, σε έναν αγώνα που το τελικό 1-1 αδικεί την "σκουάντρα ατζούρα" που ήταν πολύ καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου ο Πίρλο έδωσε σώου, σκοράροντας και το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο 39' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο η Ιταλία πήγε στα αποδυτήρια μόνο με 1-0, καθώς οι παίκτες της είτε ήταν άστοχοι είτε έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Πλετίκοσα. Και το πλήρωσαν στην επανάληψη.
"Θύτης" των Ατζούρι ο Μάντζουκιτς που εκμεταλλεύτηκε την μοναδική αδράνεια στην άμυνά τους και "εκτέλεσε" τον Μπουφόν στο 72' σε ένα δεύτερο ημίχρονο χωρίς ρυθμό και χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Πλέον μετά την ισοπαλία, η Ιταλία παραμένει δύο βαθμούς πίσω από τους Κροάτες οι οποίοι και οπισθοχώρησαν στα τελευταία λεπτά για να κρατήσουν τον πόντο. Η ομάδα του Πραντέλι έφτασε τους 2 πόντους, με αυτή του Μπίλιτς να ανεβαίνει στους 4.
Και όπως αναφέραμε, η Ιταλία έμεινε χωρίς νίκη κόντρα στους Κροάτες από το 1942! Μετά από εκείνο το 4-0 στη Γένοβα, στα επόμενα 6 ματς έχουμε 3 ισοπαλίες και 3 νίκες της "χρβάτσκα". Τα στοιχεία του ματς


Γήπεδο: "Municipal Stadium", Πόζναν
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (Μοντολίβο 63'), Τζακερίνι, Κασάνο (Τζοβίνκο 83'), Μπαλοτέλι (Ντι Νατάλε 70').

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (Πράνιτς 68'), Μάντζουκιτς (Κράνιτσαρ 90+4'), Γέλαβιτς (Εντουάρντο 83').

Σκόρερ: Πίρλο 39' - Μάντζουκιτς 72'
Κίτρινες: Τιάγκο Μότα 56', Μοντολίβο 80' - Σίλντενφελντ 86'

Πηγή:sport24.gr
Category: Spor | Views: 494 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

Οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.




Οι κατηγορούμενοι, πλέον, έπεσαν στα χέρια των αρχών τα τελευταία 24ωρα μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστικού παράγοντα, ο οποίος αργότερα απέδωσε το κατηγορητήριο και το οποίο ανακοινώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή.
    
Οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.


Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από βίντεο και καταθέσεις, ενώ η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη. Απ’ αυτά τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη, δύο εκ των οποίων έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο.

Αναλυτικά ο κ. Παζαρλής είπε:

«Η έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 190 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 34 άτομα και αναζητούνται ακόμη 57 άτομα. Από βίντεο και καταθέσεις στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη. Τα δύο από τα τέσσερα διευθυντικά στελέχη έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο και επέλεγαν ποια μέλη συνδέσμων θα δούλευαν στον τομέα της ασφάλειας. Τα διευθυντικά μέλη χρησιμοποιούσαν τη δομή των συνδέσμων για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδέσμων άλλων ομάδων, εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς και για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες. Υπήρχε ανησυχία ότι σύντομα θα είχαμε θύματα, ενώ προκαλούσαν βλάβες τόσο σε άλλες ομάδες, όσο και στην ομάδα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προχθεσινό «ντου» που πραγματοποίησαν σε επτά συνδέσμους, αλλά και στα σπίτια των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται δύο πιστόλια, μία κοντόκανη καραμπίνα, τρεις χειρουργικές λάμες, ένας μπαλτάς, ένας ασύρματος της αστυνομίας, ρόπαλα, κράνη, γυάλινα μπουκάλια, 3.300 ευρώ, 10.000 δολάρια, καθώς και περίπου 350 γραμμάτια κάνναβης. 

Ειδικότερα, εμπλέκονται κατά περίπτωση στις ακόλουθες ενέργειες:

  -  Επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος δύο (2) οπαδών αντίπαλης ομάδας, την 13-11-2011, στην περιοχή του Δερβενίου Θεσσαλονίκης.
  -  Σχεδίαση-οργάνωση επίθεσης εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας την 20-12-2011, την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσουν με ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, που είχαν ήδη κατασκευάσει και είχαν στην κατοχή τους, πλην όμως η σχετική ενέργεια απετράπη εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
  -  Ληστεία με χρήση μεταλλικών αντικειμένων και ξύλινων ροπάλων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων, πρώτες πρωινές ώρες της 14-01-2012, στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας 4 κινητά τηλέφωνα.
  -  Επίθεση, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2012, σε βάρος λεωφορείου που αποβίβαζε οπαδούς αντίπαλης ομάδας, στην περιοχή της Χαριλάου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο λεωφορείο και τον τραυματισμό των δύο (2) οδηγών του.
   - Επίθεση σε βάρος διμοιρίας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης την 20-05-2012, με ρίψη αντικειμένων (πέτρες, γυάλινα μπουκάλια, ξύλινα καδρόνια, σιδερένια κάγκελα) και δύο (2) μολότωφ. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πολιτική περιβολή τραυματίζοντας τους, με σκοπό να τους επιφέρουν βαριές σωματικές βλάβες και προκαλώντας εμπρησμό κατέστρεψαν δύο (2) υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.
   - Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έναντι χρηματικών αμοιβών σε μέλη των συνδέσμων. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε επτά (7) συνδέσμους φιλάθλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Έξι (6) μεταλλικές ράβδοι,
    Δύο (2) μπαστούνια του μπέιζμπολ (σιδερένιο-ξύλινο),
    Τέσσερα (4) αυτοσχέδια ξύλινα γκλοπ με ενσωματωμένα καρφιά,
    Είκοσι τέσσερα (24) ξύλινα ρόπαλα,
    Έντεκα (11) κράνη μηχανής,
    Ένα (1) αστυνομικό πηλίκιο,
    Είκοσι πέντε (25) άδεια μπουκάλια γυάλινα,
    Μία (1) ερυθρά φωτοβολίδα αλεξιπτώτου,
    Δύο (2) τσεκούρια,
    Ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    Ένας (1) μπαλτάς με ξύλινη λαβή,
    Δύο (2) κινητά τηλέφωνα. 

Στην κατοχή και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα (1) πιστόλι μάρκας ZASTAVA διαμετρήματος 7,62 mm ,
    Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 8 mm , με μία άδεια ... Read more »

Views: 463 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εμφανίστηκε αισιόδοξος για μία απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.








 

Έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που παρουσιάστηκε επισημα. Ο Πορτογάλος μίλησε για τις μετεγγραφές, τους στόχους του αλλά και την ομάδα του... Βαλβέρδε.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή. Δεν θα του λείψει τίποτα. Θα έχει στα χέρια του το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Είχαμε πει ότι θα είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή και αυτό ακριβώς έγινε. Είναι νέος, με γνώσεις και εργατικός. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχει ο κ. Ζαρντίμ. Οι φίλαθλοι θα είναι κοντά μας για να ράψουμε το 4ο αστέρι. Με τα διαρκείας και την παρουσία τους στο γήπεδο. Θέλουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη και οι φίλαθλοι μας να απολαμβάνουν καλό ποδόσφαιρο. 

Αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, να βρούμε τον νέο προπονητή. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες όλοι για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Η απόφαση που πήραμε είναι απόφαση που μας καλύπτει και δεν πάρθηκε κάτω από πίεση. Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση και όλοι μας στον Ολυμπιακό, συμφωνήσαμε. Πιστεύουμε ότι ο Λεονάρντο έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά πλέον του τμήματος είναι δικά του. 

Ο Λεονάρντο είναι νέος και φιλόδοξος, εργατικός και με γνώσεις. Με όσους μιλήσαμε μας είπαν τα καλύτερα. Μαζί του είχαμε μία χημεία στην συνάντηση και είναι πολύ βασικό συστατικό για να αποφασίσεις ποιόν προπονητή θα έχεις στην ομάδα και θα έχεις καθημερινή επικοινωνία». 

Τα κριτήρια για την επιλογή του νέου προπονητή δεν είναι μόνο από ποια χώρα έρχεται, είτε λέγεται Ισπανία είτε Πορτογαλία. Αν κάνεις ανάλυση για το πώς θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ερνέστο ήταν Ισπανός λίγη σημασία έχει, το θέμα είναι τι άνθρωποι είναι και τι μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μετά τις επιτυχίες που είχε, έχει μία καλή βάση για να πάει ο Λεονάρντο την ομάδα ακόμα πιο μακριά." 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ...

"Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Έχουμε την δυνατότητα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω για τους οπαδούς, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να έχουμε επιτυχίες." 

Για την εικόνα που έχει από την νέα του ομάδα, είπε: "Έχω δει παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή την στιγμή θέλω να γνωρίσω την ομάδα καλά. Γιατί θα πάρουμε και τις αποφάσεις για το τι σκεφτόμαστε για την ομάδα και ποιο θα είναι το μοντέλο της. Όσο για τους συμπατριώτες, με τον κ. Σάντος έχουμε έρθει σε επαφή, περιμένω να τελειώσει στο Euro και σίγουρα μετά θα μιλήσουμε." 

Για 
τους στόχους της ομάδας: "Ο στόχος μας είναι να πάρουμε το νταμπλ στην Ελλάδα αλλά θέλουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ να περάσουμε αρχικά την πρώτη φάση και να συνεχίσουμε "

Για το
 τι Ολυμπιακό θα δει ο κόσμος του χρόνου: "Οι αποφάσεις ακόμα δεν έχουν παρθεί, θα πρέπει να αναλύσουμε κάποια πράγματα. Θέλω να έχω μία ομάδα με ποιότητα, με σεβασμό στους φιλάθλους που προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να υπάρχει η φιλοδοξία που είχε. Να είναι πρωταθλητής και να κερδίζει."

Για το αν έχει προτείνει Πορτογάλους παίκτες: "Δεν θέλω η ομάδα να βασίζεται μόνο σε Πορτογάλους. Θέλω καλούς παίκτες και δεν χρειάζεται να είναι μόνο Πορτογάλοι. Θέλω να έχω ποιοτικούς παίκτες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα. Το πόσοι καινούριοι θα έρθουν δεν το ξέρω. 24-25 παίκτες είναι το ιδανικό για μένα. Γιατί θέλω ακόμα και οι ακαδημίες να έχουν μία ευκαιρία. Αποτελούν την συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε." 

Για την πίεση που θα έχει ως αντι-Βαλβέρδε:
 "Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αγαπούν την ομάδα και είναι μαζί της ... Read more »
Category: football | Views: 928 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (1)

Με πέναλτι του Ναζλίδη στο 91`, ο Πλατανιάς επικράτησε 3-2 της Παναχαϊκής, στην Αγυιά, και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, αφού λίγο νωρίτερα η Καλλιθέα έμεινε στο "μηδέν" με την Καλλονή.


Κορυφή ο Πλατανιάς


Η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με τον Ντίνα, αλλά ο Πλατανιάς ανέτρεψε τα δεδομένα με τους Μαραγκουδάκη (στο 26') και Ναζλίδη (στο 44'). Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και μάλιστα ισοφάρισαν γρήγορα με τον Βλασσόπουλο, στη συνέχεια όμως, τα πολλά αμυντικά λάθη λίγο έλειψε να τους φέρουν σε δύσκολη θέση.

Εν τέλει, με τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Μαρτσάκης κέρδισε πέναλτι από τον Κοιλιάρα και ο Ναζλίδης ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Ο αγώνας, πάντως, σημαδεύτηκε από τα τραγικά διαιτητικά λάθη, τη διακοπή στο 28ο λεπτό λόγω πτώσης αντικειμένων και την ένταση μετά το τέλος του πρώτου μέρους σε αγωνιστικό χώρο και φυσούνα.

Πηγή: contra.gr

Category: football | Views: 708 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

Αυτό που συνέβη την Τρίτη, φυσικά και δεν ήταν απόρροια των όσων έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Η αντίστροφη μέτρηση ουσιαστικά ξεκίνησε από πέρσι.


Έτσι ήρθε το τέλος του ''Ζοτς'' 


Ο κανόνας των 13 χρόνων που πορεύτηκαν μαζί, ήταν πως για κάθε ανανέωση χρειάζονταν μόλις δυο λεπτά (έλεγαν «ναι, συνεχίζουμε μαζί» και τελείωνε το θέμα) και μετά κάθονταν παρέα μια-δυο ώρες, ώστε να αναλύσουν τα «θέλω» τους και τον τρόπο που θα τα αποκτήσουν.

Η πρώτη εξαίρεση ήταν αυτή της 9ης Ιουνίου του 2010, ημέρα που ο Παναθηναϊκός είχε τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το πρωί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε συναντηθεί με τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλους, αλλά δεν είχαν καταλήξει κάπου. Παρ' όλα αυτά, ο -γνωστός παρορμητικός- Θανάσης Γιαννακόπουλος άρπαξε το μικρόφωνο του ΟΑΚΑ, το απόγευμα και ενώπιον 10.000 φιλάθλων είπε πως ο «Ζοτς» θα μείνει στον Παναθηναϊκό για δυο ακόμα χρόνια, προς... έκπληξη των παικτών (ομολόγησαν λίγο μετά ότι... δεν είχαν μάθει κάτι τέτοιο) και του ιδίου του Σέρβου, που επίσης επισήμανε πως δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, πριν διαβεβαιώσει πως όλα θα πάνε καλά!

Η νέα συνεργασία ήταν και πάλι διετής και τότε... άρχισαν τα όργανα: λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωνε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 πως «έχουμε κουραστεί και μπορεί να φύγω και να δώσω τον Παναθηναϊκό σε έναν καλό φίλο της ομάδας». Αυτός ο φίλος δεν εμφανίστηκε ποτέ (δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι), όπως δεν βρέθηκε και επενδυτής (τον οποίον επίσης αναζήτησε η οικογένεια Γιαννακόπουλου) και κάπου στις αρχές Ιουλίου αποφάσισαν πως «για να μη διαλυθεί η ομάδα» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, στη «SportDay», θα έμεναν μια ακόμη σεζόν, με μικρότερο μπάτζετ. Είχε χαθεί όμως, χρόνος μαζί και παίκτες (πέραν του Φώτση και του Νίκολας που πήγαν στη Μιλάνο, «χάθηκαν» και στόχοι) και οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε λύσεις ανάγκης (Σμιθ, Λόγκαν).

Εν πάση περιπτώσει, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και η χρονιά ξεκίνησε με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλους να θυμίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως αυτή θα ήταν η τελευταία τους χρονιά στην ΚΑΕ. Περιττό να αναφέρουμε πως ενόσω συνέβαιναν όλα αυτά, κυριαρχούσε και μια γενικότερη αβεβαιότητα, έτσι; Γιατί όταν δεν έχεις να βάλεις πετρέλαιο στο ΟΑΚΑ, με συνέπεια να έχεις διαδοχικά κρούσματα αθλητών με ίωση, αντιλαμβάνεστε τι άλλο μπορεί να συνέβαινε που θα επηρέαζε ποικιλοτρόπως την ομάδα.

Κάθε φορά που ετίθετο στον Ομπράντοβιτς ερώτηση για το -αβέβαιο- μέλλον, παρέπεμπε τους... ενδιαφερόμενους στη διοίκηση και εκείνοι επαναλάμβαναν πως δεν μένουν. Κάποια στιγμή, τον Απρίλιο διαβάσαμε για Ρώσους επενδυτές που... κατ' ουσίαν θα αναλάμβαναν το φυσικό αέριο της χώρας και παρεμπιπτόντως θα έπαιρναν και την ΚΑΕ (εδώ θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε ότι το κράτος, μέσω του ΕΣΥ, χρωστά μια περιουσία στη ΒΙΑΝΕΞ και δεν μπορεί να τη δώσει -λόγω κρίσης) και προ του κινδύνου να μην πάει η «πράσινη» ΚΑΕ σε χέρια που θα τιμούσαν την ιστορία της και το όνομά της, οι Γιαννακόπουλοι άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μείνουν, με διαδοχή (να περάσει δηλαδή, η ΚΑΕ στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιου του Παύλου). Και αν άρχιζαν να επεξεργάζονταν τα πώς και τα γιατί, δεν ειδοποίησαν σχετικά με την πρόθεσή τους τον Ομπράντοβιτς...

Η δημόσια έκκληση 

Στις 30/4, μετά τον τέταρτο ημιτελικό με τον Κολοσσό, στη Ρόδο, ο «Ζοτς» είπε πως «δεν γνωρίζω τι γίνεται ακριβώς με τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον των Ρώσων, αλλά ελπίζω να μάθω τις επόμενες μέρες τι ακριβώς θα γίνει. Ελπίζω ότι πριν φύγουμε για την Κωνσταντινούπολη, να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για όλα αυτά που ακούγονται. Αν έχουν βάση ή είναι απλά σενάρια. Οποια και να είναι η απόφαση, θέλουμε να ξέρουμε πριν από το φάιναλ φορ». Μόνο που η επιθυμία του δεν ικανοποιήθηκε.

Το κερασάκι στην τούρτα

Μετά το φάιναλ φορ ήταν που πρωτοσυναντήθηκαν οι Γιαννακόπουλοι με τον «Ζοτς», για να τον ενημερώσουν περί των αποφάσεών τους. Δηλαδή, όταν εκείνος είπε πως «μάλλον αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ», μετά τον τέταρτο τελικό, είχαν ήδη μιλήσει. Εξ ου και είπε σε οικείους του «εγώ έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Περιμένω να το κάνουν κι εκείνοι». Αυτό που έκαναν ήταν... να δημοσιοποιήσουν όσα ήθελαν, πριν του τα πουν. Μάθαινε δηλαδή, από τα ΜΜΕ όσα τον αφορούν.

Πηγή: sday.gr


Με ένα βίντεο αφιέρωμα σχεδόν δύο λεπτών η Euroleague αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στο αντίο του Ζοτς στον Παναθηναϊκό.



Category: basket | Views: 719 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

Ο Μάριο Γκόμεζ σκόραρε και τα δύο τέρματα της "νασιοναλμανσάφτ” στην επικράτηση με 2-1 επί της Ολλανδίας και πλέον η Γερμανία θέλει έναν βαθμό κόντρα στους Δανούς για να προκριθεί στην επόμενη φάση.


Η Γερμανία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και διπλασίασε τις νίκες της στο τουρνουά, στέλνοντας παράλληλα την Ολλανδία να αναζητάει ένα μικρό θαύμα την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα νοκ-άουτ.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μέχρι το 11΄ο Φαν Πέρσι είχε χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες και ο Οζίλ είχε σημαδέψει το δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. Στο 24΄ο Σβαϊστάινγκερ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκόμεζ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι "οράνιε” δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, καρμπόν με το πρώτο. Και πάλι κάθετη πάσα του Σβαϊστάινγκερ για τον Γκόμεζ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ κατέβασε στροφές και έδωσε την ευκαιρία στην Ολλανδία να ξαναμπει στο ματς χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φαν Πέρσι στο 73΄. Παρόλαυτα τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Ως εκ τούτου η Γερμανία αρκείται σε μία ισοπαλία στο ματς με τη Δανία για να προκριθεί, ενώ ακόμα και με ήττα έχει σοβαρές πιθανότητες για πρόκριση. Αντίθετα, η Ολλανδία για να προκριθεί πρέπει να νικήσει την Πορτογαλία με δύο γκολ διαφορά και, βέβαια, η Δανία να ηττηθεί από τα "πάντσερ".

Πρώτη μούρη και... επίσημα είναι πλέον στον B' όμιλο του Euro η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που επικράτησε 2-1 των Οράνιε στο Χάρκοβο, όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Και αυτό συμβαίνει γιατί αν την τελευταία αγωνιστική χάσει από την Δανία και η Πορτογαλία επικρατήσει των Ολλανδών μένει στην 3η θέση στην τριπλή ισοβαθμία. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι Γερμανία 6, Πορτογαλία 3, Δανία 3, Ολλανδία 0 και αν έρθουν οι νίκες που αναφέραμε παραπάνω Γερμανία, Πορτογαλία και Δανία θα ισοβαθμίσουν στους 6 πόντους. Αυτόματα δημιουργείται ένας όμιλων τριών, μετρούν τα μεταξύ τους γκολ και αν υποθέσουμε ότι οι νίκες θα έρθουν με 1-0 η διαφορά τερμάτων που είναι το επόμενο κριτήριο θα είναι Γερμανία 1-1 (γιατί θα έχει χάσει 1-0), Πορτογαλία 3-3 (ως έχει) και Δανία 4-3 (αφού είναι τώρα 3-3), οποτέ μένει εκτός.


Οι συνθέσεις

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβαικ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν (83' Κάουτ), Σνάιντερ, Αφελάι (46' Χούντελαρ), Φαν Πέρσι.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (92' Μπέντερ), Εζίλ (81' Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72' Κλόζε).

Πηγή:Newsit.gr

Category: Spor | Views: 600 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-14 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz