Friday, 2024-03-29, 2:45 PM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » April » 03

107 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα η Μπόκα Τζούνιορς


Τα γιορτινά τους φορούν σήμερα οι κάτοικοι της Λα Μπόκα, μιας γειτονιάς του Μπουένος Άιρες.

Ο λόγος είναι πως το καμάρι της πόλης και μεγάλη τους αγάπη, η Μπόκα Τζούνιορς, έχει γενέθλια και σβήνει 107 κεράκια.

Σαν σήμερα το 1905 πέντε νεαροί Ιταλοί είχαν μαζευτεί στο σπίτι του Εστεμπάν Μπαγκλιέτο με στόχο την ίδρυση ενός συλλόγου. Ο πατέρας του Εστεμπάν έδιωξε το γιο του και τους φίλους του (Αλφρέντο Σκαρπάτι, Σαντιάγκο Σάνα, και τα αδέρφια Χουάν και Τεοντόρο Φαρένγκα), οι οποίοι,όμως, δεν πτοήθηκαν. Πήγαν στην Πλάσα Σόλις και έδωσαν σάρκα και οστά στο όνειρό τους ιδρύοντας έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, την Μπόκα Τζούνιορς.

Η αργεντίνικη ομάδα άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα και το 1908 οι Χουάν Φαρένγκα και Μπαρτολόμε Γκαριμπόλντι δήλωσαν το σύλλογο στην ομοσπονδία της χώρας. Έτσι άρχισε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις δίνοντας τα πρώτα του παιχνίδια. Ο παρθενικός τίτλος ήρθε το 1919 και ήταν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και έκτοτε δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω, αφού σάρωσε τα πάντα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας του τάνγκο αφήνοντας δεύτερη τη μισητή αντίπαλο Ρίβερ Πλέιτ.

Η ιστορία της φανέλας της

Η πρώτη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Για χρώμα είχε επιλεγεί το ροζ και το σορτσάκι ήταν άσπρο. Ωστόσο, πολύ γρήγορα αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε και αποφασίστηκε η φανέλα να έχει ασπρόμαυρες ρίγες. Ούτε αυτό, όμως, έμεινε για πολύ.

Ο μύθος λέει πως η Μπόκα το 1906 κλήθηκε να αγωνιστεί με μία ομάδα που είχε τις ίδιες εμφανίσεις. Ο νικητής θα κρατούσε τα χρώματα και ο ηττημένος θα έπρεπε να αλλάξει. Τελικά η Μπόκα έχασε σε αυτό το παιχνίδι και αναγκάστηκε να ψάξει για νέα φανέλα. Οι άνθρωποί της συμφώνησαν πως θα υιοθετούσαν τα χρώματα της σημαίας που θα είχε το πρώτο πλοίο το οποίο θα έμπαινε στο λιμάνι. Αυτό τελικά έμελλε να είναι σουηδικό και το αποτέλεσμα ήταν να πάρει η Μπόκα το μπλε και το κίτρινο, χρώματα που τη χαρακτηρίζουν από τότε.

Το σήμα της ομάδας

Πέντε εμβλήματα είχε ως τώρα στην ιστορία της η Μπόκα Τζούνιορς. Το πρώτο δημιουργήθηκε το 1922 και έμεινε ως το 1955. Είχε άσπρο φόντο, μία κίτρινη οριζόντια γραμμή, ενώ υπήρχαν και τα αρχικά CABJ. Αυτό αντικαταστάθηκε το 1955, λόγω της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Το άσπρο φόντο μετατράπηκε σε μπλε, τα αρχικά ήταν γραμμένα με μαύρα, ενώ η μεγάλη αλλαγή ήταν πως περιμετρικά του εμβλήματος υπήρχαν δύο κλαδιά δάφνης.

Πέντε χρόνια αργότερα τα κλαδιά δάφνης έφυγαν, περιμετρικά του εμβλήματος μπήκε ένα μαύρο πλαίσιο και τα αρχικά αντικαταστάθηκαν από το όνομα της ομάδας (Boca Juniors). Ωστόσο, το 1970 τα αρχικά επανήλθαν και μαζί με αυτά προστέθηκαν και 20 αστέρια, τα οποία αποτύπωναν τους τίτλους που είχε κατακτήσει ως τότε ο σύλλογος. Το τελικό, όμως, έμβλημα δημιουργήθηκε στο δεύτερο μισό του 1996 από έναν σχεδιαστή με το προσωνύμιο "Σαίξπηρ”, ο οποίος αφαίρεσε την κίτρινη οριζόντια γραμμή και έκανε τα αρχικά σε κίτρινο χρώμα. Να σημειωθεί πως για κάθ ... Read more »

Views: 470 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-03 | Comments (0)

Σοκ στην Ιταλία με την αποκάλυψη του Αντρέα Μαζιέλο στον ανακριτή πως σκόραρε κατά της ομάδας του στο Μπάρι-Λέτσε έναντι 250.000 ευρώ. Εμπλέκει επίσης και δύο νυν παίκτες της Γιουβέντους. 


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, ο Ιταλός αμυντικός λύγισε κάτω από την πίεση της Εισαγγελίας και των Αρχών και παραδέχτηκε πως μαζί με άλλους δύο φίλους του "έστησε" αγώνα της περασμένης σεζόν της Serie A προκειμένου να πάρουν όλοι μαζί ένα ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο Μαζιέλο παραδέχτηκε -μετά από πολλές ώρες ανάκρισης- πως το αυτογκόλ που σημείωσε στον αγώνα πρωταθλήματος Μπάρι-Λέτσε στις 15 Μαΐου 2011 (0-2 τελείωσε το παιχνίδι το οποίο επέτρεψε στη Λέτσε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία) ήταν προϊόν παράνομης χρηματικής συναλλαγής.

Για το συγκεκριμένο γκολ στη... λάθος εστία ο Μαζιέλο έβαλε στην τσέπη του το ποσό των 50.000 ευρώ ενώ οι δύο συνεργάτες του Τζάνι Καρέλα και Φάμπιο Τζακόμπε (πέρασαν και αυτοί το κατώφλι της Εισαγγελίας) πήραν -σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του- γύρω στα 180.000 ευρώ από άνθρωπο που φέρεται να ενεργούσε για λογαριασμό της Λέτσε.

"Έβαλα το αυτογκόλ για τα χρήματα", φέρεται να ομολόγησε ο Μαζιέλο όπως αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η "Corriere dello Sport", ενώ σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport" ο Ιταλός άσος είπε: "Έβαλα επίτηδες το αυτογκόλ. Πήρα 250.000 ευρώ από κάποιον κοντά στη Λέτσε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το Μπάρι-Λέτσε υπάρχουν τρία ακόμα παιχνίδια της Μπάρι που είναι "ύποπτα" για προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Ο λόγος για τους αγώνες Μπολόνια-Μπάρι (22 Μαΐου 2011, σκορ 0-4), Ουντινέζε-Μπάρι (9 Μαΐου 2010, σκορ 3-3) και Τσεζένα-Μπάρι (28 Νοεμβρίου 2010, σκορ 1-0).

Το εντυπωσιακό είναι πως κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, ο Μαζιέλο "έμπλεξε" και δύο νυν παίκτες της Γιουβέντους στα "περίεργα" παιχνίδια, τους Σιμόνε Πέπε και Λεονάρντο Μπονούτσι.

Το ματς που αφορά τον Πέπε είναι το Ουντινέζε-Μπάρι της σεζόν 2009-2010 (σκορ 3-3), με τον Μαζιέλο να αναφέρει: "Όταν είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας μου στο Ούντινε, ο Σαλβατόρε Μαζιέλο (άλλος παίκτης της Μπάρι) τηλεφώνησε στον τότε μέσο της Ουντινέζε, Σιμόνε Πέπε, για να τον πείσει να συμμετάσχει στο κόλπο.

Εκείνος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση που του έγινε".

Σε αντίθεση όμως με τον Πέπε ο οποίος "βγήκε λάδι" δεν ισχύει το ίδιο (για το ίδιο παιχνίδι) όσον αφορά στον Μπονούτσι, για τον οποίο ανέφερε:

"Στη συνέχεια μίλησα στα αποδυτήρια με άλλους τέσσερις συμπαίκτες μου. Τους Νικόλα Μπελμόντε, Σαλβατόρε Μαζιέλο, Λεονάρντο Μπονούτσι και Αλ ... Read more »

Views: 503 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-03 | Comments (0)

Με απόφαση του ΓΓΑ, Πάνου Μπιτσαξή, απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ενόψει του τελικού Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Πρέβεζα.


Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής εξέδωσε την παρακάτω απόφαση:

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:
α. του Α.Ν. 397/68 « Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής».
β. Του Π.Δ. 63/2005 « Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».
γ. Του άρθρου 41Γ παρ. 4 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 4 Ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν. 3262/2004).
δ. Του άρθρου 41Δ παρ. 6 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 Ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 3262/2004).
ε. Του άρθρου 5 παρ 1 β΄ του Ν. 4049/12.
2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010 απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (ΦΕΚ 628/Β).
3. Την με αρ. πρωτ. 1003/1/67/23-3-2012 εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας.
4. Την με αρ. πρωτ. 16784/577/27-3/2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας Ν. Πρέβεζας.
5. Τη γνώμη της Δ.Ε.Α.Β.
6. Τον πρόδηλο κίνδυνο επεισοδίων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Απαγορεύουμε τη μετακίνηση οπαδών και των δύο ομάδων, προς παρακολούθηση του αγώνα, Πετοσφαίρισης του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών 2011-2012, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πρέβεζας, το Σάββατο 07-04-2012 μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός».
Η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο θα γίνει σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 16784/577/27-3-2012 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και τα όσα ειδικότερα θα καθορισθούν στην προγραμματισμένη σύμφωνα με το νόμο σύσκεψη.

Category: volei | Views: 576 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-03 | Comments (0)

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ βγήκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης, σύμφωνα με την εξέταση και του δεύτερου δείγματος το οποίο είχε ληφθει μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.








Σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κλήθηκε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ με κοκαΐνη.

Το δεύτερο δείγμα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ ήταν και αυτό θετικό (σ.σ. στο ματς με την ΑΕΚ) και αναμένεται η απολογία του για την ναρκωτική ουσία. Επίσης σε απολογία κλήθηκαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Skoda Ξάνθη, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.


Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον ποδοσφαιριστή της Πολυχρόνη Βεζυρίδη διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-2-2012 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β’ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Κοκαΐνη, το οποίο, θεωρείται οριστικό. 

Ήτοι για παράβαση του άρθρου 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 34912/11 και την Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού 3956/12 και των σχετικών διατάξεων του Κεφαλαίου ΙΙ του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA». 

Αναλυτικά οι κλήσεις:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 05/04/2012 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 27η Αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ:  Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της  στον αγώνα  ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ,  15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β)ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ Δόξα Δρ.

... Read more »

Category: football | Views: 469 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-03 | Comments (0)

Με γκολ του Μαντούκα στο 93' το ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 στην έδρα της Ομόνοιας και πλησίασε στην κορυφή μετά την ισοπαλία της ΑΕΛ με την Ανόρθωση

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ιδανικά τα play-offs, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας και πέρασε στην δεύτερη θέση.

Ήρωας ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, καθώς χάρισε την νίκη στην ομάδα του με γκολ στο 93'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής (1η των play offs):


Ανόρθωση - ΑΕΛ 1-1 (4' Κβιρκβέλια / 18' Ντεντέ)

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-2 (56' Χριστοφή / 45' Έλντερ Σόουζα, 93' Μαντούκα)

Αλκή - ΑΕΚ 0-2 (71' Παύλου, 77' Γκονθάλο Γκαρθία)

Νέα Σαλαμίνα - Απόλλων 2-2 (79' Ντιέγκο Λεόν, 81' Θεράποντος / 8' Ζε Βίτορ, Αμντανί)

Άρης - Ολυμπιακός 1-0 (51' Ζέλσον)

ΕΝΠ - Εθνικός  ... Read more »

Category: football | Views: 521 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-03 | Comments (0)

Ο Γεράσιμος Έρτσος, σχεδιαστής της "σκεπαστής” στο Νίκος Γκούμας, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει πρόταση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσα σε 20 μήνες, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από δύο αμερικανικά funds.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συγκροτημένη ομάδα 14 μηχανικών ΟΛΩΝ των απαραίτητων ειδικοτήτων, έχοντας επί κεφαλής τον εμπνευστή, σχεδιαστή και μηχανικό της ιστορiκής "ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ" αλλά και του εκσυγχρονισμού του συνόλου των βοηθητικών εγκαταστάσεων του ΑΕΚτζίδικου ποδοσφαιρικού ναού της Ν.Φιλαδέλφειας -- τον Γεράσιμο Ερτσο -- έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση δύο funds των ΗΠΑ, προσφέρεται να αναλάβει ΑΜΕΣΑ την ανέγερση του γηπέδου της αγαπημένης μας ΑΕΚ, με χωρητικότητα 40.000 θέσεων και χρόνο αποπεράτωσης τους 20 μήνες.

Προς τούτο το παλαιό μέλος της ΑΕΚ και μέλος του ΔΣ της χρυσής εποχής "Λουκά Μπάρλου" ο πολιτικός μηχανικός Γεράσιμος Ερτσος ζήτησε εγγράφως συνάντηση με το ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθεί

1) Για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματά τους,για την ανέγερση του νέου μας γηπέδου που με αφροσύνη κατεδάφισε η διοίκηση Γρανίτσα.

2) Να ενημερωθεί για την τεχνική μελέτη και την όλη πρόταση Βούρου με την επιστημονική της αρτιότητα.

3) Την κατάθεση πρότασης ενδιαφέροντος για ανέγερση νέου γηπέδου εντός 20 μηνών με 100% ιδιοκτήτη όχι επενδυτή αλλά το ίδιο το σωματείο, την αγαπημένη μας ΑΕΚ.

Εκτιμούμε πως η πρότασή μας συνιστά εξαιρετική ίσως τη μοναδική επί του παρόντος ρεαλιστική και γόνιμη για τα συμφέροντα της ΑΕΚ πρόταση για γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα αποτελεί 100% ιδιοκτησία του συλλογου μας.Η συνάντησή μας λοιπόν όπως εγγράφως συμφωνήθηκε για αύριο Τρίτη 3 Απριλίου θα είναι εξαιρετικά σημαντική όχι για τα συμφέροντα κάποιου επενδυτή και προσώπων αλλά για τα συμφέροντα και την ιστορία του αγαπημένου μας συλλόγου .

Από το γραφείο Τύπου "ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ ΤΩΡΑ ! ΣΧΕΔΙΟ Γ.ΕΡΤΣΟΣ " 


Views: 499 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-04-02 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz