Thursday, 2024-04-18, 3:49 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » June » 16 » ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ! ΑΓΓΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 3-2
0:40 AM
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ! ΑΓΓΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 3-2


Η Αγγλία νίκησε 3-2 την Σουηδία σε ένα καταπληκτικό ματς στο Κίεβο με δύο ανατροπές, την έβγαλε νοκ-άουτ από το Euro 2012 και τώρα ακόμη και με ισοπαλία με την Ουκρανία τα "3 λιοντάρια" προκρίνονται στα προημιτελικά.

Από το σέντρα του Τζέραρντ ο Κάρολ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 23', αλλά η Σουηδία με... ενάμιση γκολ του Όλοφ Μέλμπεργκ έκανε την ανατροπή.

Από πλασέ του πέτυχε αυτογκόλ στο 49' ο Γκλεν Τζόνσον και ο αμυντικός του Ολυμπιακού στο 59' σκόραρε με κεφαλιά για την ανατροπή.

Ο Γουόλκοτ μπήκε στο ματς στο 61', ισοφάρισε σε 2-2 στο 64' και στο 78' έκανε την ασίστ στον Ντάνι Γουέλμπεκ, για να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με "τακουνάκι" ο επιθετικός της ManUtd και να χαρίσει την νίκη με 3-2 στους Βρετανούς.

Αγγλία και Γαλλία έχουν από 4 βαθμούς, η Ουκρανία έχει 3 και η Σουηδία κανέναν, έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Αν η ομάδα του Ρόι Χόντσον πάρει απλά ισοπαλία από την Ουκρανία στην 3η αγωνιστική εξασφαλίζει πρόκριση, ενώ η πρώτη θέση ενδεχομένως να κριθεί στην διαφορά τερμάτων μεταξύ Γάλλων και Άγγλων.

Τα στοιχεία του ματς

 

Σκόρερς: 49' αυτ. Γκλεν Τζόνσον, 59' Μέλμπεργκ / 23' Κάρολ, 64' Γουόλκοτ, 78' Γουέλμπεκ

Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

 

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Γκράνβιστ (66' Λούστιγκ), Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Ράσμους Ελμ (81' Βίλχεμσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ελμάντερ (79' Ρόσενμπεργκ).

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Σκοτ Πάρκερ, Τζέραρντ, Μίλνερ (61' Γουόλκοτ), Άσλεϊ Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Κάρολ.

 

*κίτρινες κάρτες: 63' Μέλμπεργκ, 72' Γιόνας Όλσον, 91' Σβένσον / 58' Μίλνερ

**κόκκινες κάρτες: -


Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Αγγλία, με τον Σκοτ Πάρκερ να κάνει το δυνατό μακρινό σουτ έξω από την περιοχή και τον Ίσακσον να αποκρούει, ενώ το πρώτο σουτ για την Σουηδία έκανε ο Σεμπάστιαν Λάρσον στο 11' και μπλόκαρε άνετα ο Χαρτ.

Από την σέντρα του Μίλνερ από δεξιά στο 15' ο Γουέλμπεκ πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη, ενώ ο Τζον Χαρτ μπλόκαρε στο 20' το μακρινό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς.

MVP: Θίο Γουόλκοτ

Η φάση-όνειρο κάθε οπαδού της Λίβερπουλ έγινε πραγματικότητα στο 23', με τον Στίβεν Τζέραρντ να κάνει την μακρινή μπαλιά και τον Άντι Κάρολ με εξαιρετική κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ίσακσον, κάνοντας το 1-0 για τα "3 λιοντάρια".

Από πάσα του Ντάνι Γουέλμπεκ, ο Άσλεϊ Γιανγκ στο 36' μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το πλασέ του με το δεξί δεν ήταν καλό και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της σουηδικής εστίας, ενώ λεπτό μετά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Ο Γουέλμπεκ στο 43' πήρε την μπάλα εξαιρετικά στο κέντρο και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά  στο ύψος της περιοχής με ιδανικό τάκλιν στον έκοψε το Όλοφ Μέλμπεργκ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Σουηδία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 49' με το αυτογκόλ του Γκλεν Τζόνσον, τέρμα που θα μπορούσε να χρεωθεί και στον, Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος στην

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, επέστρεψε στον άσο της Μίλαν που επιχείρησε νέο σουτ στην κίνηση, αλλά αυτό εξελίχθηκε σε ασίστ στον Μέλμπεργκ.

Ο έμπειρος αμυντικός βρέθηκε μόνος στο λίγο έξω από την μικρή περιοχή, πλάσαρε, ο Χαρτ απέκρουσε αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, όμως αυτή εν συνεχεία χτύπησε και στο σώμα του Άσλεϊ Κόουλ για να καταλήξει στα δίχτυα των Άγγλων.

Θρύλος και στο EURO! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά στο 59' ο Μέλμπεργκ σκόραρε στο και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Σουηδία, έτσι στην 116η διεθνή εμφάνισή του, πέτυχε το 8ο τέρμα του.

Ο Σεμπάστιαν Λάρσον εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο αμυντικός του Ολυμπιακού σηκώθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, πήρε ανενόχλητος την "καρφωτή" κεφαλιά και η μπάλα αφού έσκασε στο έδαφος... αναπαύτηκε στα δίχτυα του Χαρτ.

Ο Ζλάταν βρίζει τον Χαρτ μετά το 1-2...

 

Καταπληκτική επέμβαση έκανε ο Ίσακσον στο 63', διώχνοντας σε κόρνερ την εξ επαφής κεφαλιά του Τζον Τέρι, έπειτα από την σέντρα του Γκλεν Τζόνσον από δεξιά.

Από αυτό το κόρνερ προήλθε πάντως η ισοφάριση για την Αγγλία, με τον Θίο Γουόλκοτ να κάνει το 2-2 στο 64' με σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ίσακσον να μην έχει οπτικό πεδίο λόγω της... πολυκοσμίας στην περιοχή.

Λίγο έλειψε να πετύχουν τρίτο τέρμα στο 75' οι Σουηδοί, με τον Κιλ Σέλστρεμ να πλασάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ την πάσα έκανε ο Μάρτιν Όλσον μετά από προσπάθεια από αριστερά.

Αδύναμος κρίκος: Γιόνας Όλσον

Στο 76' τον "κεραυνό" του Ιμπραχίμοβιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Χαρτ, ο οποίος είδε την ομάδα του ένα λεπτό μετά να κάνει με την σειρά της ανατροπή, χάρη σε ένα φοβερό γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ.

Ο Θίο Γουόλκοτ από εκτελεστής έγινε δημιουργός, καθώς με εντυπωσιακή προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Γουέλμπεκ στην μικρή περιοχή σκόραρε με τακουνάκι!

Τελευταία ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για τους Άγγλους με τον Θίο Γουόλκοτ να κάνει την πάσα στον Τζέραρντ, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Ίσακσον στο 92'.

Σουηδία - Αγγλία 2-3


Πηγή:sport24.gr



Category: Spor | Views: 571 | Added by: GeraniosNikos | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz