Thursday, 2024-04-25, 3:33 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » May » 12

Το φανταστικό κάρφωμα του Ντόρσεϊ, το τρίποντο από τα 8 μέτρα του Σπανούλη, το άλει ουπ του Κιριλένκο, το κρίσιμο καλάθι του Τεόντοσιτς και το κάρφωμα του Σάδα. Δείτε τις καλύτερες φάσεις των ημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:


Category: basket | Views: 582 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-12 | Comments (0)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 68-64

Τόπο στα νιάτα... Ο νεανικός και πιο διψασμένος Ολυμπιακός με πρωτεργάτη τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη δεν "λύγισε" απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πήρε εκδίκηση για την ήττα του το 2010 και προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας μετά το 68-64 επί των Καταλανών!

 

Την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του final-4 της Κωνσταντινούπολης.Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες του Ίβκοβιτς. Κορυφαίοι οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ που έριξαν στο... καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010.Την Κυριακή το βράδυ οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ με στόχο να ολοκληρώσουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Με τρίποντα "μαχαιριές", παλικαρίσια επιθετικά ριμπάουντ στα κρίσιμα σημεία του ματς και φυσικά τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας !

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έλεγξαν το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και έδειξαν από την αρχή ότι μόνο εύκολη... λεία δεν θα αποτελέσουν για τους Καταλανούς.

Τελικά λεία έγιναν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ από τους αποφασισμένους και γεμάτους δίψα για διάκριση πιτσιρικάδες των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι παρότι στα τελευταία λεπτά έδειξαν να αποσυντονίζονται έφτασαν σε μία πανάξια πρόκριση στον τελικό, χάρη στο καθαρό μυαλό του Βασίλη Σπανούλη, τη δύναμη του Τζόι Ντόρσεϊ, την εμπειρία του Γιώργου Πρίντεζη και το πάθος των υπολοίπων παικτών της ομάδας.

Από τους Πειραιώτες ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε 14 και ο Κώστας Παπανικολάου 9. Για την Μπαρτσελόνα, η οποία έδειξε κουρασμένη ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σημείωσε 18 πόντους και ο Μπονιφάς Ν'΄Ντονγκ πρόσθεσε 10.

Στην Κωνσταντινούπολη, λοιπόν όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από 20 χρόνια ακριβώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τα πιτσιρίκια της Παρτίζαν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα προσπαθήσει να επαναλάβει κάτι ανάλογο να ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης τη νεανική ομάδα των Πειραιωτών.


 

Ξεκίνημα... ονειρο έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα κάνοντας το 8-0, κρατώντας για σχεδόν τέσσερα λεπτά τους Καταλανούς χωρίς σκορ! Οι «Μπλαουγκράνα» όμως κάποια στιγμή θα έβαζαν καλάθι και έτσι κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά, αλλά τους παίκτες του Ντούντα να δείχνουν πιο παθιασμένοι στην αρχή του δεκαλέπτου, το οποίο ολοκλήρωσαν στο +6 (17-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να κουβαλούσε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό, αλλά η Μπαρτσελόνα ροκάνισε την διαφορά και κατάφερε να περάσει μπροστά με το τρίποντο του Ναβάρο (26-27). Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πασκουάλ να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και οι Σπανούλης-Ντόρσει έκαναν το 33-29 στο τέλος της περιόδου.

Τα τρίποντα του Σπανούλη και του Πρίντεζη στην αρχή της τρίτης περιόδου έδωσαν ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά τα ριμπάουντ ήταν η... παραφωνία της ελληνικής ομάδας με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κρατήσει την διαφορά, καθώς έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους Καταλανούς για να σκοράρουν. Η ουσία ήταν πως με το 50-47, η τελευταία περίοδος θα ήταν για γερά νεύρα και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Στο +7 είχε φτάσει ο Ολυμπιακός την διαφορά 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού, αλλά κατάφερε να το κάνει από μόνος του ντέρμπι! Με τον Ναβάρο να ευστοχεί σε δύο βολές, οι Καταλανοί μείωσαν στους δύο 63-61, όμως τότε ήρθε ο Σπανούλης όπου με ένα τρίποντο έβαλε φωτια στο Σινάν Ερντέμ κάνοντας το σκορ 66-61 1,03 από το τέλος!

Αυτό το τρίποντο του αρχηγού ήταν η χαριστική βολή στην Μπαρτσελόνα, η οποία δεν κατάφερε στα 63 δευτερόλεπτα που απέμεναν να κάνει κάτι και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον τελικό!

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.

... Read more »

Category: basket | Views: 644 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-11 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz