Saturday, 2024-04-27, 2:40 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » May » 04
Χθές σε μία "μαγική" βραδιά όπου η παρουσιά του Ρουί Κόστα έδωσε ακόμα περισσότερη λάμψη, ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP της σεζόν στα βραβεία της Nova για την ανάδειξη των κορυφαίων της Superleague. Καλύτερος προπονητής ο Βαλβέρδε. Ομορφότερο γκολ ο Φετφατζίδης. Κορυφαία απόκρουση ο Καπίνο. Καλύτερος ρούκι ο Βλαχοδήμος. Δείτε όλα τα βραβεία.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Κέβιν Μιραλάς αναδείχθηκαν κορυφαίος προπονητής και ποδοσφαιριστής αντίστοιχα, ενώ καλύτερο γκολ ψηφίστηκε η λόμπα του Γιάννη Φετφατζίδη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Την καλύτερη απόκρουση είχε στο ενεργηρτικό του ο Στέφανος Καπίνο (στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), ενώ η πιο ωραία ασίστ ανήκε στον Αντελίνιο Βιεϊρίνια. Βραβεύτηκαν επίσης η ΠΑΕ Παναιτωλικός και η Εθνική ομάδα στο πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι προπονητές Γιώργος Δώνης, Νίκος Κωστένογλου και Σάκης Τσιώλης.

Ιδιαίτερη λάμψη στην βραδιά έδωσε η παρουσία του παλαίμαχου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, Ρουί Κόστα ο οποίος έδωσε στον συμπατριώτη του Φερνάντο Σάντος τιμητικό βραβείο για την Εθνική ομάδα.
 
Οι νικητές όλων των κατηγοριών


Πρώτος σκόρερ: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός)

Καλύτερη απόκρουση: Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Καλύτερη ασίστ: Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) - παιχνίδι με Πανιώνιο

Καλύτερη δήλωση: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος νέος: Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ξάνθη)

Ενέργεια Fair Play: Διοίκηση Παναιτωλικού

Ειδικό βραβείο: Εθνική Ελλάδος

Καλύτερο γκολ: Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).

Καλύτερη ομάδα: Μπάλαζ Μέγερι (Ολυμπιακός), Σαρλ Ιτάνζ (Ατρόμητος), Όλοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός), Αβράαμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ), Λίνο (ΠΑΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σουμπίνιο (ΟΦΗ - Λεβαδειακός), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Τζαμέλ Αμπντούν (Ολυμπιακός), Τσίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης), Ρικάρντο Φατί (Άρης), Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός), Φώτης Παπουλής (ΟΦΗ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σεμπαστιάν Λέτο (Παναθηναϊκός), Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός)

Καλύτερος προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)

Καλύτερος ποδοσφαιριστής: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός)

Πηγή:Newsit

Category: football | Views: 526 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Το εντυπωσιακό γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι το Φεβρουάριο του 2011 έκλεψε τις καρδιές του αγγλικού ποδοσφαιρικού κοινού. Δείτε το γιατί.

Το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι το Φεβρουάριο ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο τέρμα της ιστορίας της Premier League.

Ο Άγγλος στράικερ είχε σκοράρει με ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ στην κίνηση στον αγώνα του "Ολντ Τράφορντ" και είχε προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι μόνο.

Δεύτερο στη σχετική λίστα βρίσκεται το γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στη Νιούκαστλ το 2002 ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ένα ακόμη εντυπωσιακό τέρμα του Τιερί Ανρί κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

"Μεγάλωσα παρακολουθώντας αγώνες της Premier League και το να ψηφιστεί δικό μου γκολ ως το καλύτερο μου είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα", τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Ρούνεϊ.


Rooney Goal Vs Manchester City από look25a
Category: football | Views: 622 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Το εισιτήριο για τα πλέι οφ πήρε ο Παναθηναϊκός, αφού επικράτησε 10-3 του ΝΟΧ στα Χανιά, την ώρα που ο Πανιώνιος έχανε από τον Ολυμπιακό με 15-4.
 

Έχοντας τη θερμή στήριξη των οπαδών τους, οι "πράσινοι" καθάρισαν από νωρίς το ματς και, πλέον, σκέφτονται τη σειρά με την πρωτοπόρο Βουλιαγμένη, η οποία θα κριθεί στις δύο νίκες και ο νικητής της θα προκριθεί στον τελικό.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος πάλεψε για μόλις ένα οκτάλεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εύκολα και, συνεπώς, να μείνει εκτός πλέι οφ, παρότι βρισκόταν στην πρώτη τετράδα στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής διάρκειας.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Χίος - Εθνικός 13-5

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-0, 4-4, 1-1

Χίος (Βολτυράκης): Θεοδωρόπουλος 3, Ντόσκας 3, Μιράλης 3, Βλοντάκης 2, Χατζηδάκης 1, Φουντούλης 1

Εθνικός (Μαυρωτάς): Γαβαλάς 4, Κεχαγιάς 1

Χανιά - Παναθηναϊκός 3-10

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-4, 1-2, 1-0

Χανιά (Ζαγουράκης): Σαρτζετάκης 1, Βιζυράκης 1, Ντούλος 1

Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 2, Κόχειλας Ι. 2, Παρασκευόπουλος 1, Στελλάτος 1, Κόχειλας Ν. 1, Αληχανίδης 1, Δερμιτζάκης 1, Τσόκας 1

Παλαιό Φάληρο - Βουλιαγμένη 4-13

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-2, 1-4, 2-4

Παλαιό Φάληρο (Λούδης): Κουκουμάκης 1, Ξενάκης 1, Μπεριστιάνος 1, Τσαγκάρης 1

Βουλιαγμένη (Λοράντος): Αφρουδάκης 4, Καρούντζος 2, Γούνας 2, Μυλωνάκης 2, Βελώνιας 1, Τίγκας 1, Βουλγαράκης 1

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 15-4

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-0, 3-0, 3-0

Ολυμπιακός (Βλάχος): Φουντούλης 5, Κολόμβος 2, Δελακάς 1, Χατζηκυριακάκης 1, Δερβίσης 1, Μπλάνης 1, Μουρίκης 1, Κατρουτζανάκης 1, Σχίζας 1, Πρέκας 1

Πανιώνιος (Σελετόπουλος): Μιτελούδης 1, Κουτσιαλής 1, Παπαδόγκωνας 1, Γκάλιτς 1

ΠΑΟΚ - ΝΟ Πατρών 6-3

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-1, 4-0, 0-0

ΠΑΟΚ (Παπαγιαννάκης): Χρυσαύτης 2, Σαρησάββας 1, Παππάς 1, Ποντικέας 1, Βαχαρέλης 1

ΝΟ Πατρών (Γιαννουρής): Τοράκης 1, Κοντάκος 1 Κανελλόπουλος 1

Αργοστόλι - Καλαμάκι 5-0 α.α.

 

Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες)

1. Βουλιαγμένη 61 (255-93)

2. Ολυμπιακός 60 (302-104)

3. Χίος 56 (234-125)

4. Παναθηναϊκός 45 (231-137)

5. Πανιώνιος 43 (194-194)

6. Αργοστόλι 30 (159-179)

7. Χανιά 24 (137-207)

8. ΠΑΟΚ 21 (147-198)

... Read more »

Category: polo | Views: 720 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)


Με ποινή αποκλεισμού τριών και μία αγωνιστικών, αντίστοιχα, τιμωρήθηκαν ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και ο Γιάννης Ποτουρίδης, από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, για το επεισόδιο που είχαν με τον επιθετικό της Μέταλιστ, Μάρκο Ντέβιτς στη φυσούνα του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», μετά το τέλος του αγώνα ρεβάνς στα πλαίσια του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του Τούρκου επιθετικού από τη Γαλατασαράι, οπότε τους απασχολεί μόνο η περίπτωση του Ποτουρίδη, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στην πρεμιέρα των αγώνων του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επίσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ από την UEFA, εξαιτίας της ρήψης αντικειμένων στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Category: football | Views: 574 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Στον πάγκο των Αρκάδων θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετά την συνάντηση που είχε με τον εκ των ιδιοκτητών της ομάδας Γιάννης Καϋμενάκη.

Με μια σύντομη ανακοίνωση ο Αστέρας ανακοινώνει την παραμονή του Σάκη Τσιώλη

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας της με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη για έναν ακόμα χρόνο.

Category: football | Views: 513 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που τον ακολουθούν, έδωσαν στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη του σωματείου, με το οποίο φιλοδοξούν να καταστούν ιδιοκτήτες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δείτε τα ιδρυτικά μέλη.

"Υπάρχει πλέον η συναίνεση του Παναθηναϊκού κόσμου και των μετόχων.

Πήρα την ευλογία του Παύλου Γιαννακόπουλου και έχω τη σύμφωνη γνώμη των κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου", είπε ο γνωστός επιχειρηματίας στο Goal News.

Αναλυτικά η ιδρυτική διακήρυξη του σωματείου:

Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού «......................................» που ιδρύουμε σήμερα, 3 Μαίου 2012 στην Αθήνα, είναι η έκφραση της απλής, άμεσης και ειλικρινούς βούλησης των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού να αναλάβουν, , την τύχη της ομάδας στα χέρια τους εφαρμόζοντας και στη χώρα μας ένα επιτυχημένο μοντέλο. Να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει: στη κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, είμαστε άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και διαφορετικές γενιές. Μας συνδέει, όμως, κάτι ισχυρό: η αγάπη γι’ αυτόν τον μοναδικό στην ελληνική ιστορία Σύλλογο γι’ αυτό κι αποφασίζουμε σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

... Read more »

Category: football | Views: 457 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Ο Ντέμης Νικολαϊδης τοποθετήθηκε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του, τα χρήματα που απαιτούνται για να σωθεί η ΑΕΚ και τις θέσεις που κρατούν οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς. Κρίσιμη η ΓΣ της 23ης Μαϊου.

Διαβάστε την γραπτή δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη:

«Τους τελευταίους μήνες οι συνεργάτες μου κι εγώ δουλεύουμε, προσπαθώντας να βρούμε μια αξιόπιστη λύση για την ομάδα μας, η οποία:

Α. Θα καλύπτει τις άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και
Β. Θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συλλογου για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια έχοντας ως στόχο να ξαναμπεί σε τροχιά αντάξια της ιστορίας της.

Είναι γνωστό, οτι για λόγους που λίγο ως πολύ γίνονται αντιληπτοί, δεν θεωρώ τον εαυτό μου την ιδανική λύση για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Δεν μπορώ όμως να παραμείνω αδρανής όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο.
Επεξεργαστήκαμε λοιπον τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω επαληθεύσει με την ΠΑΕ, την εφορία Αττικής αλλά και με πιστωτές και προμηθευτές, έχουν ως εξής:

1. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η ΠΑΕ χρειάζεται σχεδόν 10 εκατ. ευρω.
2. Το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ μετά την 1/7/2012 είναι περίπου 25 εκατ. ευρω

Η ομάδα είναι δεδομένο οτι χρειάζεται λοιπόν συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης με τριετή χρονικό οριζοντα και άμεση ανάκτηση της εμπορικής και αγωνιστικής της αξίας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άμεσης χρηματοδότησης του ελλείμματος 2011-2012, οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και αυτονόητες:

1. Κάλυψη του ελλείμματος από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ.
2. Κάλυψη του ελλείμματος από άλλους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ελλείψει ενδιαφέροντος απο νέους επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες της εποχής, προσπάθησα να βρω μια δίκαιη – θεωρώ – λύση για τους ανθρώπους που έχουν βάλει μέχρι σήμερα αρκετά χρήματα στην ομάδα. Αρχικά τους πρότεινα να καταβάλουν 4 εκατ. ευρώ ώστε να ενεργοποιηθεί μία συμφωνία δανεισμού για επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, την οποία είχα ήδη ολοκληρώσει.

Θεωρούσαμε ότι, αυτή η ρευστότητα των 7 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες κινήσεις, ίσως θα ήταν αρκετή. Το σχέδιο που είχαμε επεξεργαστεί ήταν ρεαλιστικό. Αυτό το συμπέρασμα προέκυπτε έπειτα απο μια σειρά επαφών και συναντήσεων που είχα με τράπεζες, πιθανούς «μικροχρηματοδότες», μελλοντικούς χορηγούς και εμπορικούς συμμάχους. Χωρίς τα χρήματα των μετόχων κάθε άλλη συζήτηση για χρηματοδότηση (δανεισμός, εμπορικές συμφωνίες) δεν είχε νόημα.

Επανήλθα με νέα πρόταση και περισσότερο ρίσκο για τους δανειοδότες, ζητώντας από τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά να βάλουν από 1 εκατ. ευρώ έκαστος. Επιπλέον, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους για να αναλάβω τη διοίκηση και παράλληλα να επωμιστώ προσωπικά όλο τον κίνδυνο του σχεδίου αν και θεωρώ όπως προαναφερα οτι δεν αποτελώ την ιδανική λυση για την ομάδα μας. Ξεκαθάρισα τόσο στον κ. Παππά όσο και στον κ. Νοτιά, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβαζαν χρήματα και ότι αυτό θα φρόντιζα να το επικοινωνήσω στον κόσμο της ΑΕΚ.

Ζήτησα να έχω την απάντησή τους μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι είχα αποφασίσει να ενημερώσω τους φίλους της ΑΕΚ για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Ο κ. Παππάς μου απάντησε ότι έχει βάλει πολλά χρήματα στην ΑΕΚ και πως δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα, την απαραίτητη ρευστότητα, να βάλει κι άλλα.
Ο κ. Νοτιάς δεν μου έχει απαντήσει.

Θεωρώ καθήκον μου να είμαι δίπλα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όποτε η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, την οποία όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να την αναβάλλει για τις 23/5, οι μεγαλομέτοχοι θα πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Μέχρι τις 22/5 στόχος μας είναι να προπαθήσουμε να βοηθήσουμε εξωθεσμικά, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε να μειωθούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου. Παράλληλα, μέχρι τότε, δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

... Read more »
Category: football | Views: 590 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Το τρίτο της τρόπαιο στο Champions Cup θα διεκδικήσει το Σάββατο η Βουλιαγμένη, αφού νίκησε με 10-8 τη διοργανώτρια Κίνεφ στον 1ο ημιτελικό του final-4 του Κίρισι. 

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στην ευρωπαϊκή τους πορεία πρόσθεσαν τα κορίτσια της Βουλιαγμένης, που νίκησαν μέσα στο Κίρισι με 10-8 την Κίνεφ στον 1ο ημιτελικό του final-4 του Champions Cup.

Έτσι, η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου (15:30 ώρα Ελλάδος), όπου θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μετά από εκείνα του 2009 (πάλι στο Κίρισι) και του 2010 (στην Κέρκυρα).

Αντίπαλός της θα είναι η Προ Ρέκο, που στον ιταλικό εμφύλιο ημιτελικό συνέτριψε με 14-6 την Οριτζόντε Κατάνια.

Όσον αφορά στα του αγώνα με την Κίνεφ, η ομάδα του Κώστα Δήμου βρέθηκε να χάνει με 7-4 στο ξεκίνημα του 2ου οκταλέπτου, αλλά απάντησε με ένα επιμέρους σκορ 6-1, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 4-6, 3-1, 2-1, 1-0

Βουλιαγμένη: Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1

Κίνεφ: Φεντότοβα 2, Λισούνοβα 2, Προκόφιεβα 2, Κουρότσκινα 1, Μπελάγεβα 1

Πηγή:Sport24

Category: polo | Views: 689 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

"Έχει αποδείξει πως μπορεί να κάτσει στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τον απερχόμενο προπονητή του Ολυμπιακού.

«Ο Βαλβέρδε έχει αποδείξει ότι έχει θέση σε οποιαδήποτε ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος το νταμπλ. Είναι προφανές ότι είναι έτοιμος για οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Για λίγο δεν πέρασε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε σπουδαία πορεία», τόνισε αρχικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τους συμπατριώτες του και πρόσθεσε: 

«Είναι πανέτοιμος για όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πόσο καλά του πήγαν τα πράγματα στην Ελλάδα και για όλα όσα έχει κερδίσει. Εχει υψηλό επίπεδο. Τώρα ξανακερδίζουμε έναν μεγάλο φωτογράφο (γέλια) που επίσης είναι…»

Πηγή:Newsit
Category: football | Views: 527 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Το Final-4 της Κωνσταντινούπολης πλησιάζει και οι "αιώνιοι” ετοιμάζονται για τους ημιτελικούς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Γιώργος Πρίντεζης συμφώνησαν πως όλα μπορούν να συμβούν.




απάντησαν και στις ερωτήσεις των επισκεπτών της «Facebook page adidas basketball».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης:

Για το γεγονός πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι αουτσάιντερ:

Πρίντεζης: «Από την αρχή της χρονιάς δεν είμαστε φαβορί, όμως βελτιωνόμαστε καθημερινά. Θα πάμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στον τελικό».

Για το γεγονός πως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χαμηλότερα μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι:

Πρίντεζης: «Μετράει πολύ το μπάτζετ όμως φέτος ήταν ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν ορισμένα παιδιά. Παίξαμε πολύ καλά και είμαστε δεμένοι με αποτέλεσμα να μας βγαίνει σε καλό».

Για το αν υπάρχει πίεση για τον Ολυμπιακό στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ο Πρίντεζης τόνισε: «Δεν υπάρχει πίεση, όμως όπου υπήρχε παίξαμε καλά. Πάμε να κερδίσουμε και αν χάσουμε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Για το καινούριο παπούτσι της adidas:

Πρίντεζης: «Καταπληκτικό το καινούριο παπούτσι της Adidas. Βοηθάει πολύ που είναι τόσο ελαφρύ και ταιριάζει σε κάθε παίκτη, είτε ψηλό είτε κοντό».

Για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα περάσουν στον τελικό της Ευρωλίγκας:

Πρίντεζης: «Περνάει την κρίση του το ελληνικό μπάσκετ και το να περάσουμε και οι δύο στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για το αν το κενό των δέκα ημερών θα επηρεάσει αρνητικά τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης απάντησε: «Θα δείξει αν επηρεαστούμε από το κενό των δέκα ημερών. Καλό θα ήταν να υπήρχαν αγώνες, όμως είναι και οι εκλογές. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: «Ομάδες που κρατούν βασικό κορμό πάνε καλά. Αν μείνουν παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους τότε κρατάς τη «χημεία» της ομάδας. Μαζί με 1-2 προσθήκες βελτιώνεσαι».

Για το αν πίστεψε πως ο Ολυμπιακός δεν θα φτάσει στο Final 4, ο Γιώργος

Πρίντεζης: «Κάναμε κακή αρχή με τη Μπιλμπάο και τότε κανείς δεν το πίστευε ούτε το περίμενε. Αργότερα βελτιωθήκαμε, ήρθαν οι νίκες και το πιστέψαμε».

Για το αν σκέφτεται το ΝΒΑ ή να αποχωρήσει από τις ομάδες τους οι δύο παίκτες απάντησαν:

Πρίντεζης: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, όμως θέλω να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναπεί πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Για τα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του Final 4 της Ευρωλίγκας οι δύο αθλητές είπαν:

Πρίντεζης: «Μόνο καλύτεροι γινόμαστε. Αν χάσουμε δεν θα πεθάνουμε κι' όλας. Δεν μας αγχώνει που η Μπαρτσελόνα είναι σε καλή κατάσταση».

Οι δύο παίκτες πάντως δεν συμφώνησαν στο αν το Final 4 θα επηρεάσει τους τελικούς της Α1 Ανδρών:

Πρίντεζης: «Δε νομίζω πως ό,τι γίνει στο Final 4 θα μας επηρεάσει στους τελικούς της Α1. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, και αν έρθει κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας».

Ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης αν δεν έχει καλό σουτ: «Το σουτ που έχει κάποιος σαν ταλέντο. Αν δεν το έχεις κάνεις 300 σουτ την ημέρα για να γίνεις καλύτερος».

Έπίσης ο Πρίντεζης μίλησε για την απουσία του Ρίκι Ρούμπιο: «Ο Ρούμπιο δεν έκανε τη διαφορά στη Μπαρτσελόνα όσο στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας είναι εξίσου καλός. Είχε τον κορμό της και είναι δεμένη ομάδα. Έχει τους Ναβάρο και Λόρμπεκ και αν τους περιορίσουμε θα έχουμε πιο πολλές ελπίδες».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Καλός προπονητής είναι αυτός που παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Ένας από αυτούς είναι ο προπονητής μας».

Στη συνέχεια οι δύο παίκτες αναφέρθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Πρίντεζης: «Το ελληνικό μπάσκετ περνάει μια κρίση, όμως ο Έλληνας το αγαπάει. Η επαρχία έχει το ρόλο της στην Α1 και το μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία πολύ. Εκεί ο κόσμος αγκαλιάζει αρκετά το άθλημα».

Στη συνέχεια οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς στη χώρα μας:

Πρίντεζης: «Γουστάρουν όλοι μια έδρα καυτή, με φωνές και πολύ κόσμο, όμως δεν πρέπει να φτάνουν σε ακρότητες. Να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνει κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός».

Για το γεγονός πως ο κόσμος φαντάζεται μερικές φορές με αντίθετες φανέλες, απάντησε:

Πρίντεζης: «Με φανέλα Παναθηναϊκού; Δε νομίζω (γέλια). Αν θέλει να έρθει ο Δημήτρης στον Ολυμπιακό»!

Στη συνέχεια τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον ομαδα: «Το δυνατό σημείο της ομάδας μας είναι πως είμαστε... ομάδα! Μπασκετικά, τα συστατικά μας είναι η σκληρή άμυνα και οι καλές επιστροφές. Αν τα βγάλουμε αυτά μπορούμε να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στην καριέρα του:

Πρίντεζης: «Δεν μετανιώνω για κάτι. Πιστεύω πως ό,τι σου τυχαίνει έχει και την θετική του πλευρά».

Για τη μεταγραφή του στη Μάλαγα ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Συμπαίκτες και προπονητής με βοήθησαν να βελτιωθώ. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να βελτιωθώ και δεν έχασα ούτε μία μέρα προπόνησης. Δε μου άξιζε αυτό που συνέβη στη Μάλαγα, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, και ήθελα να γυρίσω καλύτερος».

Κατόπιν αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει μέλλον: «Έχει μέλλον ο Ολυμπιακός, αυτό μας δείχνει φέτος. Δουλεύουμε πολύ και αν κρατήσουμε έναν κορμό έχει μέλλον τα επόμενα 5-10 χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν έχει αντιγράψει το «χουκ» του, ο Πρίντεζης απάντησε: «Δεν έχω αντιγράψει το «χουκ». Βγήκε στην πορεία! Σημασία έχει να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι».

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Να κερδίσει αυτός που το αξίζει, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μην υπάρξουν ακρότητες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη:

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και τις ισάριθμες ήττες στις δύο φορές που συναντήθηκαν φέτος οι δύο ομάδες: "Δεν μας επηρεάζει πολύ. Μας έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, αλλά εδώ μιλάμε για ένα φάιναλ φορ, είναι ξεχωριστό παιχνίδι. Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σαφώς θέλουμε να περάσουμε την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Άμα το αξίζουμε και μπορούμε θα περάσουμε. Αν όχι, δεν θα περάσουμε.

Ο Κιριλένκο δίνει ενέργεια. Τους δίνει δύναμη, σίγουρα μας προβληματίζει η παρουσία του. Πρέπει να μειώσουμε το τι κάνει, αλλά όλη η ομάδα της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση και να έχουμε τύχη να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Μικρές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο. Η τύχη, τα λάθη, οι χαμένες μπάλες θα παίξουν το ρόλο τους. Το πικ εν ρολ της ομάδας είναι πολύ βασικό για εμάς. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό όμως".

Για τη βοήθεια που παίρνει ο Παναθηναϊκός από τον πάγκο του; "Σίγουρα η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Όσοι έρχονται από εκεί βοηθάνε. Έχουμε οδηγό τα δύο ματς που δώσαμε φέτος.

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος: "Πρέπει να δούμε και την έκβαση του φάιναλ φορ. Θα επηρεάσει σίγουρα και η έκβαση των αγώνων εκεί, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι δύο ομάδες".

Για το μπάτζετ της ομάδας που ήταν μειωμένο: "Δεν παίζει ρόλο το τι μπάτζετ έχει κάθε ομάδα, αλλά άλλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν παίζει ρόλο. Σίγουρα και το δικό μας το μπάτζετ έπεσε σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Για το ποια προτερήματα έχει ο Παναθηναϊκός και ποια η ΤΣΣΚΑ: "Είναι δύο καλές ομάδες ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ. Έχει ψηλούς παίκτες, δημιουργούν πολλά μις ματς, τρέχουν. Το βασικό κομμάτι της ομάδας μας είναι το πικ εν ρολ. Δυστυχώς φίλε πολλές ομάδες στηρίζονται στο πικ εν ρολ. Σχεδόν όλες οι ομάδες το έχουν".

Για το αν περάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό θα έχει πιο εύκολο έργο: "Ο τελικός δεν νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολος από τον ημιτελικό. Θα είναι πιο δύσκολο ματς για εμάς, σίγουρα".

Για τον έχει κάποια ρουτίνα ή γούρι πριν από κάθε ματς: "Δεν έχω κάποια ρουτίνα, πότε θα φας, πότε θα ξαπλώσεις. Δεν είμαι προληπτικός".

Για τη βοήθεια που του προσφέρει το νέο αθλητικό παπούτσι της ADIDAS: "Είναι σημαντικό κομμάτι για τον αθλητή το παπούτσι. Με έχει βοηθήσει πολύ και με έχει βολέψει.

Για τον τελικό του Final-4: "Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει και τις δύο ομάδες στον τελικό. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Δεν τρέφω μίσος, όταν τελειώσει το ματς όλα τελειώνουν".

Για τη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: "Έχουν ειπωθεί πολλά για το ποιος είναι ... Read more »

Category: basket | Views: 500 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Ο Μοζαμβικανός μέσος επιβεβαίωσε πως αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο.





Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμάο στην κάμερα της Nova:

Για την απώλεια του τίτλου:

Επικεντρωνόμαστε στα πλέι οφ. Πρέπει να ξεχάσουμε την απώλεια του πρωταθλήματος, έχει ήδη τελειώσει αφού γνωρίζουμε τον πρωταθλητή και ελπίζω να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, ώστε να διατηρήσουμε την δεύτερη θέση που είχαμε και στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό θέλουμε όλοι. Θα είναι καλό παιχνίδι, γιατί η ΑΕΚ είναι πάντα δυνατή αντίπαλος. Θα πάμε καλά. Μπορεί να φέραμε ισοπαλία στο προηγούμενο παιχνίδι, όμως επικεντρωνόμαστε στους τρεις βαθμούς για αυτή την αναμέτρηση. Και όσους περισσότερους βαθμούς πάρουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς.

Για την κρισιμότητα του αγώνα:

Χρειάζονται την νίκη και χρειαζόμαστε την νίκη. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, γιατί και οι δύο είναι καλές ομάδες και οι δύο χρειάζονται τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Για την δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης:

Είναι μια καλή κίνηση και όλοι μας ελπίζουμε να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ήταν ένα μάθημα για όλους μας. Ιδιαίτερα για τον σύλλογο. Μερικές φορές μια ομάδα χρειάζεται τέτοιες στιγμές. Νομίζω όμως ότι έχει περάσει καιρός για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και ελπίζω να λυθούν μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να συγκεντρωθούμε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, όποιος και αν μείνει.

Για το μέλλον του:

Είμαι εδώ πέντε χρόνια και πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για να προχωρήσω. Το πιστεύω, όμως ακόμα και αν μείνω δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Όμως επικεντρώνομαι σε άλλα πράγματα, αναζητώντας άλλο πρωτάθλημα και άλλο σύλλογο. Χρειάζομαι να αντιμετωπίσω κι άλλες προκλήσεις στην ζωή μου, να προχωρήσω και να βρεθώ κάπου, όπου θα μπορέσω επίσης να βελτιωθώ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός με βοήθησε πολύ και δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό επαγγελματικά. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια για μένα, όχι απλά ένας σύλλογος που δουλεύεις γι΄αυτόν. Είναι σαν οικογένεια και αυτή η οικογένεια είναι δίκαιη μαζί μου. Όμως τώρα πρέπει να κοιτάξω για κάτι άλλο. Πραγματικά κοιτώ για κάτι άλλο, γιατί ακόμα και τώρα δεν υπάρχει κάποιος που να μπορώ να του πω αντίο ή να του πω ότι θέλω να μείνω. Άρα κοιτάω για κάτι άλλο.

Για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του:

Σύντομα ελπίζω όλα θα έχουν τακτοποιηθεί. Αν συμφωνήσω με κάποια ομάδα, θα το μάθετε. Και πρώτα θα το μάθει η οικογένεια του Παναθηναϊκού, για όλα όσα έχουν κάνει για μένα. 
Συγκεντρώνομαι στα πλέι οφ και ο ατζέντης μου τακτοποιεί αυτά τα θέματα. Αν υπάρχει κάτι, αυτός μπορεί να το πει. Με εκπροσωπεί και όλα αυτά τα θέματα με συλλόγους, μεταγραφές, θετικές και αρνητικές απαντήσεις... Αν είπε όχι δεν το ξέρω, αν είπε ναι δεν το γνωρίζω. Θα το μάθω όταν θα έρθει η ώρα...

Πηγή:Newsit

Category: football | Views: 432 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

"Ανεπάγγελτο που έγινε υπουργός λόγω γνωριμιών που είχε η μετέρα του", χαρακτήρισε τον Παύλο Γερουλάνο ο Αχιλλέας Μπέος που μιλώντας για τα στημένα τόνισε: "Πως πήρε πρωτάθλημα φέτος ο Ολυμπιακός; Το έστησα εγώ από τη φυλάκή;"





Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡFM 94,6:

«Δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο Ψωμιάδης. Αν δεν είχε φερθεί ανόητα, θα ήταν και αυτός έξω. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει η απόφαση. Ήταν επιπόλαια ενέργεια, που στοίχισε και σε έμενα προσωπικά.

Κλείνω 11 μήνες στη φυλακή και δεν ξέρω τι αδίκημα έχω διαπράξει. Το τι λέω είναι δικαίωμά μου. Δεν μπορούν να βγαίνουν δικαστές και δημοσιογράφοι και να λένε για ελευθερία, μόνο στα λόγια. Πουλάω τρέλα και λέω ότι θέλω. Θα πάω φυλακή; Κρατούμε παράνομα. Έχω προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υπάρχει σάπιο σύστημα».

«Μιλάμε για έναν ανεπάγγελτο και επειδή η μάνα του είχε γνωριμίες, τον έκανε υπουργό Πολιτισμού. Ένα ένσημο δεν έχει βάλει. Καταλήστεψαν τα μουσεία επί ημερών του. Είχε στείλει επιστολή ο Ολυμπιακός Βόλου και έλεγε ότι θέλουμε να μάθουμε για τον φάκελο για να τον συμπληρώσουμε. Ουδέποτε μας απάντησε. Ουδέποτε έδωσε προθεσμία. Αυτά που λένε είναι ψέματα.

Είναι πολιτικός απατεώνας ο Γερουλάνος. Μισεί το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όπως και ο Μπιτσαξής. Έκανε αθλητικό νόμο που διώχνει τους επιχειρηματίες και δημιουργεί «αυτοφωράκηδες». Γνωρίζει όποιος έκανε τον αθλητικό νόμο; Αν κάνει επεισόδια ένας ανεγκέφαλος, θα έχει ευθύνη ο πρόεδρος; Είναι γελοία πράγματα. Μια πρόταση έχουν για το καλό του ποδοσφαίρου; Έκανε νόμο να γεμίσουν οι ΠΑΕ «αυτοφωράκηδες»; Το ίδιο θα γίνει και τώρα, όπως παλαιότερα στα νυχτερινά κέντρα. Αυτοί διώχνουν τους ανθρώπους από το ποδόσφαιρο. Είναι λάτρης του τζόγου ο Μπιτσαξής.

Βιώνω ένα γολγοθά και έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ ότι ο φάκελος θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Και ποιος είσαι εσύ; Θα είσαι στην κυβέρνηση; Περιμένω ειρηνική διαδήλωση σήμερα. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να υπάρχει. Ενόψει των εκλογών, λέει ότι θα επανεξεταστεί. Με ποιο δικαίωμα δεσμεύεις την ΕΕΑ. Για να δείτε για τι απατεώνες μιλάμε. Η ΕΕΑ είναι διορισμένη από τον κάθε υπουργό. Δεν είναι αρμοδιότητα του Μπιτσαξή, γιατί δεν θα είναι γγΑ.

Και το ΠΑΣΟΚ να βγει, από την πόρτα δηλαδή... Η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει νέα στελέχη. Βγήκε πρόσφατα η κόρη του Γεννηματά και είπε οφείλουμε να πούμε αλήθειες. Θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε εκείνο, Τόσα χρόνια τι λέγατε; Κουράσατε τον κόσμο. Με τρομοκρατία θα κυβερνήσετε την Ελλάδα; Φύγετε να δοκιμάσει ο λαός κάτι νέο. Αρκετά. Είναι λυπηρό. Ένας περαστικός είναι ο Γερουλάνος. Ανεπάγγελτος. Ξέρει αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη;»

Πηγή:Newsit


Category: football | Views: 499 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Ο Ισπανός τεχνικός αποχαιρετά τον κόσμο του Ολυμπιακού και μέσω συνέντευξης του θυμάται στιγμές από το πέρασμα του από την Ελλάδα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στην metro weekend.

Το ταξίδι στην Ελλάδα κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια. Τελικά, ήταν διαφορετικά από ό,τι περιμένατε να είναι όταν παίρνατε το αεροπλάνο για την Αθήνα;

«Ναι, στην αρχή πίστευα πως θα ήταν μόνο για ένα χρόνο. Τελικά, ήταν τρία και ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα».

-Tι θα θυμάστε περισσότερο από αυτό το ταξίδι σε ό,τι αφορά τους αγώνες με τον Ολυμπιακό; Ποιο ματς; Ποια στιγμή;

«Πολλά. Αδύνατον να διαλέξω μόνο ένα. Θα διάλεγα την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο «Καραϊσκάκη», από τις καλύτερες του κόσμου».

-Εκπροσωπείτε έναν ανώτερο ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Ποια είναι εκείνα τα συστατικά που λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην Primera Division ή την Premier League;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να προχωρήσει όσον αφορά στο ρυθμό του παιχνιδιού, στην ταχύτητα. Ταυτόχρονα, νομίζω ότι πρέπει να αποφορτίσουμε από την πίεση τους διαιτητές και να τους σεβόμαστε περισσότερο».

-Είπατε στον κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει τον επόμενο προπονητή. Αλήθεια, αν είχατε την ευκαιρία, τι συμβουλές θα δίνατε στον επόμενο κόουτς του Ολυμπιακού;

«Θα του έλεγα να έχει υπομονή και να προσπαθήσει να κερδίσει τον κόσμο με το παιχνίδι της ομάδας. Αλλά δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω συμβουλές».

-Ξέρετε, στην Ελλάδα λέμε ότι όλη η εξέδρα είναι γεμάτη προπονητές. Από αυτά που έχετε δει, πιστεύετε ότι οι Έλληνες ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι;

«Δεν είναι μόνο τα ελληνικά γήπεδα γεμάτα με προπονητές. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώμη για την τακτική, τη στρατηγική, τις αλλαγές... Γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλές αυτό το άθλημα. Αυτό είναι καλό για εμάς που ζούμε δουλεύοντας για το ποδόσφαιρο».

-Στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου, είπατε ότι «οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται». Αντίστοιχα, μπορούμε να πούμε ότι ο σεβασμός και η φιλία δεν επιβάλλονται, κερδίζονται; Και εννοούμε τη φιλία σας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είχαμε μια καλή σχέση και το καλύτερο είναι ότι ο προπονητής είχε πάντα την υποστήριξη του προέδρου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο και ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας αυτών των χρόνων».

-Πάμε λίγο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι περιμέναμε με κομμένη την ανάσα για ένα «κλάσικο, ιντερνάσιοναλ». Έναν τελικό Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Αλλά τελικά θα δούμε το ζευγάρι Μπάγερν-Τσέλσι στον τελικό. Το περιμένατε;

«Όχι. Οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, κατά τη γνώμη μου, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Μπάγερν έπαιξε πολύ καλά απέναντι στη Ρεάλ και πως η Τσέλσι έκανε σπουδαία αμυντική δουλειά απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

-Πιστεύετε ότι η Μπαρτσελόνα του φίλου σας Γκουαρντιόλα είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

«Ναι, από όσες έχω δει εγώ, χωρίς αμφιβολία. Υπήρχαν μεγάλοι προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και οι ομάδες τους έπαιξαν πολύ καλά, όμως η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα είναι η ομάδα που πλησίασε το τέλειο παιχνίδι περισσότερο από όλες. Είναι η γνώμη μου, αν και αναγνωρίζω ότι ίσως να μην είναι πολύ αντικειμενική».

-Το καλοκαίρι στο Euro 2012 θα έχει αντίπαλο η Ισπανία; Και πώς βλέπετε την Ελλάδα;

«Η Γερμανία είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται πολύ τα τελευταία χρόνια και η Ισπανία δεν είναι πια κάτι καινούργιο, είναι το φαβορί και ο αντίπαλος που πρέπει να νικήσεις. Η Ελλάδα θα είναι μια ομάδα δύσκολη να κερδίσεις και πάντα επικίνδυνη, κυρίως τα τελευταία λεπτά».

-Αλήθεια, το 2004 πώς είχατε αντιμετωπίσει την κατάκτηση του Euro από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ;

«Τα Euro και τα Mundial είναι σύντομα τουρνουά, στα οποία πάντα μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, όπως εκείνη της Ελλάδας το 2004 ή της Δανίας το 1992, ομάδων που δεν ήταν φαβορί. Είναι ένα παράδειγμα του μεγαλείου του ποδοσφαίρου και της ελπίδας για χώρες που αρχικά κανένας δεν θα στοιχημάτιζε υπέρ τους».

-Πάμε, όμως, πάλι στον Ολυμπιακό, για να κλείσουμε. Την πρώτη φορά που φύγατε είπατε «Ολυμπιακάρα». Τη δεύτερη φεύγετε πάλι νταμπλούχος και αποθεωθήκατε από τον κόσμο της ομάδας. Το δέσιμό σας με τους οπαδούς του Ολυμπιακού μοιάζει ιδιαίτερο.

«Ναι, πρέπει να αναγνωρίσω πως η σχέση μου με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερη. Πάντα ένιωθα το σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων του συλλόγου και όσα έζησα εδώ ξεπερνούν ό,τι είχα φανταστεί».

-Πρέπει να ήταν δύσκολο για εσάς, ενώ είχατε αποφασίσει να φύγετε, να ακούτε όλο αυτό τον κόσμο στο δρόμο, στα γήπεδα όλης της Ελλάδας να σας λέει «μείνε, Ερνέστο».

«Το πιο δύσκολο από όλα. Το να γνωρίζω ότι πολλοί θα απογοητευτούν από την απόφασή μου ήταν πολύ δύσκολο».

-Κύριε Βαλβέρδε, στην Ελλάδα είχατε την ευκαιρία να γεμίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή με όμορφες και καμιά φορά παράξενες εικόνες από τα γήπεδα, και όχι μόνο. Αν διαλέγατε μια φωτογραφία για να βάλετε στο εξώφυλλο του άλμπουμ σας από αυτά τα τρία χρόνια, ποια θα ήταν;

«Θα διάλεγα μια φωτογραφία της διάφανης ελληνικής θάλασσας, μια ηλιόλουστη ημέρα».

Πηγή:Newsit


Category: football | Views: 525 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Αυτό που έγινε γνωστό από το πρωί, έκανε πράξη ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ με μία σκληρή ανακοίνωση ενημέρωσε τους πάντες για την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από την ΠΑΕ, δίνοντας δωρεάν τις μετοχές του.


Η ανακοίνωση:


"Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες που η ίδια η ηθική του υπαγορεύει , τότε υπάρχει πρόβλημα. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι για πρώτη φορά, μετά από μια δεκαετία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λειτούργησα ακριβώς σαν κι αυτούς που ανέκαθεν καταδίκαζα, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι η ΑΕΛ πρέπει να σταματήσει να «αναπνέει» και για τον λόγο αυτόν «κούμπωσαν» τους αγώνες της. Απλώς πίστευα ότι η θύελλα θα κόπαζε, ότι θα άφηναν ήσυχη την ομάδα, θα έβρισκαν άλλο «θύμα» να ασχοληθούν. Εις μάτην... Στόχος δεν ήταν η ομάδα, αλλά εγώ. Οσο υπάρχω εγώ, δεν πρέπει να υπάρχει ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι παραμένουμε οι «εκλεκτοί» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Τα όργια που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας προστίθενται στη βίβλο της ντροπής, η συγγραφή της οποίας άρχισε πέρσι το καλοκαίρι, όταν η ΕΠΟ έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τους «ημετέρους».

Η έκφραση «κούμπωσα το ματσάκι» έγινε η κορυφαία ατάκα των στημένων του 2011 και το «οφσάιντ από πλάγιο» του 2012. Το γεγονός ότι ο πρώην φίλος μου, κος Πιλάβιος, συμβιβάζεται, τον καθιστά συνυπεύθυνο. Αγωνίστηκα για να εκλεγεί με την ελπίδα της κάθαρσης, όμως αποδεικνύεται ότι δεν επιδιώκει να σπάσει το απόστημα.

Κάποιοι κρύβονται και λειτουργούν παρασκηνιακά, πίσω από την έννοια την οποία αποκαλούν γενικά «αυτοδιοίκητο». Ουσιαστικά πρόκειται για μία κατάσταση όπου τη μια το ποδόσφαιρο ελέγχεται από τον έναν, την άλλη από τον άλλον. Σκοτεινές φιγούρες που λειτουργούν με τρίπτυχο: Διαλέγω τους διαιτητές που θέλω, τους ορίζω με συγκεκριμένες εντολές και αν τολμήσεις να μιλήσεις τιμωρείσαι για δυσφήμηση!
Για τα γεγονότα στο ματς με τον Πανσερραϊκό, ειλικρινά λυπάμαι για το αρνητικό παράδειγμα που έδωσα με τη συμπεριφορά μου στα νέα παιδιά. Ποιος όμως δείχνει την ίδια ευαισθησία, ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;

Εκείνοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για πολλές από τις εκρήξεις οργής που προέρχονται από την αίσθηση της αδικίας. Ούτε καν επεδίωξαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν, για ποιο λόγο όρισαν τον ίδιο διαιτητή και στις δύο φετινές αναμετρήσεις μας με τον Πανσερραϊκό! Τον διαιτητή «οφ σάιντ από πλάγιο»! Θα μου πείτε, εδώ δεν απάντησαν για τις 11 «σφαγές» στις πρώτες 15 αγωνιστικές της σεζόν 2010/2011, στον Παπαπέτρου θα «κολλήσουν»...
Δεν περιμένω τίποτα πλέον. Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα πειστούν από τα λεγόμενά μου, καθώς ο κύκλος μου έκλεισε. Ολοι όσοι υβρίζουν συστηματικά εμένα και τους συνεργάτες μου, προφανώς ήταν πολύ μικροί ή ζούσαν στην Αλάσκα όταν κατακτήσαμε το Kύπελλο, όταν αποκλείσαμε τη Μπλάκμπερν, όταν παίξαμε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Προφανώς έλειπαν σε χώρα μακρινή, όταν όλη η Ελλάδα υποκλινόταν στην ΑΕΛ, που σε χαλεπούς καιρούς εγκαινίαζε το νέο της γήπεδο, το αριστούργημά της.

Οσο κι αν με πλήγωσαν κάποιες συμπεριφορές, δεν κακολογώ κανέναν. Ομως, δεν θα απολογηθώ κιόλας, επειδή εργάζομαι ακόμα και στην Αφρική, για να συντηρήσω την οικογένειά μου και να διατηρήσω ζωντανές τις επιχειρήσεις μου, μαζί με 700 θέσεις εργασίας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αγάπης μου για την ΑΕΛ, που συναισθηματικά με γέμισε, αλλά οικονομικά με άδειασε.

Την ομάδα την αγάπησα, θα συνεχίσω να την παρακολουθώ και να τη βοηθάω όποτε και εφόσον μπορώ. Στήριξα την ΑΕΛ με τις οικονομίες μίας ζωής και όχι με χρήματα που περίσσευαν ή που έτρεχαν από τα μπατζάκια. Για τη σημερινή κατάσταση και την αδυναμία πληρωμών, την κυριότερη ευθύνη έχει το ελληνικό δημόσιο που μας οφείλει περίπου 7.000.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ, χρήματα τα οποία εκταμίευσε – ορθώς – στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Καραϊσκάκη». Ας αναρωτηθούν όλοι, γιατί λόγω της ασυνέπειας του ελληνικού κράτους, έπρεπε να χρεωθεί η ΑΕΛ με πάνω από 2.000.000 σε προσφυγές παικτών και τόκους, ενώ θα έπρεπε να έχει στα ταμεία της χρήματα τα οποία ο Ολυμπιακός (πολύ σωστά και νόμιμα, επαναλαμβάνω) εισέπραξε όταν έχτισε το νέο του γήπεδο;
Από σήμερα το πρωί τελώ υπό παραίτηση και δρομολογείται άμεσα η επόμενη ημέρα. Παίκτες και προπονητές δεν θα πρέπει να ανησυχουν, καθώς είναι αναγκαίο να ολοκληρώσουν απερίσπαστοι την προσπάθειά τους και να εκπληρώσουν τον (ελάχιστον) στόχο.

Οι μετοχές δεν πωλούνται, θα παραχωρηθούν ως έχουν σε οποιον –κατά προτεραιότητα Λαρισαίο – διαθέτει όραμα και σοβαρό πλάνο. Και βέβαια, σε κάποιον που δεν θα στοχοποιηθεί με τη συμπεριφορά του από τα κέντρα (ποδοσφαιρικής) εξουσίας.

Η απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου είναι οριστική.

Κώστας Πηλαδάκης"

Πηγή:Newsit
Category: football | Views: 483 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-04 | Comments (0)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σώσει μια ντροπιαστική χρονιά, επικρατώντας της ΕΑ Πατρών με 3-1 σετ, στο τέταρτο παιχνίδι των play outs που διεξήχθη στο Μετς, κερδίζοντας έτσι την παραμονή του στη Volleyleague.


Πάντως, και αυτό το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0, τους Αχαιούς να ισοφαρίζουν σε 1-1, το τρίτο σετ να πηγαίνει σε 27-25 και το τελευταίο να καταλήγει εύκολα στο «τριφύλλι» με 25-16 καθώς είχε το μομέντουμ, αλλά και την συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Στον τέταρτο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε αγώνα, των δύο ομάδων στο κλειστό του Μετς, οι «πράσινοι» έφτασαν στην επικράτηση με 3-1 σετ και με 3-1 νίκες στη σειρά των play out ανανέωσαν την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μια σεζόν που σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν άπαντες στο στρατόπεδο του τριφυλλιού, που τους τελευταίους μήνες πέρασε τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του.

Η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στον υποβιβασμό, είδε παίκτες να αποχωρούν και τα οικονομικά προβλήματα να γιγαντώνονται, μπόρεσε όμως να σταθεί στα πόδια της και μέχρι την τελευταία στιγμή να διεκδικεί όποιον στόχο της είχε απομείνει. Στην ίδια κατάσταση και η Πάτρα, που ενώ είχε το πλεονέκτημα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της παρότι έκανε φιλότιμη προσπάθεια αν όχι στο πρώτο ματς, σε αυτά που ακολούθησαν, χωρίς όμως να αποφύγει το δρόμο προς την Α2.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες διεκδικούσαν αμφότερες τη νίκη μέχρι και τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει περισσότερες «απαντήσεις», που του έδωσαν το προβάδισμα με 2-1, για να φτάσει στη συνέχεια άνετα στην επικράτηση και να πανηγυρίσει την παραμονή, αφού ο Τζούρισιτς με 20 πόντους δεν ήταν αρκετός για να κάνει την ανατροπή. Στους 12 έφτασε ο Ασπιώτης, ενώ στον αντίποδα οι πράσινοι είχαν πιο πολλές επιθετικές λύσεις, με τον Γκορμπάτκοφ να πρωταγωνιστεί με 17 και τον Πρωτοψάλτη να ακολουθεί με 11.

Τα σετ: 25-19, 19-25, 27-25, 25-16

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφορίδης 8 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Αγγελόπουλος 3, Κοτσιλιάνος 8 (8/17 επ., 23% υπ. - 00% άριστες), Γκορμπάτκοφ 17 (16/36 επ., 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 11 (11/16 επ., 52% υπ. - 35% άριστες), Ζουπάνης 5 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Δαρίδης -λ 50% υπ. - 25% άριστες / Πιπέργιας 3, Κόλεφ 5 (2/4 επ., 2 άσοι, 33% υπ. - 33% άριστες), Στίγγας 1
ΕΑΠ (Γεράνιος): Παπαδόπουλος Π. 3 (2/9 επ., 48% υπ. - 37% άριστες), Βούγιοβιτς 6 (5/5 επ., 1 μπλοκ), Μακρυγιάννης 9 (4/8 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιούρισιτς 20 (10/17 επ., 4 άσοι, 6 μπλοκ), Ασπιώτης 12 (12/33 επ.), Μίλεφ 4 (4/10 επ., 54% υπ. - 32% άριστες), Καραγιάννης -λ 57% υπ. - 43% άριστες) / Πατρινός 1, Πατακιάρας.

Category: volei | Views: 641 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-03 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz