Thursday, 2024-04-18, 6:35 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » February » 02

Τα αίτια των πολύνεκρων επεισοδίων στην Αίγυπτο δεν είναι αθλητικά. Τους οπαδούς του Μουμπάρακ κατηγορούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.




Όλοι τους έχασαν τη ζωή τους γιατί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Από τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια, στο γήπεδο προκλήθηκε χάος. Χιλιάδες άνθρωποι συνωστίστηκαν ασφυκτικά. Και άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν, ανακοίνωσε ήδη η κυβέρνηση... Και ο στρατός ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος. Αλλά ο πόνος, η οργή και η οδύνη όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους δε σβήνει έτσι. Ούτε με την πρωθυπουργική υπόσχεση ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι είναι τραυματίες, οι περισσότεροι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων φυγαδεύτηκαν με ελικόπτερα στο Κάιρο!


Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα από οπαδούς του καθεστώτος Μουμπάρακ. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, των νικητών των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. 

«Τα γεγονότα στο Πορτ-Σάιντ ήταν προσχεδιασμένα και αποτελούν μήνυμα των υποστηρικτών του προηγούμενου καθεστώτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εσάμ αλ-Εριάν, μέλος του πολιτικού σκέλους της αδελφότητας. 

Ερωτήματα που «καίνε»
Απάντηση στο «γιατί έγινε ό,τι έγινε» ίσως να μην πάρει ποτέ κανείς. Τα ερωτήματα που προκαλούνται, όμως είναι πολλά, πάρα πολλά. Και όσο βγαίνουν στο φως νέες πληροφορίες, τόσο περισσότερα «γιατί» θα δημιουργούνται. 

Οι μαρτυρίες κάποιων που βρέθηκαν στην κόλαση του Πορτ Σάιντ πως η αστυνομία που βρισκόταν στο γήπεδο δεν έκανε το παραμικρό για να παρέμβει επιβεβαιώνονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας! 

Μέσα στο γήπεδο υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Αλλά δεν επενέβησαν ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν λάβει, μετά τα αιματηρά επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου στο Κάιρο. 

Ακόμη ένα γεγονός είναι επίσης περίεργο, αν όχι ύποπτο: την ίδια ώρα, στο στάδιο του Καΐρου ξέσπασε φωτιά. Κι εκεί ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά το ματς δεν έγινε ποτέ...

Το χρονικό του μακελειού 
Οι εικόνες χάους που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου είναι τουλάχιστον σοκαριστικές. Οπαδοί των ομάδων έτρεχαν πανικόβλητοι προς όλες τις κατευθύνσεις και παίκτες τραυματισμένοι προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της τοπικής Αλ-Μάσρι με την Αλ-Αχλι του Καΐρου. Αυτόπτες μάρτυρες και φωτογράφος του Γαλλικού πρακτορείου είπαν ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οπαδοί της Αλ-Μάσρι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των οπαδών της αντίπαλης ομάδας.

Στο Πορτ-Σάιντ, τα καταστήματα έκλεισαν και αρκετοί πολίτες μετέφεραν με τα αυτοκίνητά του τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ πυροβολισμοί ακούγονταν στο δρόμο που ενώνει το Πορτ-Σάιντ με το Κάιρο.

... Read more »
Category: football | Views: 514 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)




Ο Καζίμ Ρίτζαρντς έδειξε πανέτοιμος στην πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό αφού είχε γεμάτη σεζόν μέχρι τώρα και ο Βαλβέρδε σκέφτεται ακόμη και να τον πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη.


Ο Ισπανός θα πρειμένει να δει αν μπορεί να υπολογίζει στον Ιμπαγάσα ο οποίος ανέβασε πυρετό και δεν προπονήθηκε αλλά και τον Τζιμπούρ και μετά θα αποφασίσει για το αν θα πάρει στην αποστολή τον Καζίμ.

Στην Τουρ ... Read more »
Category: football | Views: 487 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

Ασαμόα: «Πιο δύσκολο από ότι φάνηκε»

ΓΚΑΝΑ-ΓΟΥΙΝΕΑ 1-1 ΚΑΙ ΜΑΛΙ-ΜΠΟΥΤΣΟΥΑΝΑ 2-1
Γκάνα και Μάλι πήραν τα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Οι «black stars» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Γουινέα και τερμάτισαν πρώτοι στον 4ο όμιλο με επτά βαθμούς, ενώ το Μάλι του Σεντρίκ Καντέ νίκησε με 2-1 τη Μποτσουάνα και ολοκλήρωσε με έξι βαθμούς.
Category: football | Views: 490 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

Το κατά... Σ-λούκα Ευαγγέλιο της πρόκρισης!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 83-65
Ένα εύκολο βράδυ θα μπορούσε να είχε περάσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Εφές Αναντολού, εάν δεν είχε χαλαρώσει στην τρίτη περίοδο. Ωστόσο, το επιθετικό κρεσέντο του Κώστα Σλούκα στις αρχές της τέταρτης περιόδου «ξεκόλλησε» τους Πειραιώτες από την άμυνα ζώνης της τουρκική ομάδας. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην πρώτη νίκη τους στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα με με 83-65 των Τούρκων στο ΣΕΦ για την 3η ημέρα του 5ου ομίλου και έμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν με 1 νίκη-2 ήττες με την Αναντολού Εφές, ενώ εξασφάλισαν και μία πολύτιμη διαφορά (+18), που ίσως φανεί «χρυσή» σε πιθανές ισοβαθμίες.
ΡΕΑΛ.Μ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ  89-73
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης, αν και έπαιξε με τη… φωτιά, πήρε μια επιβλητική νίκη με 89-73 επί της Μπιλμπάο, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑ-ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 59-44
Την εξαιρετική της πορεία συνεχίζει η Ούνικς Καζάν που επιβλήθηκε με 59-44 του Μιλάνο και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 3-0!

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Ούνικς Καζάν-Αρμάνι Μιλάνο 59-44
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 83-65
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 89-73
Για το ΕuroChallenge:Παρχούμπιτσε-Μπεσίκτας 69-76 και Βόνη-ΑαΛΣταρς 71-63

Σήμερα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γαλατάσαραϊ 18:15

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 20:30
Μάλαγα-Σιένα 21:45
Καντού-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45

Category: basket | Views: 462 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

Ο Ηρακλής πλήρωσε τις απουσίες του στη Μόσχα

ΝΤΙΝΑΜΟ.Μ-ΗΡΑΚΛΗΣ 3-0
Ο Ηρακλής μπορεί να γνώρισε την ήττα από την Ντιναμό στη Μόσχα με 3-0 σετ στο πλαίσιο του «τσάλεντζ ράουντ» στο CEV Cup, αλλά η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη (8/2) στον Εύοσμο.
Ο Ηρακλής, αρκείται σε μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να οδηγήσει την αναμέτρηση και την πρόκριση στο λεγόμενο «χρυσό» σετ, στην προσπάθειά του να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Category: volei | Views: 576 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

Βήμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 3-1
Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά βρήκε τις λύσεις για να επιβληθεί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κλειστό του Ρέντη με 3-1 και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Challenge Cup.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 09/02 στο Ισραήλ, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να διπλασιάσει τις νίκες του προκειμένου να προκριθεί στους οκτώ του Challenge Cup..

Σε περίπτωση νίκης της Μακάμπι, η πρόκριση θα κριθεί στο «χρυσό» σετ.

Category: volei | Views: 541 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών, καθώς οι «δικέφαλοι» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό που θα γίνει στις 17 ή 18 Μαρτίου.
Η ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό, συνέτριψε τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα της Α1, Διομήδη Αργους με 32-19 στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Φίλιππου στη Βέροια με 26-25 (κανονικός αγώνας 23-23).
Category: handball | Views: 503 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-02-02 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz