Sunday, 2024-05-05, 0:38 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » February » 15 » ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
7:55 PM
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Tο νέο αθλητικό νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος του κράτους, καθώς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης (15/2).


 

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για ξένους επενδυτές να επενδύσουν στις ομάδες, ενώ ψηφίστηκε και το άρθρο 19 που αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα μπορεί πλέον να κάνει έκτακτους ελέγχους και στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν και όχι μόνο στο τέλος της.


Συγκεκριμένα, για το άρθρο 20 και το θέμα των επενδυτών που αφορά κυρίως τον Παναθηναϊκό, το μεγάλο βήμα έγινε οι ξένοι επενδυτές μπορούν να πάρουν μετοχές του συλλόγου και αυτό που απομένει είναι να δείξουν οι Σαουδάραβες επενδυτές αν όντως ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

 

Πάντως σύνφωνα με τον Βλάση Τσάκα και όσα είχε πει, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα βγάλει στην δημοσιότητα τα ονόματα των ξένων επενδυτών που ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Κίνδυνος για τις ομάδες

 

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το άρθρο 19, που αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού "πέρασε" και η ΕΕΑ παραμένει ο ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες.

 

Επίσης, με τροπολογία που προστέθηκε δεν θα ασκεί ελέγχους σε ΠΑΕ και ΚΑΕ μόνο κάθε καλοκαίρι, αλλά και εκτάκτως μέσα στις σεζόν, είτε αυτεπάγγελτα, είτε μετά από αίτηση κάποιας ΠΑΕ ή ΚΑΕ, είτε μετά από αίτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης ή του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Για το θέμα, αυτό η ΕΠΟ, αντιδρά και για το λόγο αυτό είχε ενημερώσει και τη FIFA, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεωρεί πως υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και έτσι είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, δηλαδή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ από το Europa League και της Εθνικής από το EURO 2012.

 

Για το άρθρο 19 ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής: "Εφόσον η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κοιτάει, ποιος είναι αυτός που αγοράζει μία ομάδα, αν πληρώνει τους φόρους του και τις εισφορές του, θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι, εφόσον η ΕΠΟ βάλει ποινές για τέτοιου είδους πράγματα τα οποία θα ελέγχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να περάσουμε τότε και τις αρμοδιότητες στην ΕΠΟ. Το άρθρο όμως, δεν το αποσύρουμε. Δεν μπορεί μια Πολιτεία να αφήνει τον εαυτό της μονίμως ανοχύρωτο, επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα άρθρα της".

 

Παράλληλα όπως ειπώθηκε στη Βουλή, αν η ΕΠΟ συμπεριλάβει στο πειθαρχικό της δίκαιο τις ποινές που απαιτούνται για τις παραβάσεις που ελέγχει η Επιτροπή Επαγγελματικού, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα να τις επιβάλλει η ίδια η Ομοσπονδία.

 

Επίσης πέρασαν όλες οι διατάξεις που αφορούν τις ευθύνες των διοικήσεων των ΠΑΕ για τις πράξεις των μελών των συνδέσμων, καθώς και αυτές που αφορούν τις ποινές για τα στημένα παιχνίδια και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

 

Τέλος δεν πέρασε η τροπολογία που προέβλεπε ότι τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών θα έχουν μέχρι δύο θητείες, ενώ το εκλογικό σύστημα θα γίνει αναλογικό.

Category: football | Views: 507 | Added by: GeraniosNikos | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz