Thursday, 2024-05-02, 3:24 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » March » 25 » ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΟΛΕΙ. ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ Ο ΒΙΚΤΟΡ ΜΠΟΒΟΛΕΝΤΑ
1:00 PM
ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΟΛΕΙ. ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ Ο ΒΙΚΤΟΡ ΜΠΟΒΟΛΕΝΤΑ

Στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Φορλί - Ματσεράτα ξεψύχησε ο 38χρονος κεντρικός  Βίκτορ Μποβολέντα. Ο πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία στο 3ο σετ, όταν πήρε θέση για να εκτελέσει σερβίς. Αμέσως πέταξε τη μπάλα και ζήτησε βοήθεια.


«Είπε "ζαλίζομαι, βοηθήστε με, γιατί θα πέσω", έπιασε την πλευρά της καρδιάς και κατέρρευσε» ήταν η αφήγηση στελέχους της Ματσεράτα που βρισκόταν κοντά στον αθλητή. Το ιατρικό επιτελείο κατόρθωσε να τον διατηρήσει ζωντανό με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως ο Μποβολέντα ουδέποτε ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν για σχεδόν μία ώρα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ματσεράτα.
Στην εντατική μονάδα θεραπείας οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειές τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στην αίθουσα αναμονής οι συμπαίκτες και ο προπονητής του, Στέφανο Μασέτι, στελέχη της Ματσεράτα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ομάδων τζούνιορς, Μάρκο Μπονίτα, πληροφορήθηκαν με δάκρυα στα μάτια και συντριβή ψυχής τον θάνατο του φίλου και συναθλητή τους. 



Ο Μποβολέντα γεννήθηκε 30 Μαϊου 1974 με ύψος 2μ.02. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του σύγχρονου βόλεϊ με χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο αλλά και πολλούς φαν στην Ελλάδα τόσο λόγω των αγώνων του απέναντι  στην Εθνική ομάδα όσο και σαν αντίπαλος των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Σαν βασικός κεντρικός της Εθνικής Ιταλίας αναδείχτηκε πρωταθλητής κόσμου το 1995 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996) ενώ αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, το 1995 μπροστά στο ελληνικό κοινό (Πάτρα) και το 1999 στην Ολλανδία (κατέκτησε επίσης το αργυρό στο Πανευρωπαϊκό του 2001 και χάλκινο το 1997).

Είχε επίσης στο παλμαρέ του τέσσερα χρυσά μετάλλια στο World League αλλά και όσους τίτλους μπορεί κανείς να κατακτήσει με έναν σύλλογο: 3 Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ραβένα, Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Πιατσέντσα, Κύπελλο Συνομοσπονδίας με Ραβένα και Περούτζια, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ με τη Ραβέννα, Κύπελλο Κόσμου με τη Ραβέννα, 2 πρωταθλήματα (Ραβένα, Μόντενα) και 1 κύπελλο Ιταλίας.



Category: volei | Views: 720 | Added by: GeraniosNikos | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz