Saturday, 2024-04-27, 3:41 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » May » 30
Η...καρδιά του πρωταθλητή – Ισοφάρισε και πάει ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-74
Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε για δεύτερη φορά ο Παναθηναϊκός που παρά το γεγονός πως στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ επικράτησε με 84-74 του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 2-2 την σειρά των τελικών. Το Σάββατο στο ΣΕΦ θα κριθεί το πρωτάθλημα.

Το LIVE του αγώνα

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς. Οι "ερυθρόλευκοι” πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και χτύπησαν στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Λο.

 Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει την συγκέντρωση του στην άμυνα, ενώ σε ακόμα ένα ματς ο Ομπράντοβιτς επικεντρώθηκε στον Σπανούλη. Στην επίθεση επέλεξε να παίζει συνεχώς στο λόου ποστ με τον Μπατίστ (ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν 35 λεπτά!) και δικαιώθηκε με την επιλογή του καθώς τόσο ο Ντόρσεϊ όσο και ο Χάινς φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο ενώ κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε μέχρι το +11. 

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς αντέδρασαν άμεσα, ενώ πέρασαν μπροστά στο σκορ σχεδόν με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μπατίστ έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια, ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους στέκονταν επάξια στο πλευρό του, ενώ ο Σμιθ ήταν η αποκάλυψη του αγώνα δίνοντας πολύτιμες λύσεις.

Παρόλαυτα ο Ολυμπιακός αντέδρασε ξανά. Έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και έχτισε διαφορά 8 πόντων στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με πρωταγωνιστή τον Λο. Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σερί του Παναθηναϊκού με 14-1. Ο Ντόρσεϊ βγήκε με 5 φάουλ, ο Μπατίστ είδε ευκολότερα το καλάθι, όμως οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο. 
 
Ο Περπέρογλου ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, ο Σμιθ σκόραρε μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, την ώρα που Κέσελ και Παπανικολάου αστοχούσαν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα και πλέον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ.

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 21:00, θα γνωρίζουμε αν ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει τα πρωτεία στο ελληνικό πρωτάθλημα ή αν οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά από 15 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 23, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15(3), Βουγιούκας 3, Καλάθης 7(1), Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 12(1), Γιασικεβίτσιους 12(1). 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 16(1), Άντιτς 11(3), Σπανούλης 8(1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8(2), Μάντζαρης, Σλούκας. 

Πηγή:Newsit.gr
Category: basket | Views: 610 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ίσως του πιο δύσκολου των τελευταίων ετών για τον απόλυτο κυρίαρχο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο ανδρών!



Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στο Λαιμό με σκορ 10-9 στην παράταση επί του ΝΟ Βουλιαγμένης και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της φετινής Α1.

Με τον Γιάννη Φουντούλη να είναι μια ομάδα μόνος του (7 τέρματα) ο Ολυμπιακός «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας της Βουλιαγμένης και με 10-9 στην παράταση κρατά την τύχη στα χέρια του.


Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-7 (κ.α), 9-10.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 1-2,  1-2 
Παράταση: 1-2, 1-1.


ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Γούνας 2, Τίγκας 2, Βουλγαράκης 2, Βλαχόπουλος 1, Καρούντζος 1, Αφρουδάκης Χρήστος 1.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλαχός): Φουντούλης 6, Μουρίκης 3, Κόλιανιν 1.
Category: polo | Views: 670 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να κατεδαφιστεί το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport αναφέρει ότι το κείμενο του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που θα αποσταλεί από το ΥΠΕΚΑ στο ΣτΕ για την τελική έγκριση ώστε το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να κατεδαφιστεί, έχει ολοκληρωθεί! Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα αποτελούσε παρελθόν.

Καμία «Λεωφόρος» δεν κατεδαφίζεται!

Ωστόσο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για το θέμα αυτό αφού ο νόμος «Μπιρμπίλη», βάσει του οποίου θα εκδοθεί το ΠΔ, είναι σαφέστατα υπέρ του.

Το ΠΔ για να περάσει την έγκριση του ΣτΕ πρέπει να έχει υπογεγραμμένες συμβάσεις (εγγυήσεις) των εμπλεκομένων στο έργο.

Δηλαδή και του Δήμου με τον Ερασιτέχνη, διαφορετικά δεν περνάει το ΠΔ, κάτι που αναφέρει ρητά ο νόμος Μπιρμπίλη...

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση της διαδικασίας που ορίζεται στην περίπτωση α της παρούσας παραγράφου (κατάθεση ΠΔ) είναι η υποβολή πρότασης από το Δήμο Αθηναίων για το περιεχόμενο και τον τρόπο υλοποίησης του συνόλου του προγράμματος της διπλής ανάπλασης, καθώς και για τις υποχρεώσεις των κυρίων των ακινήτων που μετέχουν στο πρόγραμμα ή όσων έλκουν από αυτούς δικαιώματα, ιδίως ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων και τις παρεχόμενες εγγυήσεις για την εκπλήρωσή τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το νόμο «Μπιρμπίλη».

Μαζί του και ο Καμίνης!

Κάτι το οποίο αναγνώρισε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μέσω των δηλώσεων που έκανε στις 2 Μαΐου.

«Εντελώς αβάσιμα και παραπλανητικά είναι δημοσιεύματα και ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν την υπόθεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και της Διπλής Ανάπλασης.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλες τις πλευρές, κυρίως όμως προς τους φίλους και οπαδούς της ιστορικής ομάδας της πρωτεύουσας, ότι ο δήμος Αθηναίων όχι μόνο δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά αποτελεί, σε αυτές στις δύσκολες ώρες που περνά η ομάδα, τον πλέον σταθερό σύμμαχό της. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα κατεδάφισης του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η δημοτική αρχή ενεργεί με απόλυτο σεβασμό στο ισχύον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο και τηρεί όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και της ιστορικής της ομάδας», είχε τονίσει στις αρχές του μήνα ο δήμαρχος Αθηναίων βάζοντας «στοπ» στα σενάρια που ήθελαν την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού να κατεδαφίζεται.

Πηγή:sentragoal.gr

Category: football | Views: 619 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (1)

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη χρονιά θα μείνει η Μπεσίκτας όπως ανακοίνωσε η UEFA εξαιτίας της οικονομικής της ασυνέπειας. Προσέφυγε στο CAS η τουρκική ομάδα.
H Μπεσίκτας αντιμετώπιζε το φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις οικονομικές της ατασθαλίες (ψεύτικα στοιχεία για οφειλές προς παλιούς της ποδοσφαιριστές) και η αρχική απόφαση της UEFA ήταν να μείνει σπίτι της για τα επόμενα δύο χρόνια καθώς και πρόστιμο ύψος 500.000 ευρώ

Τελικά η πειθαρχική επιτροπή της UEFA μείωσε την ποινή για τους «μαύρους αετούς» στον έναν χρόνο αποκλεισμού, αλλά και το ποσό (από 500.000 ευρώ στα 200.00) κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ τη νέα σεζόν, παρότι η ίδια είχε καταφέριε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Μπεσίκτας θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης.

Πηγή:gazzeta.gr
Category: football | Views: 613 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στο Euro με αντίπαλο την Πολωνία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, τονίζοντας ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του με τον αποκλεισμό των Τζιόλη και Κονέ.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας έδωσε συνέντευξη Τύπου (12:30) στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας εν όψει της φιλικής αναμέτρησης της Πέμπτης (31/5) με αντίπαλο την Αρμενία.

Ο Σάντος ξεκίνησε με τα εξής: «Αρχικά θα κάνουμε μια αποτίμηση. Στόχος της προετοιμασίας ήταν να εδραιώσουμε το καλό κλίμα και να βελτιωθούμε ως ομάδα. Στον αμυντικό τομέα θέλαμε να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε όσο καλά ξέρουμε, αλλά να βελτιωθούμε και στην πίεση στην επίθεση. Επιθετικά, θέλαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, να βελτιώσουμε τις τοποθετήσεις μας και να δημιουργούμε φάσεις. Αυτοί ήταν οι βασικοί άξονες που κινήθηκε η προετοιμασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, από τη διάθεση και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες. Όσον αφορά στο πνεύμα, είναι στόχος που επετεύχθη. Βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Σαφέστατα βελτιωθήκαμε στον αγωνιστικό τομέα, αλλά είχαμε την κούραση και λίγες προπονήσεις».

Για τα φιλικά της Ελλάδας: «Από το τελευταίο φιλικό υπήρξαν βελτιώσεις, περιμένω περισσότερες στο επόμενο. Τώρα που θα γυρίσουμε στην Αθήνα, οι παίκτες θα έχουν δύο μέρες για να απελευθερωθούν λίγο, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να φύγουμε για την Πολωνία, όπου θα δουλέψουμε και τις στημένες φάσεις, που θα έχουμε περισσότερο χρόνο. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες για να είμαστε πιο φρέσκοι. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο είναι θετικό».

Για τον αποκλεισμό των Τζιόλη και Κονέ: «Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με την τελική 23άδα και αυτούς που κόψαμε. Δεν θα αποφέρει κάτι. Αποπροσανατολιζόμαστε από το βασικό σκοπό. Είναι φυσιολογική ερώτηση, ωστόσο από τη στιγμή που πήρα τις αποφάσεις με καθαρή συνείδηση, αυτό το θέμα έχει τελειώσει».

Για την κατασκοπεία των αντιπάλων της Εθνικής: «Χθες ο κ. Μήνου είδε το φιλικό της Ρωσίας, έχουμε ανθρώπους που μπορούν να δουν τα παιχνίδια. Ακόμη και στο Euro θα βλέπουμε τα παιχνίδια τους για να δούμε αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από αυτά που έχουμε δει».

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Euro: «Έχω πει ότι είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Όλοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση».

Για το αν η Ελλάδα θα είναι έτοιμη: «Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και αυτές οι διορθώσεις που κάναμε».

Για το φιλικό της Πέμπτης (31/5) με την Αρμενία: «Έχουμε σχεδιάσει τα παιχνίδια για να κάνουμε κάποιους πειραματισμούς σε πρόσωπα και να δούμε αν οι παίκτες ανταποκρίνονται. Αυτό θα γίνει και στο αυριανό παιχνίδι. Για τα επίσημα είναι νωρίς να πω ποιοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν. Σίγουρα υπάρχει βασικός κορμός 7-8 παικτών, για τους υπόλοιπους δεν έχω καταλήξει. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές, ακόμη δεν έχω πει στους παίκτες. Αν το είχα πει, δεν θα είχα πρόβλημα να το πω και σε εσάς. Θα το μάθουν το πρωί, οπότε πάρτε τα τηλέφωνά σας το μεσημέρι και θα μάθετε».

Για τα θετικά και τα αρνητικά της Εθνικής Ομάδας: «Δεν θέλω να επικεντρωθώ στα καλά, αλλά σε αυτά που δεν πήγαν καλά, γιατί αυτό είναι το κλειδί για μια καλή παρουσία στο Euro. Ένα βασικό κομμάτι είναι η κατοχή της μπάλας για να αναγκάζεις τον αντίπαλο να τρέχει. Σε αυτόν τον όμιλο, ίσως αυτό κρίνει την πρόκριση. Όποιος έχει την μπάλα στα πόδια του, τρέχει λιγότερο, είναι πιο φρέσκος και έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει».

Πηγή:gazzeta.gr

Category: Spor | Views: 523 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

 

Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας

Το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας είναι χωρητικότητας 58.500 θεατών, με την κατασκευή του να ξεκινά το 2008 και να ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2011. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι (Πολωνία - Ελλάδα) και επομένως εκεί θα γίνει και η τελετή έναρξης του Euro 2012.

Τα παιχνίδια:

8 Ιουνίου 2012 (19:00): Πολωνία - Ελλάδα (Όμιλος Α)
12 Ιουνίου 2012 (21:45): Πολωνία - Ρωσία (Όμιλος Α)
16 Ιουνίου 2012 (21:45): Ελλάδα - Ρωσία (Όμιλος Α)
21 Ιουνίου 2012 (21:45): Πρώτος Α Ομίλου - Δεύτερος Β Ομίλου
28 Ιουνίου 2012 (21:45): Δεύτερος ημιτελικός

PGE Arena Γκντανσκ

Το γήπεδο PGE Arena της πόλης του Γκντανσκ είναι χωρητικότητας 41.000 θεατών, με την κατασκευή του να ξεκινά το 2008 και να ολοκληρώνεται στα μέσα του 2011. Πρώτος αγώνας που διεξήχθη στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν της Λέγκια Γκντανσκ (έδρα της ομάδας) με την Κρακόβια, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Τα παιχνίδια:

10 Ιουνίου 2012 (18:00): Ισπανία - Ιταλία (Όμιλος Γ)
14 Ιουνίου 2012 (21:45): Ισπανία - Ιρλανδία (Όμιλος Γ)
18 Ιουνίου 2012 (21:45): Κροατία - Ισπανία (Όμιλος Γ)
22 Ιουνίου 2012 (21:45): Πρώτος Β Ομίλου - Δεύτερος Α Ομίλου

Maślice, Βρότσλαβ

Το Στάδιο Maślice που βρίσκεται στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας είναι χωρητικότητας 42.771 θεατών, με την κατασκευή του να ξεκινά τον Απρίλιο του 2009 και να ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου στο συγκεκριμένο γήπεδο δόθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2011, ανάμεσα στις ομάδες Σλασκ Βρότσλαβ και Λέχια Γκντανσκ.

Τα παιχνίδια:

8 Ιουνίου 2012 (21:45) Τσεχία - Ρωσία (Όμιλος Α)
12 Ιουνίου 2012 (19:00) Τσεχία - Ελλάδα (Όμιλος Α)
16 Ιουνίου 2012 (21:45) Πολωνία - Τσεχία (Όμιλος Α)

Στάδιο Miejski, Πόζναν

Το Στάδιο Miejski που βρίσκεται στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας είναι χωρητικότητας 43.269 θεατών, ενώ άρχισε να κατασκευάζεται αρχικά στην δεκαετία του 1970. Από τον Αύγουστο του 1980 το χρησιμοποιεί ως έδρα η Λεχ Πόζναν, ενώ από το 2010 φιλοξενούνται στο γήπεδο αυτό και οι αγώνες της Βάρτα Πόζναν. Από το 2003 μέχρι και το 2010 έγινε μια πλήρης ανακαίνιση του γηπέδου, για να πάρει την σημερινή του μορφή, ενώ αυτή την στιγμή είναι το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας.

Τα παιχνίδια:

10 Ιουνίου 2012 (21:45) Ιρλανδία - Κροατία (Όμιλος Γ)
14 Ιουνίου 2012 (19:00) Ιταλία - Κροατία (Όμιλος Γ)
18 Ιουνίου 2012 (21:45) Ιταλία - Ιρλανδία (Όμιλος Γ)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου

Ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα, όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Για πρώτη φορά το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου άνοιξε τις πύλες του στις 12 Αυγούστου του 1923. Για τις ανάγκες του Euro 2012 ανακαινίστηκε και πλέον αποτελεί κόσμημα της Ανατολικής Ευρώπης, με την χωρητικότητά του να φτάνει τους 70.050 θεατές και βέβαια αποτελεί και το Στάδιο που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα παιχνίδια:

11 Ιουνίου 2012 (21:45) Ουκρανία - Σουηδία (Όμιλος Δ)
15 Ιουνίου 2012 (21:45) Αγγλία - Σουηδία (Όμιλος Δ)
19 Ιουνίου 2012 (21:45) Γαλλία - Σουηδία (Όμιλος Δ)
24 Ιουνίου 2012 (21:45) Πρώτος Δ Ομίλου - Δεύτερος Γ Ομίλου
1 Ιουλίου 2012 (21:45) Μεγάλος τελικός Euro 2012

Ντόνμπας Αρίνα, Ντονέτσκ

Το Ντόνμπας Αρίνα βρίσκεται στην πόλη Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με την χωρητικότητα του να φτάνει τους 52.518 θεατές. Ως γνωστόν είναι έδρα της Σαχτάρ Ντονέτσκ, οι πύλες του γηπέδου άνοιξαν για πρώτη φορά στις 29 Αυγούστου του 2009. Βρίσκεται στην βιομηχανική πλευρά της πόλης του Ντονέτσκ και από εκεί φέρει και το όνομά του το συγκεκριμένο γήπεδο.

Τα παιχνίδια:

11 Ιουνίου 2012 (19:00) Γαλλία - Αγγλία (Όμιλος Δ)
15 Ιουνίου 2012 (19:00) Γαλλία - Ουκρανία (Όμιλος Δ)
19 Ιουνίου 2012 (21:45) Αγγλία - Ουκρανία (Όμιλος Δ)
23 Ιουνίου 2012 (21:45) Πρώτος Γ Ομίλου - Δεύτερος Δ Ομίλου
27 Ιουνίου 2012 (21:45) Πρώτος ημιτελικός

Μέταλιστ Στάδιο, Χάρκοβο

Ένα από τα πιο παλιά γήπεδα του Euro 2012 είναι αυτό της Μέταλιστ στην περιοχή του Χάρκοβο της Ουκρανίας. Πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του στις 12 Σεπτεμβρίου του 1926, όμως όπως είναι λογικό για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει ανακαινιστεί. Ως έδρα το χρησιμοποιεί η Μέταλιστ Χάρκοβο με τη χωρητικότητα του Σταδίου να φτάνει τις 38.633 θεατές.

Τα παιχνίδια:

9 Ιουνίου 2012 (19:00) Ολλανδία - Δανία (Όμιλος Β)
13 Ιουνίου 2012 (21:45) Ολλανδία - Γερμανία (Όμιλος Β)
17 Ιουνίου 2012 (21:45) Πορτογαλία - Ολλανδία (Όμιλος Β)

Αρένα Λβιβ, Λβιβ

Ένα από τα νέα γήπεδα που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του Euro 2012. Το νέο γήπεδο της πόλης Λβιβ, όπου αγωνίζεται η Καρπάτι, είναι χωρητικότητας 34.915 θέσεων με την ομάδα της Ουκρανίας να πατάει για πρώτη φορά το χορτάρι του στις 10 Δεκεμβρίου του 2011. Το γήπεδο αυτό άρχισε να κατασκευάζεται στις 20 Νοεμβρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τον Οκτώβριο του 2011.

Τα παιχνίδια:

9 Ιουνίου 2012 (19:00) Γερμανία - Πορτογαλία (Όμιλος Β)
13 Ιουνίου 2012 (21:45) Δανία - Πορτογαλία (Όμιλος Β)
17 Ιουνίου 2012 (21:45) Δανία - Γερμανία (Όμιλος Β)

Πηγή:aek365.com

Category: Spor | Views: 562 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

 

Ο Κλοντ Ντιελνά αποτελεί το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, μετά τους Σιόβα και Βλαχοδήμο.

Οι νταμπλούχοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Ο αριστεροπόδαρος, με ύψος 1.85μ. στόπερ έχει καταγωγή από τη Γουαδελούπη και διαθέτει γαλλικό διαβατήριο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην Ιστρ με την οποία είχε συνολικά 63 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ την σεζόν 2007-08 είχε περάσει από την Λοριάν (σ.σ.: 6 εμφανίσεις).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μεταγραφή, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν εισήγησης του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κλοντ Ντιελνά για τα επόμενα τρία χρόνια».

Πηγή:gavros.gr


Category: football | Views: 638 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (2)

Με δήλωση τους προς δημοσιογράφους οι άνθρωποι της Τράπεζας Πειραιώς διέψευσαν ότι έχει εγκριθεί δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων Ευρώ στον Παναθηναϊκό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, από αρμόδιους κύκλους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς διευκρινίστηκε σήμερα το πρωί ότι: η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εγκρίνει κανένα απολύτως δάνειο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλα όσα αναφέρονται ή γράφονται για δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ, είναι εντελώς αναληθή”.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από εντεινόμενες πληροφορίες που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να έχει εξασφαλίσει δάνειο από την Πειραιώς.

Πηγή:prasinanea.gr


Views: 507 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Λίγες ώρες κράτησε η δεύτερη "προσπάθεια" του Βασίλη Ξενιάδη να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο φερόμενος... σωτήρας της Ένωσης αν και διαβεβαίωνε ότι την Τετάρτη το πρωί θα έβαζε 5 εκ. ευρώ στο λογαριασμό της ΠΑΕ, ενημέρωσε ότι χρειάζεται 2 ακόμη ημέρες. Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι του συλλόγου.

 
Ο Ανδρέας Δημητρέλος, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες, περίμενε το mail από το Χονγκ Κονγκ το οποίο ήρθε αλλά σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν την Τρίτη ο Βασίλης Ξενιάδης, το μόνο που περιείχε ήταν μία αίτηση παράτασης ως την Παρασκευή.

Η δικαιλογία μόνο πρωτότυπη δεν ήταν. Ο συνεργάτης του Ξενιάδη,  Γουίλιαμ Γιου, εξέφρασε την επιθυμία της Fargo Investment να εξετάσει λεπτομερώς τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ.

Το θέμα βέβαια είναι ότι από τη στιγμή που ο Ξενιάδης έλεγε σε όλους τους τόνους ότι έχει εξασφαλίσει τα 5 εκ. ευρώ και θα τα καταθέσει την Τετάρτη, πώς είναι δυνατόν λίγες ώρες αργότερα να σκέφτηκε ότι χρειάζεται χρόνο για να κάνει ελέγχους;

Από την ΠΑΕ αναφέρουν πλέον ότι διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί του, ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Πηγή:Newsit.gr
Category: football | Views: 534 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Η Ε.Ε.Α, πέρα από το θέμα του Παναθηναϊκού και την άδεια στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των δύο ομάδων

Συγκεκριμένα, η απόφαση ήρθε για τους "κυανέρυθρους” λόγω οφειλής προς τον Κροάτη μεσοεπιθετικό, Νταβόρ Κούκετς, ενώ οι Κρητικοί προς δύο εταιρίες.

Υποχρεωμένοι να καλύψουν την εγγυητική εντός 15 ημερών οι δύο σύλλογοι. Κατέπεσε και η εγγυητική της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις: 

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των παρακάτω: 

-ΠΑΕ ΟΦΗ, για οφειλές προς τις εταιρίες "HOCHTIEF A.E” και "ADVAGO A.E.”. 

-ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, για οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή DAVOR KUKEC. 

-ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, για οφειλή προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών. 

Τέλος, έκρινε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτης Βελλής δικαιούται να μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος των μετοχών του σε οποιονδήποτε τρίτο"

Πηγή:Newsit.gr
Views: 501 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για την (παναθηναϊκή) "τρέλα" του Γιάννη Αλαφούζου, που θέλει λίγο ακόμη για να σώσει το "τριφύλλι" από την καταστροφή, που ...ονειρεύονταν κάποιοι.

Και μετοχές και ...ΓΗΠΕΛ και αδειοδότηση ο Αλαφούζος;

Κοίτα να δεις τελικά που η (παναθηναϊκή) «τρέλα» του Αλαφούζου θέλει λίγο ακόμη για να σώσει το «τριφύλλι» από την καταστροφή. Ή, για να το πω διαφορετικά, από τον μονόδρομο της Δ' Εθνικής, που... ονειρεύονταν κάποιοι ως δήθεν σωτηρία του συλλόγου προτού εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Ελληνας επιχειρηματίας.

Κοίτα να δεις τελικά που μέσα στις επόμενες ώρες ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πάρει και την περιβόητη αδειοδότηση, οπότε έπειτα από μήνες θα έχει την ευκαιρία να λειτουργήσει ξανά ως κανονικός σύλλογος.

Να έχει εξοφλήσει, δηλαδή, μέρος των χρεών του, να μιλήσει και να συμφωνήσει με τον ΑΞΙΟ προπονητή (Φερέιρα), ο οποίος πέρυσι έδωσε τεράστια μάχη και κράτησαν αυτός και οι παίκτες του μόνοι τους όρθιο τον σύλλογο, να κάνει έναν προγραμματισμό για το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα. Κυρίως, όμως, να αρχίσει να επικοινωνεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού το μεγάλο εγχείρημα της λαϊκής βάσης. Γιατί η επιτυχία του πλάνου Αλαφούζου περνάει μόνο μέσα από τη συμμετοχή των οπαδών.

Προτού κάνει την εμφάνισή του στα παναθηναϊκά δρώμενα ο Αλαφούζος ο Παναθηναϊκός ήταν σε μία κατάσταση δυστυχίας και καθημερινά συνθλιβόταν ανάμεσα στην κόντρα Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου. Η περίφημη ΓΗΠΕΛ είχε γίνει σημαία, το ίδιο και τα... πάρκινγκ.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Αλαφούζος: συμφώνησε με τον Τζίγγερ για το 54,7% των μετοχών, ανέλαβε τον έλεγχο του μαγαζιού, καθάρισε σε... ελάχιστη ώρα με τις δεσμεύσεις για τη ΓΗΠΕΛ, μάζεψε 4,2 εκατ. ευρώ και τώρα είναι πολύ κοντά στο να πάρει η εταιρεία αδειοδότηση. Ε, δεν είναι και λίγα για έναν άνθρωπο που άκουσε μέχρι και ότι «είναι μπροστινός του Τζίγγερ» τη στιγμή που εκείνος έτρεχε και κάποιοι άλλοι... έβαζαν λεφτά στο μιλητό.

Το ξαναλέω: ουδείς γνωρίζει αν σε βάθος χρόνου θα πετύχει το «σχέδιο Αλαφούζου». Ομως στην πρώτη, πολύ δύσκολη φάση πρέπει να του πιστωθεί ότι αυτός έβαλε πραγματικά πλάτη για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Αν σήμερα, όπως όλα δείχνουν, πάρει την αδειοδότηση, τότε δικαιούται να ακούσει μια καλή κουβέντα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Πηγή:sentragoal.gr

Views: 500 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Περίεργα ολυμπιακά αθλήματα… που εξαφανίστηκαν!

Μέσα στη μακρά ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων πολλά αθλήματα μπήκαν και βγήκαν από τη διοργάνωση, ορισμένα, μάλιστα, όπως θα...
διαβάσετε και παρακάτω, δεν είχαν καν θέση στους Αγώνες. Ειδικότερα, έξι από αυτά έκαναν μία και μοναδική φορά την εμφάνισή τους σε Ολυμπιακό Στάδιο και έκτοτε… η τύχη τους αγνοείται! Και εδώ που τα λέμε, μάλλον οι διοργανωτές είχαν δίκιο.

Κολύμβηση μετ’ εμποδίων

Στο αγώνισμα αυτό οι κολυμβητές είχαν να διασχίσουν 200 μέτρα. Ναι, αλλά όχι απλά 200 μέτρα. Πρώτα κολυμπούσαν μέχρι έναν στύλο, στον οποίο έπρεπε να σκαρφαλώσουν, να κατέβουν και να συνεχίσουν το κολύμπι μέχρι να συναντήσουν 4 βάρκες. Τις 2 πρώτες έπρεπε να τις σκαρφαλώσουν και να κολυμπήσουν κάτω από τις 2 επόμενες. Και μετά να τερματίσουν. Παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς 1900 για πρώτη και τελευταία φορά.

Βύθιση αποστάσεως

Τι είναι τώρα αυτό; Λοιπόν είναι το εξής περίεργο: Οι διαγωνιζόμενοι πηδούσαν σε μια πισίνα και έμεναν ακίνητοι για 60 δευτερόλεπτα ή μέχρι το κεφάλι τους να μην άντεχε περισσότερο κάτω από το νερό. Μετά κάποιος μετρούσε την απόσταση που είχε διανύσει το σώμα τους από το αρχικό σημείο βύθισης. Πρώτο και τελευταίο ντεμπούτο το 1904.

Το παιχνίδι της παλάμης (όχι της ανοιχτής!)

Ουσιαστικά τένις με τις παλάμες! Παίζεται ακόμα και σήμερα σε μερικά σημεία του πλανήτη. Ξεκίνησε ως άθλημα επίδειξης το 1900. Το 1908 περιλήφθηκε στους Ολυμπιακούς και μετά επανήλθε ως επίδειξη το 1924. Ύστερα προτίμησαν το κανονικό τένις με ρακέτα, υποθέτω!

Διελκυστίνδα

Με ρίζες στους πρώτους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, η διελκυστίνδα υπήρξε ολυμπιακό άθλημα το 1900, 1904, 1908, 1912 και 1920. Πρόκειται για ένα άθλημα (περισσότερο «παιχνίδι, θα έλεγα) που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της. Μετά το 1920 αποφασίστηκε η αποπομπή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Στατικό τριπλούν

Στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, όλα τα αγωνίσματα άλματος ξεκινούσαν από στατική θέση. Έτσι και το στατικό τριπλούν, το οποίο έκανε μια σύντομη καριέρα από το 1900 μέχρι το 1912.

Και το χειρότερο:

Σκοποβολή σε ζωντανά περιστέρια
Έγινε το 1900 και ήταν η μοναδική περίπτωση που ζώα σκοτώνονταν σε ένα άθλημα στους σύγχρονους Ολυμπιακούς. Πάνω από 300 πτηνά εξοντώθηκαν σε αυτούς τους αγώνες και ο νικητής ήταν ένας Βέλγος, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο σκοτώνοντας 21 από αυτά. Για πρώτη και τελευταία φορά…
ipop.gr
Views: 489 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Στην Τουρκία και στην Ορντούσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του Βιθέντε Μόνχε.

Η τουρκική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού μετά από εισήγηση του προπονητή της Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας ο Βιθέντε Μόνχε υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια, με τους υπεύθυνους της Ορντούσπορ να δηλώνουν ότι έκαναν πράξη της επιθυμία του προπονητή τους.
 
«Εϊμαι χαρούμενος που θα είμαι στην ίδια ομάδα με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ με έναν προπονητή μεγάλο δάσκαλο», δηλώνει ο Μόνχε στην ιστοσελίδα της ομάδας. «Μίλησα με τον πρόεδρο και μου εξήγησε το πλάνο που υπάρχει για τη νέα αγωνιστική σεζόν με στόχο έξοδο στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αργεντινός πρώην -πλέον- άσος του Ολυμπιακού.

Πηγή:sday.gr
Category: football | Views: 579 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι... πιο έξυπνος από τον μέσο άνθρωπο, και έχει όνειρο να γίνει ο δυνατότερος ποδοσφαιριστής!

 

Δώστε του τη "χρυσή μπάλα" να σταματήσει επιτέλους! Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν αντέχεται πια!

Στις δηλώσεις που έκανε στο "France Football", ο Ιταλός επιθετικός δήλωσε πως είναι ιδιοφυία, ταλαντούχος, εκτός κριτικής και έχει σαν όνειρο... να γίνει ο δυνατότερος ποδοσφαιριστής.

Δείτε τις δηλώσεις του Μάριο Μπαλοτέλι και αναρωτηθείτε. Έχετε γνωρίσει ποτέ πιο αλαζόνα άνθρωπο;

Αναλυτικά:

"Ναι πιστεύω πως είμαι ιδιοφυία αλλά δεν το "παίζω" επαναστάτης. Έχω την ζωή μου και δεν ενοχλώ κανέναν. Θεωρώ πως είμαι εξυπνότερος από τον μέσο άνθρωπο!.

Tο ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός είναι πανέμορφο αλλά δύσκολο να το διαχειριστείς. Έχεις πάντα ανθρώπους απέναντί σου που σε κρίνουν συνεχώς. Μόνο οι λίγοι που έχουν ανάλογο ταλέντο με το δικό μου μπορούν να με κρίνουν.

Το όνειρό μου είναι να γίνω ο δυνατότερος ποδοσφαιριστής. Ξέρω πως είμαι αρκετά δυνατός αλλά δεν είναι ακόμα αρκετό. Πρέπει να δουλέψω κι άλλο. Μπορώ να σουτάρω καλά, να ντριμπλάρω εξίσου καλά αλλά μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο".

Αναφορικά με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά και το αν θα παραμείνει στον σύλλογο, ο Μπαλοτέλι σχολίασε:

"Δεν ξέρω ακόμα αν θα μείνω. Πρέπει να ρωτήσετε τον μάνατζέρ μου. Η πρόθεσή μου πάντως είναι να παραμείνω στην Σίτι. Ο Μαντσίνι με εμπιστευόταν πάντα.

Με ξέρει από μικρό παιδί και δεν πιστεύει όλα αυτά που ακούγονται από τον καθένα ότι με είδε κάπου κάποιο βράδυ κτλ. Έχουμε φιλική σχέση μεταξύ μας και του χρωστάω πολλά".


Πηγή:woop.gr

Category: football | Views: 503 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

 

Οι "πράσινοι” θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν αφού τακτοποίησαν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 31/12/11 απέναντι σε ποδοσφαιριστές και ομάδες.


Παράλληλα, η "πράσινη” ΠΑΕ μπήκε στην διαδικασία διακανονισμού των οφειλομένων προς τους παίκτες της ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να καταθέσει έναν πλήρη φάκελο στην ΕΠΟ, μαζί με ένα πλάνο για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η ομποσπονδία θα ανάψει το "πράσινο” φως.

Πηγή:Newsit.gr
Category: football | Views: 557 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Μια νέα ισοφάριση από τον Παναθηναϊκό είναι ικανή να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στους τελικούς της Α1 ή θα πάει στο …βρόντο, όπως πήγε και η πρώτη μετά το επιβλητικό 2-1 του Ολυμπιακού;

Κι άμα γίνει 2-2, ποιος αιώνιος απ΄ τους δύο;

Αν ο Ολυμπιακός αλώσει το ΟΑΚΑ στο 4ο ματς, στέφεται πανηγυρικά πρωταθλητής, σφραγίζει μια απίστευτη χρονιά και όλα τελειώνουν. Άρα δε χωράει περισσότερη ανάλυση. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι μπορεί να συμβεί αν οι τελικοί συνεχίσουν να έχουν ζωή, δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-2 και στείλει τη σειρά στο …τάι μπρέικ.

Φυσικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί σε έναν ενδεχόμενο 5ο τελικό, χωρίς μάλιστα να έχουμε δει τον 4ο. Διότι, πέρα από το αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να δούμε και πώς θα κερδίσει. Πάλι με τη ψυχή στο στόμα ή με έναν τρόπο πιο επιβλητικό; Όλα μετράνε…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, άλλο το 1-1 και άλλο το 2-2. Εντελώς διαφορετικά μπορεί να δράσει στην ψυχολογία των μονομάχων μια δεύτερη ισοπαλία. Και η λογική λέει ότι με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, το ψυχολογικό αβαντάζ σε μία τέτοια περίπτωση θα πάει στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει κατά κράτος τις εντυπώσεις στις τρεις πρώτες μάχες. Ακόμη και σε αυτή που έχασε. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πικρή γεύση. Ουσιαστικά, έχει απογοητεύσει. Φαντάζεστε λοιπόν μετά από τόσα θετικά και αρνητικά σχόλια αντίστοιχα, οι δύο ομάδες να στηθούν σε μια γραμμή, έχοντας την ίδια ακριβώς απόσταση από τον τίτλο;

Μονοκοντυλιά θα σβηστούν όλα. Και τα πράσινα χάλια και τα κόκκινα πάρτι και όλα. Ποιον συμφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Μα, φυσικά την ομάδα που έχει χάσει έως τώρα τη μάχη των εντυπώσεων. Και αυτή είναι ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός. Με άλλον αέρα θα πάνε οι πράσινοι ΣΕΦ γνωρίζοντας ότι από εκεί που όλοι τους είχαν καταδικάσει, απέχουν σαράντα λεπτά από ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Πέρα απ’ αυτό, το 2-2 θα φορτώσει με κάποια πίεση τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως η νεανική ομάδα που εκπλήσσει ευχάριστα. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και έχουν δείξει με επιβλητικό τρόπο ότι μπορούν να γίνουν και πρωταθλητές Ελλάδας. Ως εκ τούτου κατάκτηση της κούπας έπαψε να αποτελεί ελπίδα για τον κόσμο τους. Έχει γίνει απαίτηση…

Πηγή:sportdog

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  19:00  

Category: basket | Views: 547 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Νέο δημοσίευμα αναφέρει -για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό- ότι η ιστορική Λεωφόρος θα γκρεμιστεί.

Πόσες φορές θα την γκρεμίσουν;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Live Sport" ολοκληρώθηκε το κείμενο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που θα αποσταλεί από το ΥΠΕΚΑ στο ΣτΕ για την τελική έγκριση.

Σε αυτό προβλέπεται να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου, χωρίς αυτό να συνδέεται παράλληλα με την άδεια οικοδόμησης ή την άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βοτανικού.

Το κείμενο στάλθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πλέον έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να το επιστρέψουν υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις τους.

Προφανώς, από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό δεν θα δεχθούν κάτι τέτοιο, όμως είναι άγνωστο αν και κατά πόσο το ΥΠΕΚΑ θα λάβει υπ' όψιν την αντίδρασή του.

Πηγή:sportdog.gr

Views: 475 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-30 | Comments (0)

Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. 

Ο Γιώργος Δώνης πήρε την τελική του απόφαση και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα από το Δικέφαλο του Βορρά στον οποίο ο Ελληνας τεχνικός θα συνεχίσει την προπονητική καριέρα του.

Ο Δώνης πήρε την Τρίτη στα χέρια του την πρόταση από ομάδα του Κατάρ η οποία ήταν δελεαστική οικονομικά αλλά παρουσίαζε και προβλήματα (ο Ελληνας κόουτς θα έπρεπε να περιμένει καιρό).

Ετσι, η πρόταση του ΠΑΟΚ (ιδιαίτερα καλή για τα ελληνικά δεδομένα όπως εκμυστηρεύτηκε στο περιβάλλον του ο Δώνης) έγινε αποδεκτή και η συνεργασία Βρύζα-Δώνη είναι πλέον γεγονός.

H ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών θα γίνει μόλις ο Λάζλο Μπόλονι λύσει επισήμως το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή:contra.gr

Category: football | Views: 481 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

Ο Διομήδης Άργους "πάτησε” Ελλάδα και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του 

που βρέθηκαν στο "Ελ. Βενιζέλος”.

Περισσότεροι από 150 φίλαθλοι των "λύκων”, μαζί με τις οικογένειες και φίλους των παικτών βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος” για να αποθεώσουν την ομάδα και να δουν από κοντά την ευρωπαϊκή κούπα.

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

"Το φέραμε, το φέραμε το Ευρωπαϊκό!”, ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα για την τεράστια αυτή επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ.

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Με το που βγήκαν οι πρώτοι παίκτες, ακολούθησε ένας… μικρός χαμός! Άπαντες αποθεώθηκαν και είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της ομάδας – θαύμα του ελληνικού χάντμπολ έγιναν ένα με το συγκεντρωμένο πλήθος.

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports
Πηγή:Newsit.gr
Category: handball | Views: 799 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Πανιωνίου, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι "κυανέρυθροι".




Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στις τάξεις της, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή της ομάδας. Το διοικητικό συμβούλιο, μετά από κοινή εισήγηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάζαρου Κουτλίδη και του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Βαγγέλη Σουφλέρη, επέλεξε ομόφωνα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, θεωρώντας πως ο επαγγελματισμός του, το ήθος του και η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο ταιριάζουν απόλυτα με αυτές του συλλόγου, κάτι που άλλωστε είχε αποτυπωθεί και στην αντίστοιχη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί όταν τον Γενάρη είχε αποφασίσει να τερματίσει την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η παρουσίαση του νέου τεχνικού, θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, σε μέρα και ώρα που θα οριστεί.

Πηγή:Newsit.gr

Category: football | Views: 582 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

 

Την τρίτη του μεταγραφή μετά τους Σιόβα και Βλαχοδήμο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός, αποκτώντας τον 24χρονο Γάλλο αμυντικό Κλοντ Ντιελνά που αγωνιζόταν στην Ιστρ.



Ο Ντιελνά είχε φέτος 19 συμμετοχές και 1 γκολ με την φανέλα της Ιστρ στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, ενώ η καταγωγή του είναι από την Γουαδελούπη.

«Πηγαίνω στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω την ομάδα. Αγωνίζομαι σαν αμυντικός, αλλά κάποιες φορές έχω αγωνιστεί και στο κέντρο. Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και δεν δίστασα ούτε στιγμή, όταν ήρθε η πρόταση και με ενημέρωσε ο μάνατζέρ μου για το ενδιαφέρον», δήλωσε μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Ντιελνά.



Ο Ντιελνά δοκιμάστηκε αρχικά από τον διευθυντή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, τον Γερμανό τεχνικό Μπερντ Στορκ, ο οποίος έδωσε την συγκατάθεση του για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελούσε εισήγηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.



Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται η απάντηση του Όλοφ Μέλμπεργκ στην πρόταση για ανανέωσης της συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους". Ο Σουηδός έχει ζητήσει δύο φορές παράταση για να απαντήσει, ωστόσο στον Ολυμπιακό εκφράζεται αισιοδοξία πως για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή:newsit.gr

Category: football | Views: 510 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-05-29 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz