Thursday, 2024-03-28, 11:51 PM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » Spor


Διαφήμιση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών θα έχει στην φανέλα της η Εθνική μας ομάδας στο αποψινό παιχνίδι. Δείτε την φωτογραφία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.


 

Είναι η αναμέτρηση που αναμφίβολα έχει το μεγαλύτερο εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον, για την φάση των «8» του Euro, στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας. Ελλάδα και Γερμανία ή αλλιώςΔαυίδ και Γολιάθ, όπως αναφέρει το κανάλι ZDF αναμετρώνται σ' ένα ματς που για πολλούς αποτελεί κάτι περισσότερο από μία απλή ποδοσφαιρική μάχη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Επ' αφορμής μάλιστα αυτού, κυκλοφορορεί στο διαδίκτυο μία φωτογραφία με φανέλα της «γαλανόλευκης», άγνώστου προελεύσεως στην οποία κι εμφανίζεται να έχει χορηγό το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας τους! Ακόμα και για την Άνγκελα Μέρκελ μάλιστα, που θα δώσει το «παρών» σήμερα στο γήπεδο, αρκετοί είναι εκείνοι που την αποκαλούν σπόνσορα της «επίσημης αγαπημένης», την στιγμή που άλλες αναφορές κάνουν λόγο για... παγωμάρα των διεθνών και μόνο στην θέα της σήμερα το βράδυ.

Πηγή:gazzeta.gr

Category: Spor | Views: 663 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)


Οι Γερμανοί λίγο πριν τον προημιτελικό με την Ελλάδα, γράφουν για «χωρίς έλεος», κόλαση και το συρτάκι του Λεβ. 


Φαίνεται πως οι Γερμανοί περίμεναν πως και πως την σημερινή ημέρα που είναι ο αγώνας για τους «8» του Euro μεταξύ των πάντσερ και της Ελλάδας για να... ξεσαλώσουν. Οσα διαβάζατε από την Bild τις προηγούμενες ημέρες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δείτε σήμερα από τον γερμανικόΤύπο. Πάντως, υπάρχουν και εξαιρέσεις... που είναι όμως μόνο μία.

Η γερμανική εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα με... εμετικούς χαρακτηρισμούς για τηνΕλλάδα, αλλά και με υπερβολική δόση ειρωνείας και... μετριοφροσύνης είναι η «HamburgerMorgenpost».

Η εφημερίδα του Αμβούργου έχει στο πρωτοσέλιδο της τονΓιόακιμ Λεβ γράφοντας στα αγγλικά: «Highway to Hell-as», δηλαδή ««Γιόγκι, στείλε τους Έλληνες στο δρόμο για την κόλαση», "παίζοντας"  με το hell που σημαίνει αγγλικά και το hellas!


«Keine Gnade»

Ομως αυτό δεν είναι τίποτα με αυτά που γράφει η «HamburgerMorgenpost» στις μέσα σελίδες της. Στην πρώτη σελίδα των αθλητικών υπάρχει φωτογραφία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να φαίνεται σαν να παρακαλάει τον Θεό και οι Γερμανοί έχουν τίτλο: «Keine Gnade», που σημαίνει: «Χωρίς έλεος» και συνεχίζουν: «Οι Θεοί ήταν συχνά με την πλευρά των Ελλήνων αλλά σήμερα στα προημιτελικά εναντίον της Ελλάδος δεν σώζονται ούτε από αυτούς»!


Το έντυπο του Αμβούργου δεν σταματάει εκεί αφού στο ρεπορτάζ για τον σημερινό αγώνα των «8» του Euro έχει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ΓερμανίαςΓιοακίμ Λεβ να πανηγυρίζει με τρεις διαφορετικούς τρόπους (σ.σ. σαν να χορεύει) και υπάρχει φωτομοντάζ που βρίσκεται κοντά στον ελληνικό πάγκο. Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Σήμερα Γιόγκι χόρεψε τους συρτάκι» και συνεχίζει στο κείμενο με πολλά πικρόχολα σχόλια: «Τρία, δύο, ένα κανένα. Μερικά βήματα λείπουν αγόρια μας από τον ευρωπαϊκό τίτλο. Σήμερα είναι το πρώτο. Ο προημιτελικός με την Ελλάδαστο δρόμο για τον τελικό του Κιέβου. Δύο διαφορετικές ομάδες. Το φαβορί της διοργάνωσης, κόντρα στην μεγαλύτερη ομάδα έκπληξη του κόσμου. Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης με το νούμερο 15. Θέλουμε να δούμε τον Λεβ να χορεύει συρτάκι», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πάντως, το... ρεσιτάλ κομπλεξισμού των Γερμανών ολοκληρώνεται με το... σαλόνι της εφημερίδας (σ.σ. οι μεσαίες σελίδες) όπου ρίχνουν όλα τους τα βέλη. Εκεί υπάρχουν οι ατάκες:

«Ποτέ ξανά Ελληνες»

«Οι Ελληνες φορούν κουκουβάγιες στην Αθήνα»

«Σήμερα είναι το τέλος των Ελλήνων»

«Η καλύτερη στιγμή για να πληρώσετε»

«Τζατζίκι-Leaks» (κατά το Wiki-Leaks»)

«Η οικονομική κρίση έχει νέο πρόσωπο (δείχνοντας την αγριόφατσα της Μέρκελ

«Η χαρά τους ενός για τον άλλον»

«Ακόμα τρέχει;» (με φωτογραφία Καραγκούνη)

«Σουβλάκι Σβάινι»

«Τώρα είστε το θύμα»

«Kalinixda»



«Τέσσε ... Read more »

Category: Spor | Views: 681 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)

Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία δοκιμή του Σάντος να βάλει τον Νίνη δεξί χαφ, τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης και να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Γκέκα δεν μου άρεσε. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.


Έχει πιθανότητες η Ελλάδα αν… 

Όχι γιατί θέλω τον Γκέκα μέσα, ούτε γιατί δεν μου κάνει ο Νίνης, αλλά γιατί νομίζω ότι ο Σάλπι είναι απολύτως απαραίτητος στη θέση του δεξιού χαφ για να μην κάνει τις γνωστές κούρσες του ο Λαμ.

Γιατί αναφέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα; Μα για να δείξω ότι το απαραίτητο στην περίπτωση μας είναι να σταματήσουμε όλα τα όπλα των Γερμανών. Τέτοιο είναι ο σέντερ φορ Γκόμεζ, αλλά εκεί θεωρητικά έχουμε την καλύτερη δυνατή απάντηση. Ένα από τα καλύτερα δίδυμα στόπερ στο τουρνουά, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Άλλο ένα μεγάλο όπλο τους είναι η τριάδα της μεσαίας γραμμής, όσο ο Λεβ μας κάνει τη χάρη και βάζει εξτρέμ τους Ποντόλσκι και Μίλερ που ασφαλώς είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν τρομάζουν κανέναν αντίπαλο ως εξτρέμ.

Με την τριάδα Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ η μεσαία γραμμή της Γερμανίας έχει τα πάντα. Δύναμη, πνευμόνια, κλάση, τρεξίματα, ρυθμό. Τα πάντα. Εκεί λοιπόν η επιλογή του Σάντος να παίξει με τρεις κόφτες (Μανιάτη, Κατσουράνη και Μάκο στη θέση του τιμωρημένου Καραγκούνη) είναι στη σωστή κατεύθυνση και στη λογική να τους σταματήσουμε.

Ο τελευταίος κίνδυνος που υπάρχει είναι ο Λαμ. Για αυτό λοιπόν λέω ότι ο Σαλπιγγίδης πρέπει να παίξει δεξιά. Γιατί είναι ένας παίκτης που ποτέ δεν αμελεί τα ανασταλτικά καθήκοντα του και που ως κορμί ταιριάζει πάρα πολύ στο… να παντρευτεί τον Λαμ και να δώσει μαζί του μάχες.

Βεβαίως απομένει και ένα μεγάλο ερώτημα αναπάντητο. Διότι ας πούμε ότι γκολ δεν τρώμε, γκολ όμως πώς θα βάλουμε; Στα τρία προηγούμενα μας σκοράραμε από μία φορά. Κόντρα στους Πολωνούς όταν ο Σέζνι τράκαρε με τον στόπερ του και ο Σάλπι έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία. Στο ματς με την Τσεχία, όταν η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Τσεχ και στο ματς με την Ρωσία, όταν οι παίκτες των Ρώσων έδωσαν την μπάλα στον Καραγκούνη για να σκοράρει…

Δεν είναι το πλέον αποτελεσματικό σχέδιο, αλλά δείχνει κάτι. Μην κάνεις λάθος κόντρα στην Εθνική Ελλάδας γιατί την πάτησες. Ο ένας τρόπος για να βάλουμε γκολ είναι λοιπόν να κάνουν λάθος οι Γερμανοί. Υπάρχει και ένας δεύτερος ακόμη καλύτερος. Οι στημένες φάσεις τις οποίες ακόμη δεν έχουμε αξιοποιήσει. Οι Γερμανοί στα στημένα (είτε κόρνερ, είτε φάουλ) παίζουν άμυνα ζώνης. Η πονηριά του Κατσουράνη λοιπόν ή η δύναμη και το άλμα του Κυριάκου μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικά.

Αν όλα αυτά τα πετύχουμε, ναι τότε μπορούμε να περάσουμε, κι΄αν δεν περάσουμε είναι σίγουρο ότι οι Γερμανοί θα έχουν φτύσει το γάλα της μάνας τους για να μας αποκλείσουν…

Πηγή: sport-fm.gr

Category: Spor | Views: 658 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)

Είπε ότι οι Έλληνες έχουν ελπίδες κόντρα στους Γερμανούς και έφερε το παράδειγμα με τους 300 στις Θερμοπύλες!


Kαι ο Μαραντόνα μαζί μας είναι!

"Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πως έχει στα χέρια του το παιχνίδι της ζωής του, αφού θα δώσει μία μάχη κόντρα σε γίγαντες. Ωστόσο, αν 300 Έλληνες μπορούσαν να κρατήσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες, τότε 11 Έλληνες έχουν σίγουρα ελπίδες κόντρα σε 11 Γερμανούς", είπε και προσέθεσε:

"Έκανε ένα μαγικό νικώντας τους Ρώσους και θα πρέπει να τονώσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα της ομάδας του για τη βραδιά στο Γκντανσκ.

Οι Γερμανοί είναι μία νέα, αθλητική και δυνατή ομάδα. Οι Έλληνες, όμως, είναι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι. Αυτή η διοργάνωση έχει κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Πιστεύω πως οι Έλληνες θα αντισταθούν σθεναρά, αλλά οι Γερμανοί θα νικήσουν".

Πηγή:sportdog.gr

Category: Spor | Views: 681 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)

Να ξεκινήσουμε από το γεγονός: Η Εθνική ομάδα αγωνίζεται στα προημιτελικά του Euro. Άρα ...καλά αρχίζουμε. Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.


Αυτή και μόνη η συμμετοχή στην οκτάδα συνιστά επιτυχία υπό την έννοια ότι επετεύχθει ο πρώτος και κεντρικός στόχος που είχε τεθεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Πάμε γι άλλα λοιπόν!

Μπορούμε όμως να πάμε γι άλλα ή μέχρι εδώ ήταν;; Οποίος μπορεί να απαντήσει σ ένα απ τα δύο ερωτήματα με βεβαιότητα....ας μπει άμεσα σ ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ να παίξει στοίχημα και να κονομήσει κατά το κοινώς λεγόμενο. Προσωπικά πάντως θα κάνω δύο πράγματα προσεγγίζοντας τον μεγάλο προημιτελικό απέναντι στους Γερμανούς.

Το πρώτο θα είναι να παίξω Χ ημίχρονο και Χ τελικό. Πιστεύω ότι το Χ ημίχρονο θα πρέπει να είνα ο πρώτος στόχος της ελληνικής ομάδας. Εμπιστεύομαι λοιπόν τον Κώστα Κατσουράνη που μας είπε ότι οι παίκτες έχουν πάρει το μάθημά τους και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν ξανά. Κι εκτιμώ ότι με δεμένη τακτική στο μισό γήπεδο κι εννέα παίκτες πίσω απ τη μπάλα (όπως σωστά παρατήρησε ο μετρημένος και ξύπνιος Λεβ στη συνέντευξη Τύπου) μπορούμε να πάμε με το 0-0 στ αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45´.

Αν γίνει αυτό...γίνονται και τα υπόλοιπα,δηλαδή το Χ τελικό που θα μας οδηγήσει στην παράταση αν εν τω μεταξύ δε βρούμε τη μισή ευκαιρία για να τους...."ξεράνουμε" όπως κάναμε και με τους Ρώσους. Εκτός από ρέντα πάντως μας χρειάζονται τα γνωστά ψυχικά μας αποθέματα στο μέγιστο βαθμό και βέβαια αυτοσυγκέντρωση,αυτοσυγκέντρωση και... αυτοσυγκέντρωση. Νομίζω ότι μπορούμε να τα χουμε όλα αυτά.

Νομίζω ότι θα τα χουμε όλα αυτα! Και ως εκ τούτου πιστεύω ότι θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας απέναντι σ έναν ποδοσφαιρικά ανώτερο αντίπαλο ο οποίος πάντως δείχνει να...δικαιώνει τον-αγωνιζόμενο στη Μπουντεσλίγκα-Κυριάκο Παπαδόπουλο εμφανιζόμενος από επιφυλακτικός έως και φοβισμένος γ αυτο που τον περιμένει....

Μακάρι στο βροχερό Γκντανσκ οι φόβοι των Γερμανών να μετατραπούν στο χειρότερο ποδοσφαιρικό τους εφιάλτη....Τα παιδιά πιστεύουν. Εμείς εμπιστευόμαστε...συστηματικά τους μικρούς μας ήρωες...Κι έχουμε ανάγκη να τους δούμε και πάλι θριαμβευτές. Καλή δύναμη κύριοι κι ο Θεός μαζί σας.

Πηγή: pamesports.gr

Category: Spor | Views: 615 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)


Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια του Τσεχ όμως λύτρωσε την ομάδα του στο 79΄και η Πορτογαλία μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Τσεχίας έγινε η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά του Euro 2012.


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ επιφυλακτικά το ματς με τους Πορτογάλους να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοση τους και να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, είχαν την μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 45΄ο Ρονάλντο μετά από καταπληκτική προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσεχ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Ο Ρονάλντο στο 49΄ σημάδεψε για δεύτερη φορά στο ματς και τέταρτη στην διοργάνωση το δοκάρι. Ακολούθησαν 3-4 κλασικές ευκαιρίες από τους Ίβηρες όμως ο Τσεχ έδειχνε ανίκητος. Κι ενώ στο μυαλό όλων είχε μπει το ενδεχόμενο της παράτασης ο Ρονάλντο πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Τσέχων μετά την σέντρα του Περέιρα και με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που έστειλε την Πορτογαλία στα ημιτελικά.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσιε, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν (86' Πέχαρτ), Πλάζιλ, Γιράτσεκ, Πίλαρ, Νταρίντα (61' Ρέζεκ), Μπάρος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (88' Ρολάντο), Νανί (84' Κουστόντιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (40' Ούγκο Αλμέιδα).


Πηγή:Newsit.gr

Category: Spor | Views: 660 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-22 | Comments (0)


Η Bild "ξαναχτυπά". Δημοσιογράφος της εφημερίδας βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου μένει η Εθνική Ελλάδος και καταγράφει τις κινήσεις των μελών της Ελληνικής αποστολής. 

Ο δημοσιογράφος, λειτούργοντας σαν "κατάσκοπος" παρατηρεί τις κινήσεις των παικτών, καταγράφει το πότε πίνουν καφέ, το πότε καπνίζει ο Σάντος ενώ αναφέρεται ακόμη και στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Καραγκούνη με φίλο του.

Σε αυτή ο Γερμανός δημοσιογράφος ανακαλύπτει τη λέξη "Malaka" την οποία μεταφράζει όπως αυτός θέλει, ενώ το απαράδεκτο είναι ότι στο τέλος του κειμένου χαρακτηρίζει τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος "Malaka".

Το άρθρο της Bild
 

"Μένουν στο ξενοδοχείο Warszawianka που είναι τεσσάρων αστέρων και  38 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρσοβία. Εδώ ετοιμάζονται οι Ελληνες πριν από τον προημιτελικό. Ζω εδώ τώρα και το δίκλινο δωμάτιο μου κοστίζει 93 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η ομάδα έχει το δικό της ξενοδοχείο στην περιοχή. 30 άνδρες ασφάλειας, δύο σε κάθε όροφο. Παραπονιέμαι επειδή δεν έχω μπαλκόνι. Για 9 € περισσότερα μπορώ να αποκτήσω ένα. Τώρα ζω δίπλα στον Φερνάντο Σάντος. Νέος γείτονάς μου, ο προπονητήςτης Ελλάδας.

Από το μπαλκόνι μου μπορώ να δω πώς ο Σάντος καπνίζει στο μπαλκόνι του. Το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Μανιώδης καπνιστής. Δύσκολα τα πράγματα αν η ελληνική αντι-αλυσίδα είναι τόσο ζεστή όσο το τσιγάρο-αλυσίδα του προπονητή ... Ακόμα και στα διαλείμματα καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο, έμαθα από ένανΈλληνα πληροφοριοδότη. Ο Φερνάντο είναι Πορτογάλος.

Η πιο δύσκολη δουλειά μεταξύ των Ελλήνων είναι η μηχανή του καφέ. Έχουν δύο από αυτές στην περιοχή τους. Κάποιος μπορεί να πιει καπουτσίνο και latte, και στην άλλη μηχανή κανονικό καφέ. Δουλεύουν συνεχώς.
Βλέπω τον Φάνη Γκέκα, επιθετικός της Bundesliga (Μπόχουμ,Λεβερκούζεν, Χέρτα, Φρανκφούρτη). Ο Γκέκας έχει τα ακουστικά στα αυτιά του και ακούει μουσική στο iPhone του. Τραγουδάει κιολας.

Μπορώ να πάρω φωτογραφίες με το τηλέφωνό μου. Ξαφνικά, έρχεται ο μπάρμαν και θέλει να μάθει ποιος είμαι. Ξαφνικά, κάποιος φωνάζει στην πίσω αυλή. Τρέχω έξω, κοιτάω γύρω από τη γωνία και βλέπω τον Γιώργο Καραγκούνη (ο αρχηγός είναι 35 ετών). Αυτός ουρλιάζει στο κινητό του. Λέει συνέχεια τη λέξη Malaka . Ένας Έλληνας φίλος μου λέει πως το Malaka στα γερμανικά σημαίνει κάτι σαν: «Φίλα μου τον κώλο».

Αυτός που φώναζε δεν θα είναι την Παρασκευή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Malaka - Καραγκούνης είναι τιμωρημένος.

Το απόγευμα ο Γιώργος Σαμαράς είναι στο πάρκο. Αυτός που βάζει βερνίκι παπουτσιών στα μαλλιά του. Είναι εντυπωσιακό: Οι Ελληνες περπατούν αγκαζέ στο πάρκο για να μιλήσουν πολύ και γελάνε ακόμα περισσότερο. Και τη νύχτα; Έως τη 1 παραμονεύουν στο λόμπι. Κανένας Έλληνας δεν κοιμάται. Ακόμη και η καφετιέρα έχει ένα διάλειμμα."


Category: Spor | Views: 2417 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (483)


Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στην Εθνική ομάδα για τον αγώνα κόντρα στην Γερμανία, είναι οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.


Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στον NovaΣπορ FM για το μεγάλο ματς των προημιτελικών του Euro, τόνισε ότι οι Γερμανοί κατά βάθος φοβούνται τους Έλληνες και έστειλε μήνυμα προς όλους...

Σωκράτη, μπροστά μας έχουμε τη Γερμανία. Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε απ’ αυτό το παιχνίδι; 
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, που είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης και εννοείται φαβορί στη μεταξύ μας αναμέτρησης. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε! Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση». 

-Πώς πρέπει να μπει στο γήπεδο η Εθνική ομάδα; 
«Απόλυτα συγκεντρωμένη χωρίς φόβο και να προσπαθήσουμε να χαρούμε το παιχνίδι». 

-Πού χρειάζεται προσοχή η Γερμανία; 
«Πρόκειται για μια ομάδα με εξαιρετικούς αυτοματισμούς. Όλοι οι παίκτες αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Συνολικά χρειάζεται προσοχή σε όλα τα σημεία. Δεν διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν φαντεζί πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός του Οζίλ δεν έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο στο παιχνίδι». 

-Είσαι αισιόδοξος για τη εξέλιξη του ματς; 
«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Θα είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να συμβούν όλα. Ανυπομονώ να έρθει το ματς για να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό». 

-Τα ειρωνικά δημοσιεύματα από τον γερμανικό Τύπο σας «ντοπάρουν»; 
«Δεν μας αγγίζουν καθόλου. Άλλο η πολιτική και άλλο το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο να προσφέρουμε θέαμα και να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης». 

-Σ’ αυτούς που μιλούν για καταστροφικό ποδόσφαιρο της Εθνικής τι έχεις να πεις; 
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καταστροφικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ας δουν την Τσέλσι που πήρε φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ και την Ίντερ πριν από δύο χρόνια. Είναι ανάλογα με το στιλ παιχνιδιού της κάθε ομάδας. Εφόσον το έχουν εφαρμόσει οι καλύτεροι προπονητές και ομάδες είναι αποδεκτό. Εμείς έχουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Κατά βάθος φοβούνται γιατί είναι δύσκολο να μας νικήσουν». 

-Υπάρχει ευφορία και μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα μετά την πρόκριση κόντρα στη Ρωσία. Μπορεί η Εθνική να πάει μακριά τη βαλίτσα; 
«Επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα κάτι που αρμόζει στην Εθνική. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να κοιτάξουμε στα ίσια τον κάθε αντίπαλο. Το ίδιο θα κάνουμε με τη Γερμανία και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση». 

-Είμαστε αουτσάιντερ και δείχνουμε να τα καταφέρνουμε καλύτερα σ’ αυτό το ρόλο. Πώς το εξηγείς αυτό; 
«Αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει μία ταυτότητα και μπορεί να ανταποκρίνεται στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι ένας τελικός και οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στα μονά ματς δεν υπάρχουν αουτσάιντερ και φαβορί. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και με τη βοήθεια της τύχης θα νικήσει». 

-Ποια στοιχεία πρέπει να διατηρήσει η Εθνική απέναντι στη Γερμανία; 
«Να δώσουμε το 100%. Αυτό είναι το παν. Εάν χρειαστεί θα … πεθάνουμε στο γήπεδο για να προκριθούμε». 

-Πόσο σημαντική είναι η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη; 
«Σαφώς και είναι πολύ σημαντική η απουσία του Κάρα, αλλά και του Αβραάμ. Όπως έχει αποδείξει αυτή η οικογένεια, θα παλέψουμε και γι’ αυτούς μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν ήταν στη θέση μας θα έδιναν και την ψυχή τους για εμάς». 

-Θα παίξετε και για τον κόσμο που θα σας παρακολουθήσει στο γήπεδο και στην τηλεόραση; 
«Αγωνιζόμαστε για το εθνόσημο και για τον κόσμο. Θέλουμε μέσα από τα παιχνίδια να δείξουμε ένα καλό παράδειγμα ότι ο Έλληνας παρά τις αντιξοότητες τα καταφέρνει και στέκεται όρθιος».
Category: Spor | Views: 666 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (1)

Η UEFA έστειλε τον Καρμπάγιο σπίτι του!

Η UEFA έστειλε τον Καρμπάγιο σπίτι του!

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Υπάρχει και πρέπει να εφαρμόζεται! Σίγουρα θα θυμάστε τον διαιτητή που διεύθυνε τον αγώνα της πρεμιέρας για την εθνική μας με την Πολωνία. Τον Ισπανό Βελάσκο Καρμπάγιο, αυτόν που μας «κλάδεψε» κυριολεκτικότατα με αυτά που σφύριξε εις βάρος μας! Ο διεθνής ρέφερι έβγαλε μάτια με την απαράδεκτη διαιτησία του όμως και στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Δανία για τον Β’ όμιλο και αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από την  UEFA που τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Euro!

O Καρμπάγιο πάντως δεν ήταν μόνος, αφού ακόμα τρεις διαιτητές γύρισαν στις πατρίδες του. Ο Βίκτορ Κασάι δεν είδε το πεντακάθαρο γκολ της Ουκρανίας και από φαβορί για τον τελικό έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Μπιόρν Κάιπερς «πλήρωσε» την κακή διαιτησία στο ματς της Γαλλίας με την Ουκρανία, ενώ ο Σταρκ «αποκεφαλίστηκε» για τα... δυο πέναλτι που δεν έδωσε στην Κροατία στο παιχνίδι με τους Ισπανούς. 

Category: Spor | Views: 653 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)

Δηλώνω ευθαρσώς πως πρώτος σιχαίνομαι όταν βλέπω τα υπερφίαλα μούτρα της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.


Ηρεμα, παιδιά, δεν ...πολεμάμε, για μπάλα μιλάμε

Αλλά, ως έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος, συμπληρώνω ότι αντίστοιχα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ κάθε φορά που βλέπω τα μούτρα των Ελλήνων πολιτικών να μου λένε αλλεπάλληλα ψέματα. Δεν απαλλάσσονται οι μεν από το... σιχασόμετρό μου επειδή έχουμε γεννηθεί στην ίδια πατρίδα, ενώ οι δε είναι από... αλλού. Το αντίθετο, θα έλεγα. Οι Γερμανοί πολιτικοί με τον έμφυτο κυνισμό τους λογικό είναι να μη δίνουν δεκάρα για τη ζωή μου. Οι Ελληνες πολιτικοί, όμως, δεν είναι λογικό να στείλουν (μια και καλή) τη ζωή μου στη δεκάρα...

Ναι, όπως κι εσείς, όπως ΟΛΟΙ, γουστάρω να νικήσει αύριο η Εθνική Ελλάδας τη Γερμανία για... χίλιους λόγους πέρα από το ποδόσφαιρο. Ναι, θα το πανηγυρίσω τρελά, ναι, πιθανότατα θα γράφω βουρκωμένος. Ομως καιρός είναι να προσγειωθούμε και πάνω απ' όλα να είμαστε σοβαροί. ΕΙΔΙΚΑ όλοι όσοι είμαστε στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Αυτήν τη φορά ας μην (ξανα)παίξουν τα εγχώρια Μέσα το ρόλο του «σημαιοφόρου» της γραφικότητας. Γιατί ενίοτε αυτή είναι πολύ επικίνδυνη.

Κύριοι και κυρίες, μιλάμε για ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ελλάδας - Γερμανίας και όχι για... πόλεμο! Ημαρτον, δηλαδή. «Πατσαβούρες», «φυλλάδες», Μέσα αστεία υπάρχουν παντού στον πλανήτη. Δεν έχουν εθνική ταυτότητα. Δεν γίνεται, λοιπόν, να αναγάγουμε ηλίθια δημοσιεύματα σε ισότιμους «συνομιλητές».

Το χρέος δεν θα σβηστεί αν νικήσει η Εθνική μας ούτε θα μας πετάξουν από το ευρώ αν νικήσει η ομάδα του Λεβ. Ναι, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων θα πανηγυρίσει στο ενδεχόμενο ελληνικής νίκης, όμως αν συμβεί το αντίθετο, δεν θα... καταστραφούμε περισσότερο απ' ό,τι μας έχουν καταστρέψει ήδη οι Ελληνες πολιτικοί.

Δεν θα είναι «ήρωες» τα παιδιά του Σάντος αν νικήσουν και «εθνικοί μειοδότες» αν χάσουν. Ποδοσφαιριστές που πάλεψαν θα είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ας το αναγνωρίσουμε κι ας σταματήσουμε να τους φορτώνουμε περισσότερα βάρη απ' όσα ήδη έχουν. Στο κάτω κάτω ο κόουτς και οι παίκτες του είναι ΗΔΗ απόλυτα επιτυχημένοι. Ας πάμε, λοιπόν, σε αυστηρά ποδοσφαιρική προσέγγιση στην κριτική μας.

Ναι, κι εγώ όπως όλοι θέλω να δω ζαρωμένα τα μούτρα της Μέρκελ στο γήπεδο, αν νικήσει η Εθνική Ελλάδας. Ομως, βασικά θα ήθελα να δω τα μούτρα της να... σκάνε στην περίπτωση που η νέα ελληνική κυβέρνηση συμπεριφερθεί -ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ- ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι όχι ως μνημονιακο-υποτελειακή. Γιατί αυτό έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας. Το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο ωραιότερο πράγμα στην καθημερινότητά μας. Μην παραμυθιαζόμαστε...

Πηγή: Goal

Category: Spor | Views: 682 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz