Saturday, 2024-04-20, 1:32 AM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » Entries archive

Η Bild "ξαναχτυπά". Δημοσιογράφος της εφημερίδας βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου μένει η Εθνική Ελλάδος και καταγράφει τις κινήσεις των μελών της Ελληνικής αποστολής. 

Ο δημοσιογράφος, λειτούργοντας σαν "κατάσκοπος" παρατηρεί τις κινήσεις των παικτών, καταγράφει το πότε πίνουν καφέ, το πότε καπνίζει ο Σάντος ενώ αναφέρεται ακόμη και στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Καραγκούνη με φίλο του.

Σε αυτή ο Γερμανός δημοσιογράφος ανακαλύπτει τη λέξη "Malaka" την οποία μεταφράζει όπως αυτός θέλει, ενώ το απαράδεκτο είναι ότι στο τέλος του κειμένου χαρακτηρίζει τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος "Malaka".

Το άρθρο της Bild
 

"Μένουν στο ξενοδοχείο Warszawianka που είναι τεσσάρων αστέρων και  38 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρσοβία. Εδώ ετοιμάζονται οι Ελληνες πριν από τον προημιτελικό. Ζω εδώ τώρα και το δίκλινο δωμάτιο μου κοστίζει 93 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η ομάδα έχει το δικό της ξενοδοχείο στην περιοχή. 30 άνδρες ασφάλειας, δύο σε κάθε όροφο. Παραπονιέμαι επειδή δεν έχω μπαλκόνι. Για 9 € περισσότερα μπορώ να αποκτήσω ένα. Τώρα ζω δίπλα στον Φερνάντο Σάντος. Νέος γείτονάς μου, ο προπονητήςτης Ελλάδας.

Από το μπαλκόνι μου μπορώ να δω πώς ο Σάντος καπνίζει στο μπαλκόνι του. Το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Μανιώδης καπνιστής. Δύσκολα τα πράγματα αν η ελληνική αντι-αλυσίδα είναι τόσο ζεστή όσο το τσιγάρο-αλυσίδα του προπονητή ... Ακόμα και στα διαλείμματα καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο, έμαθα από ένανΈλληνα πληροφοριοδότη. Ο Φερνάντο είναι Πορτογάλος.

Η πιο δύσκολη δουλειά μεταξύ των Ελλήνων είναι η μηχανή του καφέ. Έχουν δύο από αυτές στην περιοχή τους. Κάποιος μπορεί να πιει καπουτσίνο και latte, και στην άλλη μηχανή κανονικό καφέ. Δουλεύουν συνεχώς.
Βλέπω τον Φάνη Γκέκα, επιθετικός της Bundesliga (Μπόχουμ,Λεβερκούζεν, Χέρτα, Φρανκφούρτη). Ο Γκέκας έχει τα ακουστικά στα αυτιά του και ακούει μουσική στο iPhone του. Τραγουδάει κιολας.

Μπορώ να πάρω φωτογραφίες με το τηλέφωνό μου. Ξαφνικά, έρχεται ο μπάρμαν και θέλει να μάθει ποιος είμαι. Ξαφνικά, κάποιος φωνάζει στην πίσω αυλή. Τρέχω έξω, κοιτάω γύρω από τη γωνία και βλέπω τον Γιώργο Καραγκούνη (ο αρχηγός είναι 35 ετών). Αυτός ουρλιάζει στο κινητό του. Λέει συνέχεια τη λέξη Malaka . Ένας Έλληνας φίλος μου λέει πως το Malaka στα γερμανικά σημαίνει κάτι σαν: «Φίλα μου τον κώλο».

Αυτός που φώναζε δεν θα είναι την Παρασκευή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Malaka - Καραγκούνης είναι τιμωρημένος.

Το απόγευμα ο Γιώργος Σαμαράς είναι στο πάρκο. Αυτός που βάζει βερνίκι παπουτσιών στα μαλλιά του. Είναι εντυπωσιακό: Οι Ελληνες περπατούν αγκαζέ στο πάρκο για να μιλήσουν πολύ και γελάνε ακόμα περισσότερο. Και τη νύχτα; Έως τη 1 παραμονεύουν στο λόμπι. Κανένας Έλληνας δεν κοιμάται. Ακόμη και η καφετιέρα έχει ένα διάλειμμα."


Category: Spor | Views: 2555 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (567)

Η Nova ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.




Η ανακοίνωση του συνδρομητικού: 


«Η Nova, η πρώτη ψηφιακή συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές της, τους φιλικούς αγώνες που θα δώσουν οι ομάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τη νέα χρονιά. 
Το ποδόσφαιρο και η δράση δεν σταματά ούτε το καλοκαίρι στη Νova! 
Παρακολουθήστε το «χτίσιμο» των ομάδων στην προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Superleague, δείτε όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στις πρώτες τους εμφανίσεις με τις ομάδες τους, αποκλειστικά στη Nova! 

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού έχει ως εξής: 

• 16/7 Αλάνια – Ολυμπιακός 
• 24/7 Μπελενένσες – Ολυμπιακός 
• 26/7 Πόρτο – Ολυμπιακός 
• 27/7 Νιουκαστλ – Ολυμπιακός 

Η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της για τη σεζόν 2012-2013 στο Πρέστον όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά «Πρέστον Γκιλντ Κάπ». 

Στο πλαίσιο του τουρνουά θα δώσει τα εξής φιλικά παιχνίδια: 
• 28/7 Χαρτς- ΑΕΚ 
• 29/7 Μπλάκμπερν- ΑΕΚ 
Στη συνέχεια, η ομάδα της ΑΕΚ θα επισκεφθεί το Νότιγχαμ όπου θα αντιμετωπίσει στις 5/8 τη Νοτς Κάουντι, ενώ ο τελευταίος αγώνας επί Βρετανικού εδάφους θα δοθεί με αντίπαλο την Έβερτον στις 8/8. 


Η δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών Νovasports θα καλύψει ζωντανά με τον πιο έγκριτο κι επαγγελματικό τρόπο τους αγώνες».
Category: football | Views: 1629 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)


Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στην Εθνική ομάδα για τον αγώνα κόντρα στην Γερμανία, είναι οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.


Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στον NovaΣπορ FM για το μεγάλο ματς των προημιτελικών του Euro, τόνισε ότι οι Γερμανοί κατά βάθος φοβούνται τους Έλληνες και έστειλε μήνυμα προς όλους...

Σωκράτη, μπροστά μας έχουμε τη Γερμανία. Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε απ’ αυτό το παιχνίδι; 
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, που είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης και εννοείται φαβορί στη μεταξύ μας αναμέτρησης. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε! Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση». 

-Πώς πρέπει να μπει στο γήπεδο η Εθνική ομάδα; 
«Απόλυτα συγκεντρωμένη χωρίς φόβο και να προσπαθήσουμε να χαρούμε το παιχνίδι». 

-Πού χρειάζεται προσοχή η Γερμανία; 
«Πρόκειται για μια ομάδα με εξαιρετικούς αυτοματισμούς. Όλοι οι παίκτες αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Συνολικά χρειάζεται προσοχή σε όλα τα σημεία. Δεν διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν φαντεζί πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός του Οζίλ δεν έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο στο παιχνίδι». 

-Είσαι αισιόδοξος για τη εξέλιξη του ματς; 
«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Θα είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να συμβούν όλα. Ανυπομονώ να έρθει το ματς για να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό». 

-Τα ειρωνικά δημοσιεύματα από τον γερμανικό Τύπο σας «ντοπάρουν»; 
«Δεν μας αγγίζουν καθόλου. Άλλο η πολιτική και άλλο το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο να προσφέρουμε θέαμα και να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης». 

-Σ’ αυτούς που μιλούν για καταστροφικό ποδόσφαιρο της Εθνικής τι έχεις να πεις; 
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καταστροφικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ας δουν την Τσέλσι που πήρε φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ και την Ίντερ πριν από δύο χρόνια. Είναι ανάλογα με το στιλ παιχνιδιού της κάθε ομάδας. Εφόσον το έχουν εφαρμόσει οι καλύτεροι προπονητές και ομάδες είναι αποδεκτό. Εμείς έχουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Κατά βάθος φοβούνται γιατί είναι δύσκολο να μας νικήσουν». 

-Υπάρχει ευφορία και μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα μετά την πρόκριση κόντρα στη Ρωσία. Μπορεί η Εθνική να πάει μακριά τη βαλίτσα; 
«Επικρατεί ένα ευχάριστο κλίμα κάτι που αρμόζει στην Εθνική. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να κοιτάξουμε στα ίσια τον κάθε αντίπαλο. Το ίδιο θα κάνουμε με τη Γερμανία και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση». 

-Είμαστε αουτσάιντερ και δείχνουμε να τα καταφέρνουμε καλύτερα σ’ αυτό το ρόλο. Πώς το εξηγείς αυτό; 
«Αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει μία ταυτότητα και μπορεί να ανταποκρίνεται στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι ένας τελικός και οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στα μονά ματς δεν υπάρχουν αουτσάιντερ και φαβορί. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και με τη βοήθεια της τύχης θα νικήσει». 

-Ποια στοιχεία πρέπει να διατηρήσει η Εθνική απέναντι στη Γερμανία; 
«Να δώσουμε το 100%. Αυτό είναι το παν. Εάν χρειαστεί θα … πεθάνουμε στο γήπεδο για να προκριθούμε». 

-Πόσο σημαντική είναι η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη; 
«Σαφώς και είναι πολύ σημαντική η απουσία του Κάρα, αλλά και του Αβραάμ. Όπως έχει αποδείξει αυτή η οικογένεια, θα παλέψουμε και γι’ αυτούς μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν ήταν στη θέση μας θα έδιναν και την ψυχή τους για εμάς». 

-Θα παίξετε και για τον κόσμο που θα σας παρακολουθήσει στο γήπεδο και στην τηλεόραση; 
«Αγωνιζόμαστε για το εθνόσημο και για τον κόσμο. Θέλουμε μέσα από τα παιχνίδια να δείξουμε ένα καλό παράδειγμα ότι ο Έλληνας παρά τις αντιξοότητες τα καταφέρνει και στέκεται όρθιος».
Category: Spor | Views: 668 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (1)


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε την άδεια από την UEFA αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει αφού ως το τέλος Ιουνίου, όταν θα γίνει επανέλεγχος από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς παίκτες και ομάδες. 


Το ποσό που απαιτείται είναι 3,5 εκ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να βρεθούν εντός 10 ημερών. Στο ΔΣ της ΠΑΕ θα συζητηθεί το θέμα ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως τις 9 Αυγούστου.

Στο διοικητικό συμβούλιο θα συζητηθεί και το θέμα του Πρίγκιπα Φεϊζάλ ενώ θα διαβαστεί επιστολή της δικηγόρου του Άραβα, Κασιανής Μιχαλοπούλου.
Category: football | Views: 799 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)

Η UEFA έστειλε τον Καρμπάγιο σπίτι του!

Η UEFA έστειλε τον Καρμπάγιο σπίτι του!

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Υπάρχει και πρέπει να εφαρμόζεται! Σίγουρα θα θυμάστε τον διαιτητή που διεύθυνε τον αγώνα της πρεμιέρας για την εθνική μας με την Πολωνία. Τον Ισπανό Βελάσκο Καρμπάγιο, αυτόν που μας «κλάδεψε» κυριολεκτικότατα με αυτά που σφύριξε εις βάρος μας! Ο διεθνής ρέφερι έβγαλε μάτια με την απαράδεκτη διαιτησία του όμως και στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Δανία για τον Β’ όμιλο και αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από την  UEFA που τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Euro!

O Καρμπάγιο πάντως δεν ήταν μόνος, αφού ακόμα τρεις διαιτητές γύρισαν στις πατρίδες του. Ο Βίκτορ Κασάι δεν είδε το πεντακάθαρο γκολ της Ουκρανίας και από φαβορί για τον τελικό έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Μπιόρν Κάιπερς «πλήρωσε» την κακή διαιτησία στο ματς της Γαλλίας με την Ουκρανία, ενώ ο Σταρκ «αποκεφαλίστηκε» για τα... δυο πέναλτι που δεν έδωσε στην Κροατία στο παιχνίδι με τους Ισπανούς. 

Category: Spor | Views: 656 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)


Δείτε αυτό το απίστευτο περιστατικό, στο οποίο ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας έφαγε ξαφνικά ένα σκάλωμα και άρχισε τα "καημένα" τα δοκάρια στις μπουνιές!

Τερματοφύλακας τρελαίνεται και αρχίζει στις μπουνιές τα δοκάρια!


Views: 731 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)


Το σώριασε στο έδαφος με χτύπημα στο κεφάλι (!) ο Αντριάνο της Σάντος στον αγώνα με την Κορίνθιανς στη βιασύνη του να πάρει γρήγορα την μπάλα.


Χτύπησε το ball boy! (ΒΙΝΤΕΟ)



FAIL! Adriano brutally knocked down ball-boy... από citrusblack83
Views: 724 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)

Δηλώνω ευθαρσώς πως πρώτος σιχαίνομαι όταν βλέπω τα υπερφίαλα μούτρα της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.


Ηρεμα, παιδιά, δεν ...πολεμάμε, για μπάλα μιλάμε

Αλλά, ως έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος, συμπληρώνω ότι αντίστοιχα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ κάθε φορά που βλέπω τα μούτρα των Ελλήνων πολιτικών να μου λένε αλλεπάλληλα ψέματα. Δεν απαλλάσσονται οι μεν από το... σιχασόμετρό μου επειδή έχουμε γεννηθεί στην ίδια πατρίδα, ενώ οι δε είναι από... αλλού. Το αντίθετο, θα έλεγα. Οι Γερμανοί πολιτικοί με τον έμφυτο κυνισμό τους λογικό είναι να μη δίνουν δεκάρα για τη ζωή μου. Οι Ελληνες πολιτικοί, όμως, δεν είναι λογικό να στείλουν (μια και καλή) τη ζωή μου στη δεκάρα...

Ναι, όπως κι εσείς, όπως ΟΛΟΙ, γουστάρω να νικήσει αύριο η Εθνική Ελλάδας τη Γερμανία για... χίλιους λόγους πέρα από το ποδόσφαιρο. Ναι, θα το πανηγυρίσω τρελά, ναι, πιθανότατα θα γράφω βουρκωμένος. Ομως καιρός είναι να προσγειωθούμε και πάνω απ' όλα να είμαστε σοβαροί. ΕΙΔΙΚΑ όλοι όσοι είμαστε στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Αυτήν τη φορά ας μην (ξανα)παίξουν τα εγχώρια Μέσα το ρόλο του «σημαιοφόρου» της γραφικότητας. Γιατί ενίοτε αυτή είναι πολύ επικίνδυνη.

Κύριοι και κυρίες, μιλάμε για ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ελλάδας - Γερμανίας και όχι για... πόλεμο! Ημαρτον, δηλαδή. «Πατσαβούρες», «φυλλάδες», Μέσα αστεία υπάρχουν παντού στον πλανήτη. Δεν έχουν εθνική ταυτότητα. Δεν γίνεται, λοιπόν, να αναγάγουμε ηλίθια δημοσιεύματα σε ισότιμους «συνομιλητές».

Το χρέος δεν θα σβηστεί αν νικήσει η Εθνική μας ούτε θα μας πετάξουν από το ευρώ αν νικήσει η ομάδα του Λεβ. Ναι, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων θα πανηγυρίσει στο ενδεχόμενο ελληνικής νίκης, όμως αν συμβεί το αντίθετο, δεν θα... καταστραφούμε περισσότερο απ' ό,τι μας έχουν καταστρέψει ήδη οι Ελληνες πολιτικοί.

Δεν θα είναι «ήρωες» τα παιδιά του Σάντος αν νικήσουν και «εθνικοί μειοδότες» αν χάσουν. Ποδοσφαιριστές που πάλεψαν θα είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ας το αναγνωρίσουμε κι ας σταματήσουμε να τους φορτώνουμε περισσότερα βάρη απ' όσα ήδη έχουν. Στο κάτω κάτω ο κόουτς και οι παίκτες του είναι ΗΔΗ απόλυτα επιτυχημένοι. Ας πάμε, λοιπόν, σε αυστηρά ποδοσφαιρική προσέγγιση στην κριτική μας.

Ναι, κι εγώ όπως όλοι θέλω να δω ζαρωμένα τα μούτρα της Μέρκελ στο γήπεδο, αν νικήσει η Εθνική Ελλάδας. Ομως, βασικά θα ήθελα να δω τα μούτρα της να... σκάνε στην περίπτωση που η νέα ελληνική κυβέρνηση συμπεριφερθεί -ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ- ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι όχι ως μνημονιακο-υποτελειακή. Γιατί αυτό έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας. Το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο ωραιότερο πράγμα στην καθημερινότητά μας. Μην παραμυθιαζόμαστε...

Πηγή: Goal

Category: Spor | Views: 686 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-21 | Comments (0)


Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με την Αγγλία στο Euro 2012 και το γκολ του αποδείχθηκε αρκετό για να στείλει την Αγγλία στους "8” της διοργώνωσης και μάλιστα ως πρώτη από τον 4ο όμιλο. Κόντρα στους Ιταλούς στα προημιτελικά τα "λιοντάρια”


Με τον Γουέιν Ρούνεϊ για πρώτη φορά στη σύνθεσή της στο φετινό Euro 2012, η επικράτησε της Ουκρανίας με 1-0, και προκρίθηκε από την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, με τη Γαλλία να ακολουθεί.

Ο Ρούνεϊ ήταν ο άνθρωπος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τα "λιοντάρια" και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο η Ουκρανία -που ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα- έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για το γκολ που δεν μέτρησε, όταν ο Τέρι έβγαλε την μπάλα μέσα από το τέρμα.

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ(69’ Γουόλκοτ), Πάρκερ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Ρούνεϊ(87’ Τσαμπερλέιν), Γουέλμπεκ (82’ Κάρολ)

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Κατσερίδι, Ρακίτσκι, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Γκάρμας (78’ Ναζαρένκο), Μιλέφσκι (77’ Μπούτκο), Ντέβιτς (70’ Σεφτσένκο)





Η αποκλεισμένη Σουηδία επικράτησε της Γαλλίας με 2-0, αλλά οι "τρικολόρ” -σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα του ομίλου- προκρίθηκαν ως δεύτεροι στα προημιτελικά του Euro. Αποχαιρέτησαν την διοργάνωση, κάνοντας την πρώτη τους νίκη οι Σουηδοί. Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Μπλαν, θα παίξει με Ισπανία στα προημιτελικά.

Οι Σουηδοί πήραν την μοναδική τους νίκη απέναντι στους Γάλλους με ένα υπέροχο τέρμα του Ιμπραΐμοβιτς στο 54΄ και με μία προβολή από κοντά του Λάρσον στο 90΄.

Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν στοίχησε την πρόκριση στην Γαλλία που πέρασε ως δεύτερη από τον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στην φάση των προημιτελικών!

Στον προημιτελικό με τους Ίβηρες, ο Λοράν Μπλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Φιλίπ Μεξές, ο οποίος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα κόντρα στους Σουηδούς. 

Οι συνθέσεις:

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Λάρσον, Σβένσον (78’ Χόλμεν), Κάλστρομ, Μπαϊράμι (46’ Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τοϊβόνεν (78’ Βέρνμπλουμ). 

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ριμπερί, Νασρί (77’ Μενέζ), Εμβιλά (83’ Ζιρού), Α. Ντιαρά, Μπεν Αρφά (59’ Μαλουντά), Μπενζεμά. 

Βαθμολογία 

1. Γαλλία 4 (3-1) 
2. Αγγλία 4 (4-3) 
3. Ουκρανία 3 (2-3) 
... Read more »
Category: Spor | Views: 682 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-20 | Comments (1)


Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική ομάδα στις τελικές φάσεις του Euro 1980 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 "έσβησε" τα ξημερώματα της Τρίτης -σε ηλικία 78 ετών- λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα, σκορπώντας έτσι σε θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την γειτονιά των αγγέλων "ταξίδεψε" ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 78 ετών.

Ο Παναγούλιας βρισκόταν στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον, όπου δύσκολα έβγαινε τον τελευταίο καιρό και είχε δίπλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα, τη γυναίκα του Βάνα, τα δύο παιδιά του, την Ντέμπη και τον Γιάννη και τιε εγγονές του.

Ο Αλκέτας, όπως τον φώναζαν όλοι οι έλληνες φίλαθλοι, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης, προπονητής, ακόμη και πρόεδρος του αγαπημένου του Αρη Θεσσαλονίκης. Οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών (το 1980), αλλά και σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 1994).

Να σημειωθεί πως ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της τελευταίας 50ετίας, όπως είχε ανακηρυχθεί, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, αν και υπήρξε η σκέψη η σορός του να μεταφερθεί στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε για την καριέρα του Αλκέτα Παναγούλια, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής:
Ποδοσφαιριστής
Το 1949 εντάχθηκε στους μικρούς του Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ, αλλά σύντομα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε. Διετέλεσε και αρχηγός του Άρη.
 
Τη δεκαετία του '50 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα των κιτρίνων, το 1953 και το 1959, στα οποία συνέβαλε τα μέγιστα. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.
 
Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις Η.Π.Α., αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών "Greek American" της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας παράλληλα εκεί και τις σπουδές του
 
Προπονητής
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club με την οποία κατέκτησε το US Open Cup 3 φορές (1967, 1968, 1969).
 
Το 1972 ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκχαμ και το 1973 τον αντικατέστησε αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής έως το 1981.
 
Τον Φεβρουάριο του 1975 κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή. Έβγαλε από το αγωνιστικό αδιέξοδο τους κιτρίνους, οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση του πρωταθλήματος.
 
Σημείωσε την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος. Στα τελικά του Euro 1980 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε τρεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του θεσμού.
 
Από το 1981 έως το 1983 υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κερδισε 2 πρωταθλήματα το 1982 και το 1983. Το διάστημα 1983-1985 ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες. Στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987, που έμελε να είναι και το τελευταίο πριν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, καθώς και το Σούπερ Κύπελλο.
 
Το 1988 κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο του Άρη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Την σεζον 1989-1990 συνεχίζει στον πάγκο του Άρη αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε απο την τεχνική ηγεσία μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό (1-1).
Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. Ασφαλώς η επιτυχία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετώπιζε μερικές από τις πιο ισχυρές ομάδες του θεσμού σύμφωνα με τα μετέπειτα αποτελέσματα και δεν προδιδόταν από την απειρία της.
 
Το διάστημα 1996-1998 ανέλαβε τον Ηρακλή.
 
Τον Απρίλιο του 1999 αναλαμβάνει για 4η φορά τον Άρη και με 6 σερί νίκες τα τελευταία 8 παιχνίδια κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην 6η θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο Ουέφα. Ο ίδιος όμως δεν θέλησε να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο.
 
Πρόεδρος του Άρη
Η αποχώρηση του μεγαλομετόχου του Άρη Δημήτρη Κοντομηνά και η πώληση των μετοχών στον Γιάννη Ζαχουδάνη στις 12 Ιουλίου 2001 προκάλεσε διοικητική αναταραχή στην ομάδα του Άρη. Το καλοκαίρι του 2002 ο Αλκέτας Παναγούλιας επέστρεψε για να βοηθήσει τον Άρη απο τη θέση του προέδρου με σύμβουλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Συστάθηκε "οικουμενική διοίκηση" με στόχο να μην καταρρεύσει η ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Παναγούλιας διατήρησε για λίγο καιρό το πόστο του προέδρου και αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως εκφράσει τις διαφωνίες του σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και της δαπανηρής μεταγραφής του Μαροκινού ποδοσφαιριστή Σαλαχεντίν Μπασίρ, ο οποίος εντάχθηκε στον Άρη με προβλήματα τραυματισμού. Ο Παναγούλιας προτίμησε να αποχωρήσει και να αποστασιοποιηθεί απο τα γεγονότα "για το καλό του Άρη" όπως τόνισε.
 
Διακρίσεις:
1980 Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

1994 Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο

1982 Πρωτάθλημα Ελλάδας

1983 Πρωτάθλημα Ελλάδας

1987 Πρωτάθλημα Ελλάδας
 
Πηγή:Newsit.gr

Category: football | Views: 744 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-19 | Comments (0)

« 1 2 3 4 5 ... 111 112 »
LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz