Friday, 2024-03-29, 3:24 PM
Sports News 
athlitika.ucoz.com
Αθλητική ενημέρωση για όλους !
 
ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

SPORTCOLLECTOR
The number one sport collector site in Europe

BET RADIO

adblogs.gr
adblogs.gr

Webtrend.gr
Ανερχόμενες ιστοσελίδες

greek-sites.gr
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Blogs-sites.gr

freewebsubmission
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Main » 2012 » June » 28

Η Ισπανία νίκησε με 4-2 την Πορτογαλία στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση) και πέρασε στον τελικό του Euro 2012, όπου περιμένει Γερμανία ή Ιταλία. Τρίτος σερί τελικός για την "Furia Roja"


Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2012, καθώς νίκησε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Πορτογαλία, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση του ημιτελικού ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν η "Furia Roja" θα παίξει σε 3ο σερί τελικό μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που έχει κάνει μόνο η Γερμανία (1972, 1974, 1976).

Οι Γερμανοί μάλιστα ενδεχομένως να είναι οι αντίπαλοι των Ισπανών την Κυριακή στον τελικό του Κιέβου, καθώς αντιμετωπίζουν την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη (21:45).

Αν τα "πάντσερ" τα καταφέρουν κόντρα στην "σκουάντρα ατζούρα", τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Euro 2008, ενώ η Ισπανία αν πάρει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη που κατακτά 3 σερί μεγάλες διοργανώσεις (η Δ.Γερμανία είχε χάσει τον τελικό Euro 1976 από την Τσεχοσλοβακία του Πανένκα).

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πορτογάλους με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει την εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά εν συνεχεία έκανε το ίδιο ο Κασίγιας στην εκτέλεση του Ζοάο Μοουτίνιο.

Μετά από 5 γκολ (το τελευταίο με τον Σέρχιο Ράμος αλά... Πανένκα), ο Μπρούνο Άλβες εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Πορτογαλίας και αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελικά δεν εκτέλεσε πέναλτι (ήταν στο πρόγραμμα για το 5ο), καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγκας ευστόχησε στο 5ο της Ισπανίας και της χάρισε την νίκη-πρόκριση, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.

Αυτή είναι η 4η φορά που η Ισπανία φτάνει στα ημιτελικά του Euro και σε όλες έχει προκριθεί στον τελικό, όπου έχει πάρει το τρόπαιο το 1964 και το 2008, ενώ έχει χάσει το 1984.

Η Πορτογαλία από την άλλη έφτασε επίσης για 4η φορά στα ημιτελικά, αλλά έχει μόνο έναν τελικό, τον χαμένο του 2004 από την Ελλάδα.

Τα στοιχεία του ματς

 

Γήπεδο: "Donbass Arena", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106' Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81' Νέλσον Ολιβέιρα).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87' Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60' Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54' Φάμπρεγκας).

 

*κίτρινες κάρτες: 45' Φάμπιο Κοεντράο, 60' Κρ. Ρονάλντο, 61' Πέπε, 64' Ζοάο Περέιρα, 86' Μπρούνο Άλβες, 90'+3 Μιγκέλ Βελόζο / 40' Σέρχιο Ράμος, 60' Μπουσκέτς, 84' Αρμπελόα, 113' Τσάμπι Αλόνσο

**κόκκινες κάρτες: -

 

Πως παρατάχθηκαν Πορτογαλία και Ισπανία

Λόγω του τραυματισμού του Έλντερ Ποστίγκα η Πορτογαλία δεν είχε την ίδια 11άδα και στο 5ο της ματς στο Euro 2012, με τον Ούγκο Αλμέιδα να τον αντικαθιστά στην κορυφή της επίθεσης.

Στο τέρμα ο Ρουί Πατρίσιο, δεξί μπακ ο Ζοάο Περέιρα, αριστερό ο Φάμπιο Κοεντράο και στόπερς οι Πέπε και Μπρούνο Άλβες. Τριάδα στο κέντρο οι Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες και Ζοάο Μοουτίνιο, δεξιά ο Νανί, αριστερά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στράικερ ο Ούγκο Αλμέιδα.

Ίδια κατά τα 10/11 και η 11άδα της Ισπανίας. Οι 10 κλασικοί στην 11άδα και μαζί τους για πρώτη φορά ο Νεγκρέδο στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τόρες ή του Φάμπρεγκας (από 2 φορές έχουν ξεκινήσει).

... Read more »

Category: Spor | Views: 1957 | Added by: GeraniosNikos | Date: 2012-06-28 | Comments (0)

LIVE SCORES

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

SPORTS TV
powered by στοιχημα

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

LIVE TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright MyCorp © 2024Free website builderuCoz